Кой е онлайн?

В момента има 15 посетителя в сайта

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИВодно-спасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове. Водно-спасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г. Нейна основна цел е намаляване на водния травматизъм в страната.

В тази връзка ВСС обединява и координира дейността на организации и структури, работещи за опазването на човешкия живот при водни инциденти. Секретариатът на Областния съвет на Българския Червен кръст – Ловеч проведе курс „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове” и „Воден спасител на открити водни площи и море“ от 19.04.2021г–21.05.2021 г. Четиринадесет от общо шестнадесет кандидати положиха успешно изпит на 21.05.2021 г. на теория, оказване на първа до-лекарска помощ на удавник, 50м. и 100 м. свободен стил, 25м. извличане, 20м. под вода с изваждане на предмет, хватки, спасителни техники, плуване 100м. с плавници, 400 м. свободен стил, гребане с лодка и скокове при видове инциденти.

продължава>

СЪОБЩЕНИЕ

  • ПДФ

Офисът на БЧК Ловеч ще работи на 10 Май.

БМЧК ТЕТЕВЕН С ПОЗДРАВ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ЗА ВЕЛИКДЕН

  • ПДФ

БМЧК ТЕТЕВЕН С ПОЗДРАВ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ЗА ВЕЛИКДЕНПо случай Великденските празници, младежите от БМЧК – Тетевен зарадваха възрастните хора от Пенсионерски клуб – Тетевен като им подариха ризи, шоколади и картички с пожелания. Присъстващите благодариха на доброволците, а те им пожелаха здраве, щастие и късмет, както и весело изкарване на празниците. Милият жест се осъществи благодарение на БЧК – Ловеч и МКБППМН при Община Тетевен.

 

продължава>

МЛАДЕЖКАТА ЧЕРВЕНОКРЪСТКА ОРГАНИЦЗАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ С РЕДИЦА СЪБИТИЯ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО И

  • ПДФ

МЛАДЕЖКАТА ЧЕРВЕНОКРЪСТКА ОРГАНИЦЗАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ С РЕДИЦА СЪБИТИЯ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО ИБМЧК стартира кампанията „100 дръвчета за 100 години“. В рамките на четири дни, от 22.04/Деня на земята/ до 25.04.2021 г., в цялата страна ще бъдат засети 100 дръвчета от доброволци, служители и симпатизанти като кампанията е под надслов #Умножи доброто.

В тази връзка в партньорство с община Ловеч и в присъствието на Заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев на 23 април сутринта се извърши залесяване, организирано от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в Ловеч по повод неговата 100-годишнина. Заедно с Цветомира Георгиева, директор на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч, както и доброволци БМЧК и служители от общината, бяха засадени десет дръвчета. Пет нови липи вече красят пешеходната алея при Салито, а други пет - в кв. „Младост“.

По време на акцията заместник-кметът Цветан Георгиев връчи на Цветомира Георгиева поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и кристал „Ловешка крепост“ по повод годишнината.

С тази кампания искаме да насочим вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призовем хората да организират и провеждат повече кампании и дейности насочени към опазване на околната среда.

Това е първата мащабна кампания, която провеждаме по повод на 100 годишнината на младежката организация!

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЗАРАЗИХА С УСМИВКИ ГРАЖДАНИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОБЛАСТТА С ПОДАЪЧЕТА ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЗАРАЗИХА С УСМИВКИ ГРАЖДАНИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОБЛАСТТА С ПОДАЪЧЕТА ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИНДоброволците БМЧК от област Ловеч, заляха на 12-ти, 14-ти и 15-ти февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки с шеговити послания , брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Спазвайки изискванията за превенция от Covid-19 все пак младите червенокръстци породиха усмивки и добро настроение на граждани и учащи по случай празника. Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, както и с „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“, като снимките бяха изпратени на посочен от тях адрес. По случай празника „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“ дадоха и интервю „Какво е любовта“ и за дейностите на БМЧК в радио Зетра.

Клип с послания за любовта изготвен от доброволците бе разпространен в „Зетра медиа“ и интернет пространството с апел към подрастващите.

продължава>

Страница 7 от 101