Кой е онлайн?

В момента има 1 посетител в сайта

ЗАЕДНО ЗА МИРА И СРЕЩУ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

  • ПДФ

ЗАЕДНО ЗА МИРА И СРЕЩУ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТАНа 19.09.2018г. по повод Световния ден на мира и Европейски ден без жертви от катастрофи, Българският Червен кръст Ловеч, Сектор „Пътна полиция”, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф. Беню Цонев” и децата от „Детско полицейско управление” проведоха акция под мотото „Заедно за мира“.

За съжаление войната на пътя към момента на тази година взе 439 жертви, което е твърде тревожно и в тази връзка децата днес напомниха колко е ценен човешкия живот, апелираха на водачите на МПС да бъдат по-внимателни, отговорни и толерантни на пътя и да не забравят, че учебната година започна и е редно и автомобилите а бъдат в добро техническо състояние.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ОБУЧИ УЧИТЕЛИТЕ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ЗА ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЕКАРСКА ПОМОЩ НА РАБОТНОТО МЯСТО

  • ПДФ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ОБУЧИ УЧИТЕЛИТЕ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ЗА ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЕКАРСКА ПОМОЩ НА РАБОТНОТО МЯСТООт 11ти до 14 септември д-р Пламен Вълчев и д-р Ценка Ангелова проведоха обучение на учителите от ПЕГ„Екзарх Йосиф I” за оказване на първа долекарска помощ на работното място. Учителите с интерес изслушаха лекцията като се включиха активно и усвоиха умения за превързван на рана, изгаряне, счупване накрайник, как да реагират при припадък, астматичен пристъп, ухапване от насекоми и влечуги и други.

Целта е, в началото на новата учебна година, общественото внимание да бъде насочено към проблема за пътния травматизъм и превенцията на децата при битови инциденти и бедствени ситуации.

Това е една от социалните и хуманни каузи, която Българският Червен кръст, с подкрепата на лоялни партньори, отстоява вече 140 години.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ОБУЧИ ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИЛИОТЕКАТА ЗА ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЕКАРСКА ПОМОЩ

  • ПДФ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ОБУЧИ ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИЛИОТЕКАТА ЗА ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЕКАРСКА ПОМОЩОбластният координатор на БМЧК – Яна Георгиева проведе обучение на 15ти септември на доброволците от „Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф. Беню Цонев” за оказване на първа долекарска помощ. Доброволците с интерес изслушаха лекцията като се включиха активно и усвоиха умения за превързван на рана, изгаряне, счупване накрайник, как да реагират при припадък, астматичен пристъп, ухапване от насекоми и влечуги и други.

Тази инициатива е част от поредицата инициативи, които ОС на БЧК проведе през месец септември, а именно демонстрации за оказване на първа долекарска помощ при инциденти и бедствия в селата на община Ловеч и град Ловеч, Летница и Априлци при провеждане на „Забавно Лято 10”. Инициативите ще продължат съвместно и със Сектор „пътна полиция” и „Детска полицейска академия” на 19 ти септември както и на 22ри септември на „Детска олимпиада” на парк „Стратеш”.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ПРОФ. БЕНЮ ЦОНЕВ СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

  • ПДФ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ПРОФ. БЕНЮ ЦОНЕВ СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”Като част от глобалното гражданско движение „Let’s Do It World”, първото есенно издание на „Да изчистим България заедно” е стъпка от подготовката на страната ни за участие в първия Световен ден на почистването. Той ще се проведе през есента на 2018 г. и има за цел да обедини доброволците от 150 държави в най-голямата зелена и позитивна гражданска инициатива, която светът е виждал.

От старта си досега, каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по данни на областните администрации. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7 300 нерегламентирани сметища и замърсени зони.

продължава>

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ В ПОДКРЕПА С ОБЩИНА ЛОВЕЧ И ПАРТНЬРСТВО С БЧК ЗАВЪРШИ „ЗАБАВНО ЛЯТО 10”

  • ПДФ

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ В ПОДКРЕПА С ОБЩИНА ЛОВЕЧ И ПАРТНЬРСТВО С БЧК ЗАВЪРШИ „ЗАБАВНО ЛЯТО 10”На 22ри септември Сдружение „Мисия, иновации и гражданство”, „Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование”, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф. Беню Цонев” и ОС на БЧК Ловеч за трети път ще проведат „Детска олимпиада” на езерцето край парк „Стратеш”. Там отново ще има възможност заедно деца и родители освен да се забавляват в игрите и да научат правилата за пътна безопасност и оказване на първа долекарска помощ при пострадал.

Инициативите на ОС на БЧК-Ловеч и „Център за работа с доброволци към регионална библиотека „проф. Беню Цонев” на 19ти септември когато съвместно със Сектор „Пътна полиция” и „Детска полицейска академия” ще се проведе акция във връзка отбелязване деня на пострадалите при ПТП.

продължава>

Страница 1 от 79