Кой е онлайн?

В момента има 8 посетителя в сайта

Областният съвет по сигурност провери готовността на институциите по приемане на украински граждани в област Ловеч

  • ПДФ

На заседание днес областният съвет по сигурност провери готовността на институциите по приемане в област Ловеч на бягащи от войната в Украйна граждани. То бе свикано от областния управител Виктор Стойчев, председател на съвета, и се проведе в разширен състав. Заедно с членовете на съвета по сигурност участваха още кметовете на общини, директорите на Регионалното управление по образованието (РУО), Регионалната служба по заетостта (РЗС), БЧК и главният секретар на Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

продължава>

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕ

  • ПДФ

Ловешката червенокръстка организация проведе на 2ри март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет на БЧК-Ловеч на бул. „България“ №10. Събранието откри доц. д-р Николай Николов, Председател на БЧК – Ловеч. Поради пандемичната обстановка в сесията не присъстваха гости и се спазваха изискванията на МЗ. Поздравителни адреси във връзка с годишния форум на ловешката червенокръстка организация получихме от

продължава>

НА 1 МАРТ БМЧК ТЕТЕВЕН УВАЖИХА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ГРАДА С МАРТЕНИЧКИ И КАРТИЧКИ ЗА ДОБРОТАТА

  • ПДФ

На 1 март младежката организация на БЧК Тетевен уважи учителите във всички училища в града с картички за добротата и мартенички за здраве. Учениците също получиха мартенички за здраве и успешна година. Картички пък получиха учениците от в НУ "Хаджи Генчо". Добротата на БМЧК-Тетевен бе показана и в „Бюро по труда“-Тетевен и Дирекция „Социално подпомагане“- Тетевен.
Акцията бе с подкрепата на МКБППМН към Община Тетевен.
Целта на акцията бе да пожелаят здраве и една по-добра и носеща надежда година, да уважат учителите за неимоверния труд в пандемичната обстановка и да напомнят, че добротата е ценността, която запазва нациите!

продължава>

Областният управител и директорът на БЧК призоваха за подкрепа за пострадалите в Украйна

  • ПДФ

Пострадалите в Украйна се нуждаят от нашата помощ, нека ги подкрепим! Този апел отправят днес областният управител Виктор Стойчев и директорът на секретариата на областния съвет на БЧК – Ловеч, Цветомира Георгиева. Освен за морална подкрепа двамата призовават и за материални дарения, кампанията за набирането на които БЧК стартира вчера в координация и взаимодействие с българското правителство. Днес вече е обявена и специалната банкова сметка в лева за финансово подпомагане на пострадалите от кризата в Украйна: БЧК, Уникредит Булбанк АД, BG23UNCR76301077778563, UNCRBGSF. Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК: www.redcross.bg, ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

продължава>

БЧК ПОДПОМАГА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КРИЗАТА В УКРАЙНА

  • ПДФ

ОТКРИТА Е БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА ФИНАНСОВА ПОМОЩ

Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Украйна и изразява своята солидарност с действията на Украинския Червен кръст и представителите на Международния комитет на Червения кръст, които денонощно работят на терен.

БЧК, съгласувано с правителството на Р България, открива и специална банкова сметка в лева:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от кризата в Украйна)

 

Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК: www.redcross.bg, а по-късно ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

Продължава и кампанията за набиране на материални дарения в цялата страна.

БЧК поддържа непрекъсната връзка с Украинския Червен кръст, Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, както и с Международния комитет на Червения кръст, за да се информира за обстановката в засегнатите райони, както и за постоянно увеличаващите се нужди от хуманитарна помощ.

 

Страница 4 от 106