Кой е онлайн?

В момента има 47 посетителя в сайта

Превдставяне на практическо обучение по оказване на първа долекарска помощ.

  • ПДФ

Теодор Джабраилов от 10 клас в НПГВМ и областен координатор на Български Младежки Червен кръст/ БМЧК/ Ловеч представи на 27ми февруари пред учениците от 8 клас практическо обучение по оказване на първа долекарска помощ.

 

 

 

продължава>

В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ, ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА И РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ С ИНИЦИЯТИВА В ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН

  • ПДФ

Сърцата на любовта разцъфнаха в училищата ППМГ, ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, НПГВМ Проф. д-р Д. Димов и ПГМЕТ в Ловеч както и в трите гимназии в Тетевен. Всеки ученик поставяше послания за любовта и получаваше пожелания, балони сърчица и информационни материали за превенция на полово предаваните заболявания.
Под мотото „Отговорността е секси“ на Министерство на здравеопазването младежите напомниха, че използването на презерватив предпазва от сексуално предавани инфекции, включително ХИВ/СПИН.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЧК – ЛОВЕЧ ОТНОВО ПОМОГНАХА НА БЕЗДОМНИЧЕТАТА И НПО „ДОМ ЗА БЕЗДОМНИЧЕТА“

  • ПДФ

Годината завърши трудно, започна трудно и продължава да е трудна...но младите червенокръстци от Ловеч продължават да дават сила дори и на бездомничетата, приютени от Диана Гапова в дома за бездомничета.

Младите червенокръстци с пореден базар в НПГВМ „проф. д-р Димитър Димов“ и със събраните средства и средства от бюджета на БЧК-Ловеч закупиха 300 кг. храна за кученцата и 30 кг. храна за котенцата, за които се грижат НПО „Дом за бездомничета“. Помогнахме и с труда си днес като почиствахме къщичките и клетките им.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ С ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ И АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ В СУ ТОДОР КИРКОВ

  • ПДФ

На 29ти януари доброволците от младежката организация на БЧК Ловеч проведе обучение по първа помощ на паралелката „Охрана и сигурност“ в СУ „Тодор Кирков“. Учениците преминаха теоретично и практическо обучение по първа долекарска помощ при наранявания счупвания, при кръвотечение, изгаряния (термични изгаряния и химически изгаряния), измръзване, бесъзнание и поставяне в стабилно странично положение, при удар от електрически ток, при остри отравяния, ухапвания от змия, куче, насекомо, помощ при състояние на безсъзнание и помощ при застрашаващи живота нарушения в дишането и кръвообращението, спешни състояния при симптоми на инсулт, инфаркт, гърч, асматичен пристъп.

продължава>

Благотворителен базар, организиран от БМЧК- Ловеч в НПГВМ

  • ПДФ

На 24.01 се проведе благотворителен базар, организиран от БМЧК- Ловеч в НПГВМ в помощ на 31 годишния Денислав Манджуков, който е с тумор на дясното око. Събраните пари са точно 188,50ЛВ и ще бъдат пуснати на семейството. Благодарим на всички, които си закупиха нещo от базара.

продължава>

Страница 5 от 131