Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

БМЧК ТЕТЕВЕН С ПОЗДРАВ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ЗА ВЕЛИКДЕН

  • ПДФ

БМЧК ТЕТЕВЕН С ПОЗДРАВ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ЗА ВЕЛИКДЕНПо случай Великденските празници, младежите от БМЧК – Тетевен зарадваха възрастните хора от Пенсионерски клуб – Тетевен като им подариха ризи, шоколади и картички с пожелания. Присъстващите благодариха на доброволците, а те им пожелаха здраве, щастие и късмет, както и весело изкарване на празниците. Милият жест се осъществи благодарение на БЧК – Ловеч и МКБППМН при Община Тетевен.

 

продължава>

МЛАДЕЖКАТА ЧЕРВЕНОКРЪСТКА ОРГАНИЦЗАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ С РЕДИЦА СЪБИТИЯ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО И

  • ПДФ

МЛАДЕЖКАТА ЧЕРВЕНОКРЪСТКА ОРГАНИЦЗАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ С РЕДИЦА СЪБИТИЯ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО ИБМЧК стартира кампанията „100 дръвчета за 100 години“. В рамките на четири дни, от 22.04/Деня на земята/ до 25.04.2021 г., в цялата страна ще бъдат засети 100 дръвчета от доброволци, служители и симпатизанти като кампанията е под надслов #Умножи доброто.

В тази връзка в партньорство с община Ловеч и в присъствието на Заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев на 23 април сутринта се извърши залесяване, организирано от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в Ловеч по повод неговата 100-годишнина. Заедно с Цветомира Георгиева, директор на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч, както и доброволци БМЧК и служители от общината, бяха засадени десет дръвчета. Пет нови липи вече красят пешеходната алея при Салито, а други пет - в кв. „Младост“.

По време на акцията заместник-кметът Цветан Георгиев връчи на Цветомира Георгиева поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и кристал „Ловешка крепост“ по повод годишнината.

С тази кампания искаме да насочим вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призовем хората да организират и провеждат повече кампании и дейности насочени към опазване на околната среда.

Това е първата мащабна кампания, която провеждаме по повод на 100 годишнината на младежката организация!

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЗАРАЗИХА С УСМИВКИ ГРАЖДАНИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОБЛАСТТА С ПОДАЪЧЕТА ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЗАРАЗИХА С УСМИВКИ ГРАЖДАНИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОБЛАСТТА С ПОДАЪЧЕТА ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИНДоброволците БМЧК от област Ловеч, заляха на 12-ти, 14-ти и 15-ти февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки с шеговити послания , брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Спазвайки изискванията за превенция от Covid-19 все пак младите червенокръстци породиха усмивки и добро настроение на граждани и учащи по случай празника. Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, както и с „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“, като снимките бяха изпратени на посочен от тях адрес. По случай празника „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“ дадоха и интервю „Какво е любовта“ и за дейностите на БМЧК в радио Зетра.

Клип с послания за любовта изготвен от доброволците бе разпространен в „Зетра медиа“ и интернет пространството с апел към подрастващите.

продължава>

БМЧК ТРОЯН СТАРТИРА ДЕЙНОСТТА СИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

  • ПДФ

БМЧК ТРОЯН СТАРТИРА ДЕЙНОСТТА СИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯВ навечерието на Бъдни вечер, в Троян се проведе учредително събрание, на нова структура на Българския младежки Червен кръст (БМЧК). Учредители са пет доброволки, с надежда през новата 2021 година към тях да се присъединят още младежи и обхвата на организацията да се разшири. След създаване на младежката структура доброволците осъществиха първата си акция – опаковаха 114 пакета коледни сладки, приготвени от други доброволци (Весела Миндевска, Валентина Докова и Валентина Даскалова).

На 24.12.2020 г. всички лежащо болни в двете болници, включително и лекуваните от COVID-19 получиха лично пакетче домашни сладки с Коледна картичка от БМЧК-Троян. Празнично пакетче имаше и за дежурният персонал в МБАЛ-Троян, СБАЛББ-Троян и ФСМП-Троян, в знак на признателност към професионализма им. В доброволческата акция на раздаването се включиха двама медицински специалисти от общинска администрация Троян и Габриела Пенчева, ученичка в Езикова гимназия-Ловеч, представител на БМЧК-Ловеч. Тя е троянка, която желае да помага в отделение лекуващо болни с корона вирус и мечтае да стане лекар.

продължава>

ОС НА БЧК В ПОМОЩ НА УЯЗВИМИТЕ

  • ПДФ

ОС НА БЧК В ПОМОЩ НА УЯЗВИМИТЕС решение на ОС на БЧК-Ловеч, по подадени молби и направени акции на доброволците БМЧК-Ловеч за събиране на дрехи, обувки, играчки и хранителни продукти от съвместната кампания на Български Червен кръст с магазин  БИЛЛА на 23ти декември се подпомогна самотна майка с дете, настанена в общинско жилище и живееща с изключително ниски доходи, както и самотно живееща жена инвалид без доходи от село Голец. Скромната помощ и топлите усмивки на младите доброволци сгряха душите на двете жени.

В навечерието на най-светлите празници нека си пожелаем преди всичко здраве и погледнем смирено Новата 2021 с надежда да бъде по-добра!

продължава>

Страница 4 от 98