Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

ОС на БЧК Ловеч обучи служителите на Областна администрация за оказване на първа помощ във връзка с международната кампания EDWARD или Ден без загинали на пътя

  • ПДФ

ОС на БЧК Ловеч обучи служителите на Областна администрация за оказване на първа помощ във връзка с международната кампания EDWARD или Ден без загинали на пътяОС на БЧК Ловеч обучи служителите на Областна администрация за оказване на първа помощ във връзка с международната кампания EDWARD или Ден без загинали на пътя. Датата за провеждане на тази кампания е 26 септември като мотото тази година е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Дните на EDWARD се комбинират с Европейска седмица на мобилността, която се провежда в периода 16-22 септември, затова и екипът на областния управител Ваня Събчева реши да се включим в кампанията като партньор в образователно събитие. Така Областна администрация бе не само активен участник в кампанията „Ден без загинали на пътя“, но и влезе на картата на Европа, редом до всички участници и партньори на ТИСПОЛ - Европейска мрежа на службите на пътна полиция, пълноправен член на която е и Министерство на вътрешните работи.

продължава>

Приключи лятната щурилница „Забавно лято”

  • ПДФ

Приключи лятната щурилница „Забавно лято”На 14 септември в Попската градина се проведе последната за това лято инициатива от кампанията „Забавно лято”. За единадесета година детска глъч огласяше кварталите „Червен бряг”, „Младост”, „Здравец” , „Уста Колю Фичето” и центровете в селата Умаревци, Дойренци, Гостиня, Пресяка, Славяни, Слатина, Чавдарци, Лисец и Малиново. За пръв път „Забавно лято” гостува на село Гложене, Тетевенска община.Жителите на град Априлци и Тетевен също имаха възможността да се докоснат до магията на лятната кампания. Доброволците от Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и БМЧК бяха верни приятели в игрите. Скачане с чувал , надбягване, дърпане на въже, дартс, бяха само част от многото интересни игри. Радостна вълна предизвика пренасяне на вода с чашки и пълнене на кофи, пренасяне на пуканки с лъжица, кой отбор най –бързо ще спука балони, пукане на балонче гръбче в гръбче удавник и играта заедно с родители и баби „Познай детето”. Бързина, сръчност и концентрирано внимание изискваше играта пренасяне на „яйца” с лъжици . За прецизното изпълнение на игрите спомагаха доброволците Габи, Никола, Вероника, София, Мадлен, Ана-Мария, Любослав, Мая, Моника, Теди, Яна, Дамяна, Петя и Маги . Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ НА БМЧК КЛУБ ЛОВЕЧ ПРОВЕДОХА ВТОРО ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ОТ ТЕТЕВЕН

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ НА БМЧК КЛУБ ЛОВЕЧ ПРОВЕДОХА ВТОРО ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ОТ ТЕТЕВЕНПоредни обучения по първа помощ. Доброволките на БМЧК-Ловеч Ева Емилова, Яна Георгиева и областния координатор Николай Георгиев запалиха новите доброволци на младежката организация на Червения кръст в Тетевен с атрактивно интерактивно обучение по оказване на Първа долекарска помощ. Голямо предизвикателство бе възможността лично да направят сърдечен масаж и изкуствено дишане на манекена, както и да поставят доброволец манекен в стабилно странично положение. В обучението се включи и директора на Секретариата на Обл. С. на БЧК-Цветомира Георгиева, която припомни на присъстващите правилата за безопасно ползване на водните площи през предстоящата лятна ваканция и ги покани след време да се присъединят към екипа на водните спасители в Ловеч.

продължава>

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ В ПОДКРЕПА С ОБЩИНА ЛОВЕЧ И ПАРТНЬРСТВО С БЧК СТАРТИРА „ЗАБАВНО ЛЯТО 11”

  • ПДФ

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ В ПОДКРЕПА С ОБЩИНА ЛОВЕЧ И ПАРТНЬРСТВО С БЧК СТАРТИРА „ЗАБАВНО ЛЯТО 11”С настъпването на астрономическото лято на 20юни в градинка в ж.к. „Червен бряг“ стартира „Забавно лято“. Вече 11 години лятната инициатива на Центъра за работа с доброволци е очаквана от малки и големи. С няколко думи в началото беше припомнено, че инициативата се подкрепя от община Ловеч и в партньорство с БЧК-Ловеч разшири обхвата си и в други градове от областта. Днес бяхме и заедно с представители на местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни, които раздадоха информационни материали, шапки и раници.

продължава>

МЛАДЕЖИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН В АКЦИЯ ЗА 1 ЮНИ

  • ПДФ

МЛАДЕЖИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН В АКЦИЯ ЗА 1 ЮНИНа празника по случай 1 юни, организиран от община Тетевен младите доброволци червенокръстци имаха водеща роля в забавата на децата. Всички заедно играха, танцуваха, моделираха, отгатваха и пяха заедно. Децата от „Център за настаняване от семеен тип” Ловеч пък получиха и подаръци и лакомства от ОС на БЧК-Ловеч. В деня на детето, екип от младите доброволци на Червения кръст гостувахме при децата и младежите от Центъра.

Международният ден на детето 1 юни води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. Първи юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата през 1949 г. Една година по-късно 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

продължава>

Страница 7 от 90