Кой е онлайн?

В момента има 33 посетителя в сайта

ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ОТБЕЛЯЗА С ГОДИШНИНА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

  • ПДФ

ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ОТБЕЛЯЗА С ГОДИШНИНА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРАНа днешния 1ви октомври преди точно десет години на чело на Ловешката червенокръстка организация като Директор постъпи Цветомира Георгиева. Днес особено щастлива и горда със своите доброволци тя поздрави и пожела дълги години заедно на доброволците от третата възрастова група както и на всички хора от третата възраст с едно послание на доброволката от БМЧК-Ловеч Нина Спасова: „ Да бъдеш доброволец не е просто хоби, с което младите хора лесно биха запълнили свободното си време. Да бъдеш доброволец не е задължение, а е желание. Дори бих казала, че е мечта. В природата на младите е да мечтаят, а най-силният копнеж на младия доброволец е да вижда щастие около себе си. Когато знаем, че сме помогнали на някого в нужда, когато чрез добро усмихваме лицата и когато действаме в екип в името на справедливостта за онеправданите, тогава ние, доброволците, се гордеем истински. Изпитваме радост, че носим емблемата на червения кръст близо до сърцето си и с общи усилия творим доброта. Говоря от името на всички, млади и по-възрастни доброволци, защото действаме в екип и всеки от нас има заслуга в добрите дела, всеки от нас мечтае. Да бъдем доброволци не е израз на нашето желание да бъдем запомнени. Защото нито едно име няма значение пред огромните мъка и неправда, с които ние сме избрали да се борим. Значение имат вярата и добротата, а тяхното олицетворение е именно червеният кръст, който ние ще запечатаме завинаги в сърцата ни!“

продължава>

БЧК-Ловеч проведе обучение по първа долекарска помощ в ПГПВМ „проф.Димитър Димов“

  • ПДФ

БЧК-Ловеч проведе обучение по първа доекарска помощ в ПГПВМ „проф.Димитър Димов“На 24ти септември учениците от  VIII a, VIIIб и IX а от „Професионална гимназия по ветеринарна медицина „проф.Димитър Димов” преминаха обучение по оказване на първа долекарска помощ.

Учениците се запознаха с и усвоиха умения по оказване на първа долекарска помощ-превързване на видове рани, изгаряния, счупвания, как се правят различни превръзки според раната, както и шиниране на ръка и крак. Усвоиха и умения за обдишване и правене на сърдечен масаж при необходимост на манекен. Учениците имаха възможността лично да направят сърдечен масаж и изкуствено дишане на манекена, както и да поставят доброволец манекен в стабилно странично положение. В обучението се включи и директора на Секретариата на Обл. С. на БЧК-Цветомира Георгиева, която припомни на присъстващите правилата спасителната верига и значимостта на спазване на изискванията за предпазване от Covid-19.

продължава>

„АЛКОХОЛЪТ Е ЛОШ ШОФЬОР – КЛЮЧЪТ Е В ТЕБ!” Европейски ден без загинали на пътя

  • ПДФ

„АЛКОХОЛЪТ Е ЛОШ ШОФЬОР – КЛЮЧЪТ Е В ТЕБ!” Европейски ден без загинали на пътяВ рамките на кампанията „Първа помощ в училище“ по повод месеца на първата помощ и пътната безопасност доброволци на БМЧК – Ловеч в партньорство със Сектор „Пътен контрол“ към ОД на МВР-Ловеч и доброволците от „Център за работа с доброволци към РБ „проф. Беню Цонев“-Ловеч проведоха информационна акция пред ОУ „Христо Никифоров“ и в града под надслов „Алкохолът е лош шофьор – ключът е в теб“. Насоката на акцията е най-вече към младите шофьори и е още една възможност да обединим усилията си с други партньори и да припомним колко е важно да бъдем внимателни, разумни и отговорни на пътя.

продължава>

„ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“

  • ПДФ

„ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“За трета поредна година Български Червен кръст обявява месец септември за месец на първата помощ и пътна безопасност. В тази връзка Областния съвет на БЧК-Ловеч проведе редица мероприятия – три дневно обучение на доброволците от „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи“ за реакция при наводнения, на 5ти и 11ти септември младежите червенокръстци направиха демонстрации за оказване на първа помощ при посещения на Априлци и село Радювене по Проект „Забавно лято“ като партньори на РБ „проф. Беню Цонев“, а на 14ти септември проведохме „Ден на отворените врати“ в Секретариата на ОблС на БЧК-Ловеч, където се прожектираха филми и се представиха презентации и демонстрация за оказване на първа долекарска помощ на граждани и учащи.

продължава>

„ДОВИЖДАНЕ „ЗАБАВНО ЛЯТО”! ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!”

  • ПДФ

„ДОВИЖДАНЕ „ЗАБАВНО ЛЯТО”! ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!”Лятото си отива, ваканцията също. Но, хубавите и приятни спомени ще останат във всеки, участвал в "Забавно лято 13”. Тази година стартирахме по нетрадиционен начин. В „Първи стъпки в рибарството”, проведен на язовир „Ливадето” село Владиня малките рибари, с помощта на техните родители усвоиха първи познания в риболова – как се замята с въдица, окачване на стръв и откачане на улов. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние. В края на състезанието младежите от БМЧК направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ при счупане и как се спасява удавник с топка. Продължихме в селата Умаревци, Пресяка, Славяни, Слатина, Малиново, Чавдарци. Градусът на настроението вдигнахме и в близките общини Априлци, в кв. „Зла река” и гр. Тетевен и село Гложене. Аплодирани от приятели и близки в различните игри състезателите показваха различни техники на придвижване. Активно участваха и по-възрастните – майки и баби. Включвайки се в забавленията те си припомниха своето детство и с много емоции и неподправена радост се състезаваха в различните игри. „Забавно лято“ накара малките малчугани да се впуснат в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „сервитьор”, „музикален стол “ . Превърнали се в любими „Замръзванка” и „щипките” и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри. Доброволците на Младежки Червен кръст правиха и демонстрации за оказване на първа долекарска помощ в Тетевен, село Гложене, Априлци и Радювене с таз годишно мото на Световния ден на първата помощ „Първа помощ в училище“.

продължава>

Страница 4 от 94