Кой е онлайн?

В момента има 20 посетителя в сайта

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПРЕДОСТАВИ 9 ЛЕГЛА ЗА НУЖДИТЕ НА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА – ТРОЯН

  • ПДФ

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПРЕДОСТАВИ 9 ЛЕГЛА ЗА НУЖДИТЕ НА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА – ТРОЯННа 29ти юни по молба към НС на БЧК на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести“ – Троян поради финансова невъзможност и крайна необходимост за нуждите на пациентите с тежки белодробни заболявания – ХОББ, изострена хронична дихателна недостатъчност, бронхиална болест и белодробна туберкулоза, бяха отпуснати и предоставени чрез Областния съвет на БЧК-Ловеч 9 броя болнични легла „Щигелмайер“ тип 4112 с матраци на стойност 5600 лв. Доктор Дудевска изказа своята благодарност за подкрепата и доброто сътрудничество с Ловешката червенокръстка организация.

продължава>

Отбелязахме 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

  • ПДФ

Отбелязахме 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.

По този повод, доброволците от БМЧК - Тетевен изразиха своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията и наркотичните вещества, като раздадоха брошури и разлепиха плакати на няколко ключови места в града.

продължава>

ПРОДЪЛЖАВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ПРОДЪЛЖАВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧПродължава раздаването на храни в област Ловеч. До момента пакетите с хранителни продукти за стигнали до нуждаещите се в 7 общини в областта. Пакетите, подготвени от доброволци на БЧК и „Екомисия 21“ и раздадени с подкрепа на общините и доброволци на БЧК, са раздадени на 14 самотно живеещи хора над 65 в Троян, 12 карантинирани, по програмата Топъл обяд на 57 човека, а по проект Патронажна грижа – на 122. В Угърчин и пет села от общината храна са получили 19 самотно живеещи над 65, Априлци, Велчево и Скандало – общо 52 души над 65 години. В Тетевен и шест села на общината храна са получили 18 човека самотни над 65 години, 6 карантинирани, 52 човека, ползващи Патронажна грижа и 50 човека по програмата Топъл обяд. Хранителните пакети, съдържащи боб, леща, олио, консерви, и други хранителни продукти вече са и при нуждаещите се хора от Ябланица и пет села на общината, като те са разпределени така - 33 души над 65 години, двама под карантина, 26 човека самотни над 65 години са подпомогнати в Летница, а в Ловеч трима карантинирани и 163 ползватели на Патронажна грижа също са получили хранителните пакети.

продължава>

ОБЕДИНЕНИ УСИЛИЯ В БОРБАТА С COVID - 19

  • ПДФ

Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ) за справяне с епидемиологичната ситуация.

Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:

•           чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

•           на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

•           чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID - 19.

АЛГОРИТЪМ НА ДЕЗИНФЕКЦИОННИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ В ОБЕКТИ С ОБЩЕСТВЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ В УСЛОВИЯТА НА ЕПИДЕМИЧНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID-19

  • ПДФ

Предложеният алгоритъм е разработен от специалисти на лаб. „Дезинфекция и стерилизация“ към НЦЗПБ и има за цел да предостави на собствениците, управителите и работещите в различни обекти с обществено предназначение информация за изискванията и стъпките за изпълнение на необходимите дезинфекционни мероприятия, във връзка с епидемичното разпространение на COVID-19.

продължава>

Страница 6 от 94