Кой е онлайн?

В момента има 29 посетителя в сайта

МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ ОТКРИ НОВ КЛУБ В ЛУКОВИТ

  • ПДФ

В деня на настъпване на астрономическата пролет младежката червенокръстка организация откри нов клуб в Луковит. Под ръководството на дългогодишната ни доброволка на БМЧК Василена Димитрова и в партньорство с СУ „Алеко Константинов“ – Луковит ученици от 8ми клас се обединиха към хуманната кауза на червенокръстците. С помощта на областния координатор Теодор Джабраилов и Магдалена Николаева – БМЧК Ловеч те избраха своето ръководство и план през 2024 година. Към тях се присъединиха и „Малките приятели на клуб БМЧК“ към ГЦОУД в СУ „Алеко Константинов“. Отпразнувахме и с торта събитието, а с подкрепата на ръководството на училището новите доброволци ще преминат редица обучения за да разпространяват сред учащите знанията и уменията си за прилагане на първа долекарска помощ, здравна просвета, работа с деца и хора в риск и други.

продължава>

Награждаване на деца участвали в програмата "Топъл обяд"

  • ПДФ

Малките художници, които бяха част от програмата "Топъл обяд" от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" село Александрово и НУ "Георги Вълков" град Луковит днес бяха наградени от доброволците на БМЧК-Ловеч Теодор Джабраилов и Магдалена Николаева. Техните рисунки ще бъдат изложени на благотворителна изложба на Български червен кръст в София.

 

 

 

 

продължава>

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЧК – ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ РЕДОВНА СЕСИЯ ЗА ОТЧЕТ НА ДЕЙНОСТТА СИ ПРЕЗ 2023Г.

  • ПДФ

На 7ми март се проведе годишната сесия на областния съвет на БЧК – Ловеч, за мандат 2021 – 2024 г. На нея присъстваха професор д-р Тодор Черкезов – член на Националния съвет на БЧК и председател на областната организация на БЧК в Кърджали , Виктор Стойчев – областен управител на област Ловеч, кметът на Община Ловеч – Страцимир Петков, зам. – кметът д-р Алдин Начков, Светломира Димитрова – директор на секретариата на БЧК в гр. Кърджали, Ирина Митева – директор на ДБТ – Ловеч,

продължава>

БМЧК ЗАРАДВА ДЕЦА И ХОРА В РИСК ПО СЛУЧАЙ БАБА МАРТА

  • ПДФ

Младите червенокръстци от Ловеч заедно с приятелите си от ЦНСТ „Лилавата къща“-Ловеч изработиха мартеници и картички с пожелания и на 1ви март посетиха дома за стари хора в Угърчин за да поздравят възрастните хора и пожелаят здраве и дълголетие. Направиха си импровизирана седянка и споделиха празника, който продължи с подготвено тържество от директора на дома, персонала и местни дейци.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ С ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ „ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА“ И ДГ „АПРИЛЧЕ“ - АПРИЛЦИ

  • ПДФ

На 29-ти февруари ОС на БЧК Ловеч проведе еднодневно обучение по първа помощ на работното място на служители от „Дом за стари хора“ и ДГ“Априлче“ - Априлци. Служителите преминаха теоретично и практическо обучение от доктор Силвия Дулева и доброволци на БЧК по първа долекарска помощ при наранявания и счупвания, при кръвотечение, изгаряния (термични изгаряния и химически изгаряния), измръзване, слънчев и топлинен удар, при удар от електрически ток, при остри отравяния, ухапвания от змия, куче, насекомо, помощ при състояние на безсъзнание и помощ при застрашаващи живота нарушения в дишането и кръвообращението, спешни състояния при симптоми на инсулт, инфаркт, гърч, асматичен пристъп.

продължава>

Страница 4 от 131