Кой е онлайн?

В момента има 93 посетителя в сайта

ДОБРОВОЛЦИ И ОТРЯДА ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ ПРИ БЧК-ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ТРИДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ НАВОДНЕНИЯ

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ И ОТРЯДА ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ ПРИ БЧК-ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ТРИДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ НАВОДНЕНИЯВ периода 31ви август – 2 септември в „Център за професионална квалификация“ към ПБЗН-Монтана доброволци и екипа за реакции при бедствия, авари и катастрофи към ОС на БЧК-Ловеч участваха в тридневно обучение за реакция при наводнения по Проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ на Министерство на вътрешните работи в партньорство с Консорциум „Дикон-БЧК“.

Обучението включваше теоретична част относно правните основи на защита при бедствия, мерки за предотвратяване или намаляване риска от наводнения и защита на населението. В практическата част се създадоха аварийни ситуации и дейности на спасителните екипи при спасителни операции при наводнения, издирване и спасяване на хора при наводнения в градска среда, действия на доброволците при издирване и спасяван на хора при наводнение в бързо течащи води и действия на спасителните екипи след оттегляне на водата от наводнение.

ОС на БЧК-Ловеч сърдечно благодари на екипа на ПБЗН – Монтана за придобитите и утвърдени умения и създадената екипна среда за успешна реакция при ситуация на наводнение!

продължава>

БЧК И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В СЕЛО СЛАВЯНИ

  • ПДФ

БЧК И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В СЕЛО СЛАВЯНИОС на БЧК и Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч превърнаха Международен ден на младежта в истински празник за момчета и момичета в село Славяни. Градинката до читалището бе огласена днешния следобеда от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение. Целта на кампанията е и създаване на положително отношение на младежите към заниманията със спорт, занимателни и ролеви игри. Изграждане на различни положителни качества от физическо, емоционално, психологически, социално и морално естество. Важен фактор е включването и на родителите в спортните игри. Доброволците пък на Български червен кръст запознаха всички с информационни материали за „Първа долекарска помощ“, „ Как да се предпазим от Cоvid – 19“ и как да се пазим и забавляваме безопасно във водоемите през лятото.

продължава>

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ

  • ПДФ

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕНа 1ви и 2-ри август доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и БЧК-Ловеч бяха гости на община Тетевен и село Гложене. С подкрепата на община Тетевен, доброволците от младежката олганизация на Червения кръст в Тетевен и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч подвижната лудница -„Забавно лято“ накара малките малчугани да се впуснат в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „горещ картоф“, „музикален стол“, „домакина на мама“ и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри.

продължава>

"ЗАБАВНО ЛЯТО" ПРОДЪЛЖАВА ПО МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

  • ПДФ

"ЗАБАВНО ЛЯТО" ПРОДЪЛЖАВА ПО МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТАПроекта „Забавно лято“ на „Център за работа с доброволци към РБ „проф.Беню Цонев“ в партньорство с Областния съвет на БЧК-Ловеч продължава в малките населени места с нови игри. На 16ти юли посетихме село Умаревци, където малките малчугани се впуснаха в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „горещ картоф“, „музикален стол“, „домакина на мама“ и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри.

Желаещите за участие в безкрайния купон „Забавно лято“ могат да се включат на 23ти в село Пресяка от 18.00 часа.

продължава>

Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област Ловеч

  • ПДФ

Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област ЛовечТази година поради епидемичната обстановка стартирахме нетрадиционно на 9ти юли със състезание „ Първи стъпки в риболовството“ на язовир „Ливадето“ край село Владиня. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 14 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката…. Е не толкова успешен улов, но пък всеки научи по нещо, а младите доброволци на БМЧК-Ловеч направиха заедно с доброволците от библиотеката демонстрация как се спасява човек във водоем с топка с въже и как да окажем първа долекарска помощ. Награди, лакомства, „Клетва на рибаря“ и информационни материали получиха всички участници и с много смях и настроение си обещахме втори тур!

Забавно лято продължава в Априлци квартал „Зла река „ на 11ти юли от 16.30 часа.

продължава>

Страница 5 от 94