Кой е онлайн?

В момента има 19 посетителя в сайта

ПОСТРАДАЛИТЕ В УКРАЙНА СЕ НУЖДАЯТ ОТ НАШАТА ПОМОЩ

  • ПДФ

ПОСТРАДАЛИТЕ В УКРАЙНА СЕ НУЖДАЯТ ОТ НАШАТА ПОМОЩ

НОВИ ДРЕХИ И ОБУВКИ; СПАЛНО БЕЛЬО; ТОПЛИ ЗАВИВКИ; ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ; ПАЛАТКИ, ФЕНЕРИ, БАТЕРИИ И ГЕНЕРАТОРИ.

 


 

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения.
Най-неотложни са нуждите от:

➡️ нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);

➡️ спално бельо;

➡️ топли завивки;

➡️ хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областната структура на БЧК - Ловеч – ул. „Отец Паисий“ №9БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с:

➡️ палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.
В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват специални изисквания на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови и с етикет на производителя.
За дарения на употребявани дрехи, БЧК предоставя възможност за депозирането им в специално предназначени за целта контейнери, с логото на организацията.
БЧК разбира значението на предоставяните дрехи не просто като базова потребност, но и като важни за запазване на човешкото достойнство.
БЧК поддържа бедствен резерв, който може да бъде допълнително предоставен при продължаваща нужда от хуманитарно подпомагане. Тези запаси са третирани, съгласно всички санитарни изисквания.

БЧК предостави 10 000 (десет хиляди) швейцарски франка от своя Фонд „Бедствия, аварии и кризи” по спешния апел на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, в подкрепа на хуманитарните дейности на Украинския Червен кръст (УЧК) за посрещане на спешните и неотложни нужди на засегнатото население.

ГОРЕЩИ ЛИНИИ НА УКРАИНСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ

0 800 331 800

0 800 332 656

В момента работят две горещи линии на Червения кръст на Украйна (УЧК).

За да избегнете претоварването на операторите и да се свържете с УЧК по-бързо, моля, свържете се първо с линията „Да поговорим“ като се обадите на:

☎️ 0 800 331 800

При УЧК също работи Информационен център на:

☎️ 0 800 332 656


Можете да получите информация за дейността на Червения кръст в Украйна и оказваната помощ на цивилното население.

Разговорите с двете горещи телефонни линии са безплатни за цяла Украйна.

При нужда от връзка със службата за издирвания на Червения кръст на Украйна, може да се свържете на телефони:

☎️ +380 66 250 9957

☎️ +380 96 304 4375

и чрез имейл на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

За повече информация:

https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24233
https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24234
https://www.redcross.bg/news/view?nwid=24232

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ С ПРИЗИВ - НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!

  • ПДФ

С изнасяне на открити уроци, презентации и ролеви игри на тема „Стреса и агресията в училище!“ младите червенокръстци от клуб Ловеч, Тетевен и Летница казаха „НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!”. Те запознаха учениците от от началните до големите класове с видовете стрес и агресия, познаваха видове агресия чрез игри, съревноваваха се в решаване на казуси „как да се справим в ситуация на проявена агресия“. Беше и направена символична розова фланелка, с която се изразява апела срещу агресията в училищата и проявата на толерантност. Направени бяха и табла в училищата с апели и мисли по темата, които да напомнят на учениците важността на този проблем.
Доброволците от клуб Ловеч бяха и облечени с розови фланелки символ на апела. В Ловеч мероприятието се проведе в ППМГ и ПЕГ „Екзарх Йосиф I“.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЗАРАЗИХА С УСМИВКИ ГРАЖДАНИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОБЛАСТТА С ПОДАЪЧЕТА ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

  • ПДФ

Доброволците БМЧК от област Ловеч, заляха на 14-ти февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки с шеговити послания , брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Спазвайки изискванията за превенция от Covid-19 все пак младите червенокръстци породиха усмивки и добро настроение на граждани и учащи по случай празника. Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, както и с „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“, като снимките бяха изпратени на посочен от тях адрес. По случай празника „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“ разговаряха с гражданите по темата „Какво е любовта“ и им обясняваха дейностите на БМЧК. Клип с послания за любовта изготвен от доброволците бе разпространен в и интернет пространството с апел към подрастващите.

продължава>

ОС на БЧК Ловеч продава Опел Зафира

  • ПДФ

ОС на БЧК Ловеч продава Опел Зафира – 2001 г, бензин, светло сив металик след основен ремонт в добро техническо състояние. Цена 1200 лв. Офертите се приемат в офиса на БЧК-Ловеч до 17.00 часа на 28.02.2022г. За информация тел.068/603522, 0887407755

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ КЛУБ ЛОВЕЧ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „ЕТАПИ НА ЗАВИСИМОСТТА. ПЪТ НА ЗАВИСИМОСТТА“

  • ПДФ

На 10ти февруари, при спазване на епидемиологичните мерки бе проведено обучение на младите червенокръстци от клуб Ловеч на тема „Етапи на зависимостта. Път на зависимостта“ от г-жа Нели Патаринска - Секретар на Общински съвет понаркотични вещества към Община Ловеч.
Целта на обучението бе не само да се запознаят с основните признаци, по които да разпознават нарко зависимите, но и да помагат на такива, при нужда да се оказва първа помощ, към кого да насочват за психологична или друга необходима помощ на зависимите , както и да промотират превенцията в училищата и сред приятели от наркотици.

продължава>

Страница 5 от 106