Кой е онлайн?

В момента има 17 посетителя в сайта

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БМЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „ПРОФ.БЕНЮ ЦОНЕВ“ С „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО“ И „ЗАБАВНО ЛЯТО“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ в ранната сутрин на 13ти август се проведе със състезание на реката в село Гложене община Тетевен. В две възрастови групи – до 9 години, 10-13 години, децата опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката. В първа възрастова група с изключително добро представяне грабна медала „Рибар №1“ 5 годишния Христо Петков, който грабна медал и предходната година с улов от 69 рибки, следван от 9 годишния Божидар Георгиев и 8 годишния Кристиан Тодоров. С първо място във втора възрастова група се отличи Илия Марков на 11 години.

 

продължава>

БЧК И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В ЛЕТНИЦА И ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ОС на БЧК и Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч превърнаха Международен ден на младежта в истински празник за момчета и момичета в Летница и Ловеч. Градинката до читалището бе огласена от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение.

 

продължава>

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО В ЛЕТНИЦА

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ се проведе на 2ри юли със състезание на язовира в село Горско сливово община Летница. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч със съдействието на г-н Красимир Джонев – кмет на общината и ловната дружинка на селото. В две възрастови групи – до 9 години, 10-13 години, 19 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване.

продължава>

СТАРТ НА „ЗАБАВНО ЛЯТО“ ЗА 15-ТА ГОДИНА

  • ПДФ

За петнадесета година инициативата „Забавно лято“ ще радва деца и родители в община Ловеч. Организатори са Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, като ще им помагат и младежите от Българския червен кръст (БЧК) в Ловеч. Финансирането е по Програмата за младежки дейности на Община Ловеч, съобщи Албена Йончева от библиотеката.
„Идеята ни е през лятната ваканция малки и големи да се забавляват, да спортуват, да стоят по-малко пред телевизора и да изкарат по-различно лято“, посочи Йончева.
Срещите и игрите от „Забавно лято“ започват днес (30 юни) в 18:00 часа в кв. „Уста Колю Фичето” в Ловеч. След това инициативата ще гостува и в близките населени места. Доброволците имат покана от селата Славяни, Дойренци, Малиново, Чавдарци, Пресяка и др.

продължава>

ОБУЧЕНИЕ „СТРЕС, ЕМОЦИИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ „УЧИМ И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО“ НА СДРУЖЕНИЕ „МИСИЯ. ИНОВАЦИИ.ГРАЖДАНСТВО – МИГ” – ГР. ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И „РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗ

  • ПДФ

С обучение по психо социална подкрепа на 29ти юни чрез интерарактивни игри на тема „Стрес, агресия и взаимоотношения“ продължават инициативите по проект „Учим и се забавляваме заедно“. Над 30 деца и родители се включиха в обучението. Доброволците Даниела Раковска, Пламен Патарински, Станислава Бояджиева и Цветомира Георгиева къкто и ръководителката на проекта Албена Йончева чрез интерактивен начин на обучение, рисунки, асоциации, разговаряха с децата, пострадали от конфликта в Украйна на темите „Емоции”, „Стрес” и „Взаимоотношения”. Целта на откритите уроци бе децата, а и техните

продължава>

Страница 5 от 112