Кой е онлайн?

В момента има 16 посетителя в сайта

БМЧК ТЕТЕВЕН С УРОК И ДЕМОНСТРАЦИЯ ПО ПЪРВА ПОМОЩ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ

  • ПДФ

В последния ден от учебната седмица по покана на г-жа Станислава Стоянова, учител от НУ "Хаджи Генчо", гр. Тетевен, заместник-председателят на БМЧК при Община Тетевен Йохан Георгиев и доброволецът Зорница Иванова, посетиха учениците от 1-ви клас като им дадоха полезни знания по първа долекарска помощ. Инструктираха ги за стъпките, които трябва да направят при всяка неизбежна ситуация и справянето и с нея до намесата на лекарски екип. Демонстрираха им на манекен сърдечен масаж и изкуствено дишане. От своя страна учениците от класа зададоха въпроси си към доброволците и имаха възможността да упражнят извън гръдните притискания на манекена. В рамките на един час освен че учениците получиха знания, а също така останаха и доволни от срещата. Споделиха, че за в бъдеще биха участвали в съвместна дейност с доброволците от БМЧК при Община Тетевен.

продължава>

СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ” И ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ В СЪВМЕСТНА АКЦИЯ ЦА ВЪЗПОМЕНАНИЕ ЖЕРТВИТЕ НА ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПОИЗШЕСТВИЯ

  • ПДФ

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 г всяка трета неделя на м. ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на ПТП. Този специален възпоменателен ден е нужен за жертвите на пътя, за да може те да усетят всеобщото признание за загубата, за болката, за страданието си. Той се е превърнал и във важен инструмент на борбата с безразсъдното шофиране, на превенцията на пътните инциденти , които остават своите тежки последици .

Тази година Световният ден ще премине под мотото: „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“

продължава>

БЧК стартира информационна кампания „Бъди отговорен!“

  • ПДФ

Направи го за тези, които обичаш!
Българският Червен кръст стартира информационна кампания „Бъди отговорен!“. Целта е да се заостри вниманието на различните общности относно важността на ваксинирането и спазването на противоепидемичните мерки в борбата с COVID-19.

продължава>

60 ДЕЦА ОТ ЛЕТНИЦА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧК

  • ПДФ

60 ДЕЦА ОТ ЛЕТНИЦА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧКСекретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за десета година проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партньорска мрежа за благотворителност». По проекта, който е с продължителност от 8 ноември 2021 до 28 март 2022 г., ще се организира трапезария в столовата на СУ „Бачо Киро“ Летница, в която ще се предлага топъл обяд на 60 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност два лева на ден.

продължава>

БЧК -Ловеч продължава раздаването на продукти на уязвими български граждани по Оперативната програма за храни

  • ПДФ

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица,  на 20 септември 2021 г. Българският Червен кръст стартира раздаването на 5 465 тона храни на обща стойност 13 348 650 лв. Реално от хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям  хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и  риба.

продължава>

Страница 7 от 106