Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

Областният управител създаде междуведомствена група за координация на дейностите по интегрирането на украинските граждани

  • ПДФ

Междуведомствена работна група за координация на дейностите по настаняване, осигуряване на здравно, социално и интеграционно обслужване на украинските граждани, настанени на територията на област Ловеч, създаде със заповед областният управител.

 

продължава>

БЧК с втори транш от 1 млн. лв. в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

  • ПДФ

Българският Червен кръст преведе допълнително 1 млн. лв. от набраните средства по Националната кампания в помощ на пострадалите от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия от 6 февруари 2023 г. Те са разпределени както следва: 600 000лв. на двустранна основа за Турския Червен полумесец и допълнително 400 000 лв. за Сирийския Арабски Червен полумесец, чрез спешния Апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) – MDRSY099 – 07/02/2023. С това, общата сума, преведена за двете засегнати страни възлиза на 1 810 000 лв. Припомняме, че още в първия ден, по Апела на МФЧК/ЧП, Българският Червен кръст отпусна 5000 швейцарски франка за Сирия от своя Фонд за бедствия, аварии и кризи. На 9 февруари 2023 г., отново чрез Апела, бяха преведени и 480 000 лв. отделно за Турция и 320 000 за Сирия, като средствата са от Националната кампания на организацията. Българският Червен кръст изпраща и първите два тона хуманитарна помощ за пострадалите в Сирия.

БЧК продължава да набира финансови средства по Националната кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, и по указания на турската страна – зимни палатки. Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка:

*БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ*

*УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД*

*IBAN: BG64UNCR76301078660913*

*UNCRBGSF (За пострадалите от земетресението )*

Онлайн, през сайта на Българския Червен кръст:

*https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25

<https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25>*

или чрез SMS на стойност 1 лв. на кратък номер *1466* за всички мобилни оператори.

*Българският Червен кръст изказва своята дълбока благодарност на хилядите

индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа!*

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЗАРАЗИХА С УСМИВКИ ГРАЖДАНИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОБЛАСТТА С ПОДАЪЧЕТА ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

  • ПДФ

Доброволците БМЧК от област Ловеч, заляха на 14-ти февруари област Ловеч с валентинки. Младежите от Клубовете в Тетевен, Ловеч и Априлци подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки с шеговити послания , брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Младите червенокръстци породиха усмивки и добро настроение на граждани и учащи по случай празника. Влюбените двойки, учители и ученици, майки с деца споделяха любовта си, снимайки се в рамка от сърца, както и с „Купидонки“ и „Трифон Зарезан“,

продължава>

ДВАМА ДОБРОВОЛЦИ ОТ ПСС – ТРОЯН КЪМ БЧК-ЛОВЕЧ СА ОТ ПЪРВИТЕ ЗАМИНАЛИ В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ТУРЦИЯ

  • ПДФ

Марин Хитров и Минко Весков Банчев с кучето Берго от Троянския отряд към ПСС са сред 12-те български планински спасители, заминали при комшиите да помагат за издирването на оцелели от страховитите земетресения на 6 февруари.
България реагира светкавично на трагедията в съседна Турция – серията земетресения в малките часове на 6 февруари, най-тежкото от страховитата 7,8 степен по скалата на Рихтер.

продължава>

ИЗЛОЖБА БАЗАР В ПОДКРЕПА НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ПОДРЕЖДА В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ БЧК - ЛОВЕЧ

  • ПДФ

Благотворителна инициатива в подкрепа на деца с увреждания – с детска церебрална парализа (ДЦП) и различни синдроми, организира областният съвет на БЧК – Ловеч. Тя ще премине под егидата на областния управител инж. Светослав Славчев.

 

 

продължава>

Страница 3 от 116