Кой е онлайн?

В момента има 4 посетителя в сайта

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА 1 ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН С РЕДИЦА ИНИЦИАТИВИ

  • ПДФ

С редица дейности Българският младежки Червен кръст  - Ловеч отбеляза Световния ден за борба със СПИН.Изготвени плакати с информация за превенция на ХИВ/СПИН се окачиха в СУ „Васил Левски“-Априлци и СУ „Бачо Киро“-Летница. Средните училища в Тетевен пък бяха украсени с балони и доброволците раздаваха на учащите информационни материали и закачаха лентичките в знак на съпричастност към загубилите битката с ХИВ/СПИН.В Ловеч доброволците стартираха с раздаване на ръчно изработени мечета, прегърнали червенокръстко сърчице и презерватив в ППМГ, ПЕГ „ Екзарх Йосиф I“ и НПГВМ “проф. д-р Димитър Димов“. По – късно раздадоха мечета и информационни материали, предоставени от РЗИ-Ловеч на участниците от щаба за реакция при бедствия към Областен управител – Ловеч при провеждане на мащабна тренировка на щаба за реакция при верижно ПТП.

продължава>

Пълномащабно учение по подобряване на координацията и взаимодействието между съставните части на Единната спасителна система (ЕСС) се проведе днес в Ловеч

  • ПДФ

Пълномащабно учение по подобряване на координацията и взаимодействието между съставните части на Единната спасителна система (ЕСС) се проведе днес в Ловеч. Включиха се 8 институции с 14 екипа. Темата бе спасителна верига за опазване на живота и осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие (ПТП) с пострадали на ж.п. прелез с няколко моторни превозни средства и разлив на леснозапалима течност от автоцистерна.Учебната ситуация бе проиграна на ж.п. прелеза на бул. „Мизия“ – Северна индустриална зона. Участваха екипи на областната дирекция на МВР – Ловеч, регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ловеч, Центъра за спешна помощ – Ловеч, БЧК – Ловеч, областно пътно управление – Ловеч, община Ловеч, регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен, и РИОСВ – Плевен.

продължава>

БЧК-ЛОВЕЧ С ДАРЕНИЕ ЗА КЛУБА НА ИНВАЛИДА В ТРОЯН

  • ПДФ

Днес 3 – декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания  и за мен е чест, че съм отново в клуба на инвалида в Троян“ сподели Цветомира Георгиева – Директор на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч. Тя предостави на госпожа Йонета Радоевска - Председател на клуба над 160 летни халати, летни нощници и мъжки ризи за празника на членовете на местното дружество.

В световен мащаб над един милиард души, или около 15% от населението има някаква форма на увреждане. В България по данни на НСИ с призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане имат 474 267 души. От тях 9 039 са деца, а 465 228 са хората на 16 и повече навършени години.
Хората с увреждания в България се сблъскват с проблеми, за които обикновения човек даже не се замисля.

продължава>

МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ ЗА ВЪЗПОМЕНАВАНЕ НА ЖЕРТВИТЕ НА ПТП С РЕДИЦА СЪБИТИЯ

  • ПДФ

Доброволците на Младежки Червен Кръст -Ловеч и Тетевен, съвместно със служителите от Областната дирекция на МВР, ОУ „Димитър Димов“ и СУ „Тодор Кирков“, с подкрепата на МКБППМН към община Тетевен под мотото „Животът е с предимство“, отбелязаха Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия (Световния ден), който с решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.

В периода 18ти-22 ноември доброволците от младежки червен кръст раздадоха на учащи и водачи на МПС информационни материали и напомниха на водачите да шофират внимателно. Всички се обединиха около това, че без личната отговорност на шофьорите на превозни средства и спазването на закона за движение няма да се намалят злополуките на пътя.

продължава>

БМЧК ЛОВЕЧ, ТЕТЕВЕН, ЕКИПА НА СБАЛББ-ТРОЯН И РЗИ – ЛОВЕЧ ОБЕДИНИХА УСИЛИЯ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

  • ПДФ

Всяка година третия четвъртък на месец ноември се отбелязва Международния ден без тютюнопушене. През 2022 година се навършват 10 години от въвеждане на забраната за пушене на обществени места в България.

По традиция на този ден се призовава всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, както и на здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

 

продължава>

Страница 6 от 116