Кой е онлайн?

В момента има 17 посетителя в сайта

ОБЩИНА ТЕТЕВЕН,ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЧК, ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА И РЕГИОНАРЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ НАПРАВИХА 1 ЮНИ ЗА ДЕЦАТА НЕЗАБРАВИМ

  • ПДФ

Община Тетевен, младите доброволци и доброволците от ДЕРБАК към БЧК – Ловеч, доброволците на библиотеката и „Регионалия център за подкрепа“ превърнаха 1ви юни в истински празник за децата на град Ловеч, Тетевен и настанените 250 украински граждани и деца в село Рибарица.
При изключително голям интерес от страна на деца и родители премина празникът посветен на Първи юни – Ден на детето. Не само ловчанлии, но и семейства от Тетевен и украинските деца в село Рибарица се впуснаха в забавните игри и приключения с ентусиазъм и спортен дух.
Забавата стартира сутринта в село Рибарица, където усмивките на настанените украински деца грейнаха, впускайки се в игрите с доброволците на БЧК-Ловеч и библиотеката.

продължава>

Червенокръстците, „Регионална здравна инпекция“, доброволците към „Център за работа с доброволци“ към РБ „проф.Беню Цонев“ и доброволците към „Превантивно-информационен“ център към община Ловеч се обединиха в превенцията срещу тютюнопушенето

  • ПДФ

Доброволци на БМЧК, библиотеката, РЗИ и Превантивно-информационния център посетиха областната администрация в деня за борба с тютюнопушенето. Спираха и гражданите от различни възрастови групи, като им раздадоха брошури с информация за последиците от вредния навик и разменяха с пушачите цигара срещу дъвка. Подкрепящите за „без тютюнев дим“ имаха и възможност да се снимат с доброволците в изработена от тях рамка с изписани на нея вредите от тютюнопушенето. Младежите в края на акцията си публично изгориха събраните цигари. Както и заявиха, че никога не биха посегнали към тютюна.
Областният управител Виктор Стойчев ги поздрави за инициативата „Животът обича непушачите“ и ги призова да се пазят от всички зависимости. Днешната ви проява е знак, че младото поколение, което упрекваме, че не се съобразява с правилата, че се движи хаотично и няма ценности, изобщо не е вярно, напротив, расте поколение, на което можем да разчитаме, каза Стойчев.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ

Водноспасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове.Водноспасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г.Нейна основна цел е намаляване на водния травматизъм в страната. 
В тази връзка ВСС обединява и координира дейността на организации и структури, работещи за опазването на човешкия живот при водни инциденти.

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ С ДОБРОВОЛЦИ ОТ ПРЕСЯКА ПОСАДИХА ДРЪВЧЕТА В ПОДКРЕПА ИНИЦИАТИВИТЕ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

  • ПДФ

По повод Деня на Земята и във връзка с отбелязването на 100-годишнината си, Българският младежки Червен кръст проведе Национална кампания „Умножи доброто“. В периода 22-25.04.2021 г. в цялата страна бяха засети дръвчета.
Младите червенокръстци от клуб Ловеч заедно с Валентина Цвяткова – Кметски наместник на с. Пресяка и доброволци Георги Миленов Георгиев, Мая Йовкова, Валери Василев Вутев, Велислава Маринова Христова и Илия Илиев Петров засадиха 7 дръвчета бор и явор в градинката до сухата чешма в село Пресяка, обществения парк под училището, градинката на ул. „Александър Стамболийски“ и градинката до Читалището. Дръвчетата се посадиха в обществени и значими на селото места.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ С АПЕЛ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА КАМПАНИЯТА ЗА МАТЕРИАЛНИ ДАРЕНИЯ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КОНФЛИКТА В УКРАЙНА

  • ПДФ

ОС на БЧК – Ловеч апелира гражданите на областта за съпричастност на кампанията за набиране на материални дарения за пострадалите от конфликта в Украйна.

Увеличава се брой на настанените украински граждани в област Ловеч - по информация на общините настанените в област Ловеч към днешна дата украински граждани са 441. Най-много – 238, са в община Тетевен – във военно-почивния комплекс в с. Рибарица, в община Ловеч са 113 – 41 в хотел „Ловеч“, 8 в хотел „Вароша“, 38 в учебния център на НСИ в с. Сливек и 26-има на частни адреси, 17 са подслонени в община Луковит – 11 в частна база в с. Дъбен и 6 в частен имот в с. Ъглен, 58 пребивават в община Троян – 4-има в хотел „Дива“, 9 в хотел „Каза арт“ и 45-има на частни адреси, в община Угърчин настанените украински граждани са 7 – в частна къща в града, а в община Ябланица 6-има – 4-има на частен адрес в с. Добревци и две деца в града, двама са на територията на община Априлци – в частен имот.

С оглед на затопляне на времето призоваваме гражданите на областта, които имат възможност да дарят в пунктовете ни в общинските администрации по места, а в град Ловеч в пункта в БЧК-Ловеч.

В момента най-спешна нужда има от:

- пролетни/летни детски, мъжки и дамски якета;

- детски, мъжки и дамски спортни дрехи, тениски, блузи, летни шапки;

- детски, мъжки и дамски маратонки, домашни чехли и летни обувки (всякакви номера);

- домакински съдове и прибори;

- хигиенни, санитарни и превързочни материали;

- учебни пособия и детски занимателни комплекти (тетрадки, блокчета за рисуване, книжки за оцветяване, пластилин, флумастери, моливи и др.).

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с:

• вода, санитарни и хигиенни материали и хигиенни материали за деца 1- 5 годишна възраст, детски храни и пюрета.

За контакт и информация:

От 8:30 ч. до 17:00 ч. всеки ден: Цветомира Георгиева - 02 4923 070887407755 ,Станислава Бояджиева - 0884955505.

Страница 7 от 112