Кой е онлайн?

В момента има 16 посетителя в сайта

ПРОДЪЛЖАВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ПРОДЪЛЖАВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧПродължава раздаването на храни в област Ловеч. До момента пакетите с хранителни продукти за стигнали до нуждаещите се в 7 общини в областта. Пакетите, подготвени от доброволци на БЧК и „Екомисия 21“ и раздадени с подкрепа на общините и доброволци на БЧК, са раздадени на 14 самотно живеещи хора над 65 в Троян, 12 карантинирани, по програмата Топъл обяд на 57 човека, а по проект Патронажна грижа – на 122. В Угърчин и пет села от общината храна са получили 19 самотно живеещи над 65, Априлци, Велчево и Скандало – общо 52 души над 65 години. В Тетевен и шест села на общината храна са получили 18 човека самотни над 65 години, 6 карантинирани, 52 човека, ползващи Патронажна грижа и 50 човека по програмата Топъл обяд. Хранителните пакети, съдържащи боб, леща, олио, консерви, и други хранителни продукти вече са и при нуждаещите се хора от Ябланица и пет села на общината, като те са разпределени така - 33 души над 65 години, двама под карантина, 26 човека самотни над 65 години са подпомогнати в Летница, а в Ловеч трима карантинирани и 163 ползватели на Патронажна грижа също са получили хранителните пакети.

продължава>

ОБЕДИНЕНИ УСИЛИЯ В БОРБАТА С COVID - 19

  • ПДФ

Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ) за справяне с епидемиологичната ситуация.

Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:

•           чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

•           на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

•           чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID - 19.

АЛГОРИТЪМ НА ДЕЗИНФЕКЦИОННИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ В ОБЕКТИ С ОБЩЕСТВЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ В УСЛОВИЯТА НА ЕПИДЕМИЧНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID-19

  • ПДФ

Предложеният алгоритъм е разработен от специалисти на лаб. „Дезинфекция и стерилизация“ към НЦЗПБ и има за цел да предостави на собствениците, управителите и работещите в различни обекти с обществено предназначение информация за изискванията и стъпките за изпълнение на необходимите дезинфекционни мероприятия, във връзка с епидемичното разпространение на COVID-19.

продължава>

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕ

  • ПДФ

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕЛовешката червенокръстка организация проведе на 5ти март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет Ловеч. Събранието откри доц. д-р Николай Николов, Председател на БЧК – Ловеч. В сесията взеха участие г-жа Василка Каменова - Заместник генерален директор на БЧК, г-н Бойко Пъдарски –Заместник областен управител, ком. Венцислав Велев- ВПД Началник отдел ОП при ОД на МВР, Красимира Катева-Директор ДСП, Анета Винева-Директор РЗИ, доц. Д-р инж. Пенчо Пенчев – Директор на Технически колеж Габрово-клон Ловеч, ком. Владимир Кацарски - Директор на ПБЗН, д-р Ванко Меразов – Председател на „Дружество на ветераните туристи“, Зюлейха Терзиева- Представител на Комисия по дискриминация, партньори от „Клуб на инвалида”, г-н Светослав Генков – Началник отряд ПСС – Ловеч и други.

продължава>

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ

  • ПДФ

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИС изнасяне на открити уроци, презентации и ролеви игри на тема „Стреса и агресията в училище!“ в Обединено училище „Неофит Рилски“ село Дерманци младите червенокръстци от клуб Ловеч и Луковит казаха „НЕ НА ТОРМОЗА”. Те запознаха учениците от шестите и седмите класове с видовете стрес и агресия, познаваха видове агресия чрез игри, съревноваваха се в решаване на казуси „как да се справим в ситуация на проявена агресия“. Беше и направена символична розова фланелка, с която се изразява апела срещу агресията в училищата и проявата на толерантност.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.

продължава>

Страница 7 от 95