Кой е онлайн?

В момента има 44 посетителя в сайта

БЧК ЛОВЕЧ ПРОДЪЛЖАВА ЗАРЕЖДАНЕ НА ПУНКТОВЕТЕ С ХРАНИТЕЛНИ ПАКЕТИ ПО ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ – ОПЕРАЦИЯ ПОДКРЕПА, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД ПЛЮС

  • ПДФ

В изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, на 3 април 2024 г. Българският Червен кръст – Ловеч започна раздаването на хранителни пакети за нуждаещи се лица в пунктовете в градовете Ловеч, Априлци, Летница и Луковит. Поетапно бяха заредени и пунктовете в Тетевен, Угърчин, Ябланица и Троян със съдействието на кметовете на общини и населени места и доброволци.

продължава>

БМЧК-ТРОЯН С ИНИЦИАТИВА В СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

  • ПДФ

В седмицата на гората БМЧК-Троян се включи в инициативата на Фондация Гората.бг, която отбеляза забележителен успех в Троян, като подари 13500 броя плодни и паркови дръвчета на троянците и постигна целта от 1 милион засадени дървета с доброволци за този сезон. Младите червенокръстци засадиха люляк, клен и два дъба на площадка „Троянка“, което бе облагородена от БЧК-Ловеч през 2023 г. Те подкрепиха идеята на Фондация Гората.бг – „Ние вярваме, че всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока. Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения цялата Вселена ще ни помогне! Вярваме също, че чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така и целия свят! Вярваме, че децата са бъдещето ни и ако те са по-информирани, по-активни и част от процеса на засаждане на нови гори, то бъдещето ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто!“

продължава>

БЧК започва раздаването на продукти на уязвими български граждани по Програма за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“

  • ПДФ

ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ 2021 - 2027 г.

ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД ПЛЮС ОПЕРАЦИЯ BG05SFPR003-1.004 „ПОДКРЕПА

В изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, на 3 април 2024 г. Българският Червен кръст започва раздаването на 5 281 тона храни, които ще достигнат до над 618 000 уязвими български граждани. Хранителните пакети съдържат 15 вида продукти: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 7 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, грах; гювеч, пиле фрикасе и риба.

Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства - два хранителни пакета с общо тегло 38,470 кг.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 306 временни пункта в цялата страна и ще продължи до 07 юни 2024 г. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“.

Подробният график за раздаване на хранителните пакети по Програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК /www.redcross.bg/ и на АСП /www.asp.government.bg/, и е наличен също в регионалните офиси на БЧК.

Графикът за откриване на пунктовете по общини в област Ловеч е както следва:

продължава>

Трето място за отбора на ПСС отряд Ловеч в 27 зимен републикански преглед.

  • ПДФ

Планинските спасители - Любомир Терзиев /капитан/, Светослав Стоев и Цветомир Цолов от отряда на Планинска спасителна служба Ловеч взеха участие в така дългоочакваният от всички участници зимен технически преглед на ПСС към БЧК, проведен в района на Спортна база Белмекен, Североизточна Рила на 30 март. Мерейки своите сили, умения и знания с останалите двадесет отбора от страната и показвайки, че нашият отбор ще се бори за по – призово място чрез своята подготовка, то те успешно се справиха и завоюваха третото място с показаното от тях усърдие, труд и воля.

продължава>

БЧК – ЛОВЕЧ НАБИРА КАНДИДАТИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА КУРС ЗА „ ВОДЕН СПАСИТЕЛ НА ПЛУВНИ БАСЕЙНИ И ВОДНИ ПАРКОВЕ“ и ЗА „ВОДЕН СПАСИТЕЛ НА ОТКРИТИ ВОДНИ ПЛОЩИ И МОРЕ”

  • ПДФ

Изисквания към кандидатите:

1. Да са навършили 17 години;

2. Завършено основно образование.

3. Да подадат заявление до директора на Секретариата на ОС на БЧК Ловеч – на място / образец от БЧК - ВСС/

4. Приемен изпитен норматив плуване ще се проведе на 12ти април в хотел Дива село Чифлик от 10.00 часа:

а/ 50м. свободен стил /на гърди/ за време 55 сек.

б/за комбиниран курс – 100 свободен стил /на гърди/ за време 155 сек.

в/ 25 м. бруст- /без време/

Необходими документи:

1. Да предоставят медицинско свидетелство удостоверяващо физическа годност за занимания с плуване и гмуркане.

2. Да предоставят индивидуална или групова застраховка „Злополука“.

Финансови условия:

- Такса участие в курса 380.00лв., включваща разходите за обучение, учебни пособия и помагала, учебна зала, ползване на басейн и др.

Записване в ОС на БЧК – Ловеч,

гр. Ловеч, ул.”Отец Паисий” 9

всеки работен ден от 08.30 ч. – 17.00 ч.

Телефон за връзка - 0887407755

Страница 3 от 131