Кой е онлайн?

В момента има 18 посетителя в сайта

МЛАДЕЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ЗАЛЯХА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ВАЛЕНТИНКИ

  • ПДФ

МЛАДЕЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ЗАЛЯХА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ВАЛЕНТИНКИДоброволците БМЧК – Ловеч, Летница, Тетевен, Луковит и Априлци, съвместно с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Б. Цонев" Ловеч, заляха на 14 февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки, брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, като снимките ще им бъдат изпратени на посочен от тях адрес. Гражданите имаха възможността да напишат послания на сърчица по случай деня на влюбените, от които най интересни бяха: „Любовна и смисъла на живота!”, „Обичам любовта, тя е нещо невероятно!”, „Обичайте се и бъдете благословени!”. Получиха и подаръци с послания. В училищата имаха възможност да попълнят и анкета относно познаваме ли начините да се предпазваме от полово предавани заболявания.

В Ловеч гражданите имаха възможност и да тропнат ръченица с „Трифон Зарезан“ и красивите „Купидонки“ на червенокръстката организация!

продължава>

ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЕ, БЕДСТВИЯ И АВАРИИ

  • ПДФ

ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЕ, БЕДСТВИЯ И АВАРИИОбщина Ловеч бе домакин на поредица обучения от 28 януари до 05 февруари 2020 г., организирани от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към Министерство на вътрешните работи, с партньори консорциум „Дикон – БЧК“, „Дикон Груп“ ЕООД и Български Червен Кръст.

Те са част от дейностите по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към Министерство на вътрешните работи.

Общата цел на проекта е подготовка на населението за действие при наводнения и последващи кризи, чрез създаване и оборудване на специализирани обучителни центрове, проучване на добри практики в държави членки на ЕС в областта на подготовката на населението, обучения на обучители, разработване на учебни планове и програми за различни целеви групи от населението и провеждане на обучения за възрастни хора и ученици.

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДА

  • ПДФ

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ  И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДАМладите доброволци от БЧК Ловеч зарадваха с подаръци децата, които се лекуват в детското отделение и инфекциозното отделение на МБАЛ – Ловеч и МБАЛ Троян. Традиционно БЧК влиза преди светлия празник в лечебните заведения в региона, за да достави радост на малките пациенти.

Госпожа Цветомира Георгиева, директор на ОС на БЧК - Ловеч и директора на МБАЛ Ловеч д-р Румяна Нановска пожелаха на децата и доброволците много здраве и успехи през 2020 година.

Доброволците БМЧК подариха на всеки от малките пациенти лакомства с пожелания за здраве, късмет и щастливо детство.

Коледа е един от най-светите и любими семейни празници. Празник на добротата, на мира и радостта, на мечтите и желанията, на надеждата за едно ново, по-добро начало.

продължава>

200 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ

  • ПДФ

200 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ200 пакета със здравословни хранителни продукти за деца в риск от общообразователни училища и специализирани институции бяха раздадени от Областния съвет на Български червен кръст в Ловешка област. Дарителската кампания е традиционна за червенокръстката организация и е в съответствие със Стратегия 2020 за подкрепа на най-уязвимите хора в условията на финансова криза.

В областта здравословни храни получиха деца сираци, деца на самотни майки, деца с увреждания, деца на безработни родители, деца на многодетни семейства. Пакетите бяха раздадени от доброволци на БМЧК в Помощно училище „Васил Левски" - Ловеч, СУ „Панайот Пипков”-Ловеч, Днивин център за деца с увреждания-Ловеч и ОУ „Неофит Рилски“ – с.Дерманци. Децата от дневния център изненадаха доброволците от БМЧК с коледни поздравление.

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ОТВОРИХА СЪРЦАТА НА ДЕЦАТА С ЦЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

  • ПДФ

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ОТВОРИХА СЪРЦАТА НА ДЕЦАТА С ЦЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

По случай Коледните празници младите червенокръстци направиха пакети от национална кампания под надслов „Купи и дари” на БЧК и „БИЛА“ и ги дариха на деца с детска церебрална парализа в Ловеч, Угърчин, с. Радювене, с. Кирчево и с. Александрово.В град Троян пък бяха подпомогнати 15 самотно живеещи възрастни хора с ниски доходи от червенокръстците на общинската ни организация. Всяко тримесечие според събраните хранителни продукти Областният съвет на БЧК -Ловеч по подадени и одобрени по критерии молби разпределя и предоставя на хора в риск продукти. Съвместната кампания на БЧК и „BILLA България“ ЕООД помага на социално слаби български граждани, като им предоставя храни от първа необходимост.

продължава>

Страница 6 от 93