Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО СЕ ПРОВЕДЕ В ЛОВЕЧ НА 8 ОКТОМВРИ

  • ПДФ

На 8 октомври 2022 година на алея „Баш Бунар“ в Ловеч се проведе спортно събитие, посветено на Световния ден на ходенето. В съботния ден във времето от 10:00 до 14:00 ч. през алеята преминаха над 300 младежи и девойки, маршрутът стигаше до местността Трай Дянко.
Основното събитие с раздаване на награди стана на детската площадка. Раздадени бяха талони на всеки, който е преминал цялото разстояние и после те взеха участие в томбола с много награди, осигурени от Община Ловеч. Областен информационен център – Ловеч и други спонсори.

продължава>

УЧЕНИЦИТЕ НА ОУ „ ХРИСТО НИКИФОРОВ“ ЧРЕЗ ОС НА БЧК- ЛОВЕЧ С ДАРЕНИЕ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В ОБЩИНА КАРЛОВО

  • ПДФ

На 21ви септември Директорът на ОУ „Христо Никифоров“ г-жа Йоанна Луканова, педагогическия съветник г-жа Пенка Петрова и ученичка от училището предоставиха събраните от учениците 1062 лв. чрез сметката на Български Червен кръст за пострадалите в област Пловдив.
По данни на Секретариата на ОС на БЧК-Пловдив и община Пловдив е констатирано, че са били наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени бяха инертни материали в с. Богдан, с. Столетово, с. Каравелово, с. Московец, гр. Клисура, с. Розино, с. Слатина и с. Христо Даново.

продължава>

МЛАДЕЖКИТЕ КЛУБОВЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ЛОВЕЧ, СЕКТОР „ПЪТЕН КОНТРОЛ“ И СБА В АКЦИЯ НА ROADPOL ПОД МОТОТО „ОСТАНИ ЖИВ И ИЗБАВИ ЖИВОТ“

  • ПДФ

На 21ви септември младежките клубове в Ловеч и Троян, съвместно със Сектор „Пътен контрол“ към ОД на МВР-Ловеч и СБА отбелязаха Европейския ден без жертви на пътя.
Посланието им бе „Остани жив и избави живот“. Те раздадоха на учащи и водачи на МПС в Ловеч и Троян информационни материали и напомниха на шофьорите да карат внимателно, като в Ловеч се включиха и ученици от ОУ „Христо Никифоров“ и ОУ „Васил Левски – Ловеч, както и НУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Васил Левски“ - Троян.

продължава>

ПРОЕКТ „УЧИМ И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО” НА СДРУЖЕНИЕ „МИСИЯ. ИНОВАЦИИ. ГРАЖДАНСТВО – МИГ” СЪВМЕСТНО С ПАРТНЬОРИТЕ БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ - ЛОВЕЧ, СДРУЖЕНИЕ „ЗНАНИЕ”, РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ И ЦЕНТЪРА ЗА РАБО

  • ПДФ

Играта е в основата на обучението и развитието на подрастващите. При игра детето или младежа изграждат различни физически и социални навици и умения. Премахват се границите. Усмивките са искрени. Желанието за победа също. Включват се и родителите. Упражнява се езиковата комуникация и много други фактори изграждащи личността на младия човек.

 

продължава>

БЧК-ЛОВЕЧ И ОБЩИНА ТРОЯН СТАРТИРАТ ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МЛАДЕЖКО ПРОСТРАНСТВО С ПОЧИСТВАНЕ, ВКЛЮЧВАЙКИ СЕ В КАМПАНИЯТА „ДА ПОЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

  • ПДФ

На 17ти септември, включвайки се в тазгодишното послание на кампанията на БТВ под надслов „Подай ръка на природата“, която е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата, ОС на БЧК – Ловеч и община Троян стартират проект на Международната Федерация на Червения кръст и Червения Полумесец “Space to create” / МФЧКЧП/. Екипът на Червенокръстката организация, доброволци от „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи“ към БЧК-Ловеч, БМЧК-Троян, доброволци от община Троян, ръководени от Валентина Петкова и Гергана Иванова и включилите се граждани Георги Илиев, Събчо Филипов и Иво Филипов, почистиха основно градинката срещу бензиностанция Петрол в Троян, отстранявайки избуяли храсти, събраха листа и боклуци и почистиха с мотики алеята на площадката, отстранявайки тревата за да се подготви за асфалтиране.

продължава>

Страница 7 от 115