Кой е онлайн?

В момента има 15 посетителя в сайта

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ

  • ПДФ

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕНа 1ви и 2-ри август доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и БЧК-Ловеч бяха гости на община Тетевен и село Гложене. С подкрепата на община Тетевен, доброволците от младежката олганизация на Червения кръст в Тетевен и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч подвижната лудница -„Забавно лято“ накара малките малчугани да се впуснат в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „горещ картоф“, „музикален стол“, „домакина на мама“ и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри.

продължава>

"ЗАБАВНО ЛЯТО" ПРОДЪЛЖАВА ПО МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

  • ПДФ

"ЗАБАВНО ЛЯТО" ПРОДЪЛЖАВА ПО МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТАПроекта „Забавно лято“ на „Център за работа с доброволци към РБ „проф.Беню Цонев“ в партньорство с Областния съвет на БЧК-Ловеч продължава в малките населени места с нови игри. На 16ти юли посетихме село Умаревци, където малките малчугани се впуснаха в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „горещ картоф“, „музикален стол“, „домакина на мама“ и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри.

Желаещите за участие в безкрайния купон „Забавно лято“ могат да се включат на 23ти в село Пресяка от 18.00 часа.

продължава>

Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област Ловеч

  • ПДФ

Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област ЛовечТази година поради епидемичната обстановка стартирахме нетрадиционно на 9ти юли със състезание „ Първи стъпки в риболовството“ на язовир „Ливадето“ край село Владиня. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 14 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката…. Е не толкова успешен улов, но пък всеки научи по нещо, а младите доброволци на БМЧК-Ловеч направиха заедно с доброволците от библиотеката демонстрация как се спасява човек във водоем с топка с въже и как да окажем първа долекарска помощ. Награди, лакомства, „Клетва на рибаря“ и информационни материали получиха всички участници и с много смях и настроение си обещахме втори тур!

Забавно лято продължава в Априлци квартал „Зла река „ на 11ти юли от 16.30 часа.

продължава>

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПРЕДОСТАВИ 9 ЛЕГЛА ЗА НУЖДИТЕ НА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА – ТРОЯН

  • ПДФ

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПРЕДОСТАВИ 9 ЛЕГЛА ЗА НУЖДИТЕ НА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА – ТРОЯННа 29ти юни по молба към НС на БЧК на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести“ – Троян поради финансова невъзможност и крайна необходимост за нуждите на пациентите с тежки белодробни заболявания – ХОББ, изострена хронична дихателна недостатъчност, бронхиална болест и белодробна туберкулоза, бяха отпуснати и предоставени чрез Областния съвет на БЧК-Ловеч 9 броя болнични легла „Щигелмайер“ тип 4112 с матраци на стойност 5600 лв. Доктор Дудевска изказа своята благодарност за подкрепата и доброто сътрудничество с Ловешката червенокръстка организация.

продължава>

Отбелязахме 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

  • ПДФ

Отбелязахме 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.

По този повод, доброволците от БМЧК - Тетевен изразиха своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията и наркотичните вещества, като раздадоха брошури и разлепиха плакати на няколко ключови места в града.

продължава>

Страница 6 от 95