Кой е онлайн?

В момента има 30 посетителя в сайта

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЧК ЛОВЕЧ С ПОРЕДНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ НА ИНТЕРАКТИВНОТО ПРОСТРАНСТВО В ТРОЯН

  • ПДФ

На 6ти юни на интерактивно пространство в партньорство с община Троян по проект „Space to create“ на Международната федерация на Червения кръст и Червения Полумесец доброволците на БМЧК – Троян и Ловеч осъществиха пореден урок пред децата от IVти А клас на НУ „Христо Ботев“ - Троян.

Днешният открит урок бе как се оказва първа помощ. Децата с интерес се включиха заедно с нас в урока как да промием раничка, как се спира кръвотечение от нос, как се прави превръзка на счупена ръка,  спиране на артериално кръвотечение,а най-ентусиазираните се пробваха и на манекена за сърдечен масаж.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ ОТ БЧК-ЛОВЕЧ ИЗНЕСОХА УРОК ПО ВОДНОСПАСИТЕЛЕН МИНИМУМ В ОУ „ДИМИТЪР ДИМОВ“

  • ПДФ

На 5ти юни водният спасител и доброволец в БМЧК-Ловеч Христиан Андреев изнесе открит урок на учениците от 5ти клас на ОУ „Димитър Димов“- Ловеч.

Основните теми, на които обърна внимание на децата бяха причините за удавания, опасности при къпане и плуване в морето, как да се справим ако попаднем в дънна яма в морето, плуване и скокове в непознати води, опасности при плуване в студени води и попадане под лед, умори и изтощение, мускулни крампи, как да се справим ако попаднем в течение или водовъртеж, вълнения и прибой, опасности при ползване на плавателни съдове и надуваеми предмети, опасно тинесто дъно, опасности в напоителни канали, значението на флаговете и общи правила за безопасност.

продължава>

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ПРОДЪЛЖИ В ТРОЯН

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ за четвърта поредна година продължи и на язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП) в гр. Троян на 04.06.2023 година (неделя), с което се продължават дните, посветени и на превенция от водните инциденти. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч. В две възрастови групи – до 9 години и 10-13 години въпреки лошото време и дъжда упорито се съревноваваха 8 деца, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване.

продължава>

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ "Първи стъпки в рибарството" Състезание по риболов

  • ПДФ

Състезанието ще се проведе на яз.”Ливадето” край село Владиня на 27.05.2023 година. Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците.

 

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С РЗИ ПРОВЕЖДА РЕДИЦА ЛЕКЦИИ НА ХОРА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ

  • ПДФ

Екипи на БЧК Ловеч и РЗИ реализират редица лекции и обучения в различни населени места от областта по проект „Повишаване информираността по проблемите на възрастните хора и техните права“. От месец април лекциите стартираха в населени места от общините Луковит, Летница и Ловеч, които през летния сезон ще продължат по зададен график съобразно желанието на читалища и кметства на теми „ Първа помощ при бедствия“,

продължава>

Страница 5 от 121