Кой е онлайн?

В момента има 89 посетителя в сайта

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕ

  • ПДФ

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕЛовешката червенокръстка организация проведе на 5ти март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет Ловеч. Събранието откри доц. д-р Николай Николов, Председател на БЧК – Ловеч. В сесията взеха участие г-жа Василка Каменова - Заместник генерален директор на БЧК, г-н Бойко Пъдарски –Заместник областен управител, ком. Венцислав Велев- ВПД Началник отдел ОП при ОД на МВР, Красимира Катева-Директор ДСП, Анета Винева-Директор РЗИ, доц. Д-р инж. Пенчо Пенчев – Директор на Технически колеж Габрово-клон Ловеч, ком. Владимир Кацарски - Директор на ПБЗН, д-р Ванко Меразов – Председател на „Дружество на ветераните туристи“, Зюлейха Терзиева- Представител на Комисия по дискриминация, партньори от „Клуб на инвалида”, г-н Светослав Генков – Началник отряд ПСС – Ловеч и други.

продължава>

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ

  • ПДФ

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИС изнасяне на открити уроци, презентации и ролеви игри на тема „Стреса и агресията в училище!“ в Обединено училище „Неофит Рилски“ село Дерманци младите червенокръстци от клуб Ловеч и Луковит казаха „НЕ НА ТОРМОЗА”. Те запознаха учениците от шестите и седмите класове с видовете стрес и агресия, познаваха видове агресия чрез игри, съревноваваха се в решаване на казуси „как да се справим в ситуация на проявена агресия“. Беше и направена символична розова фланелка, с която се изразява апела срещу агресията в училищата и проявата на толерантност.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.

продължава>

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИ

  • ПДФ

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИВъв връзка с най-хубавия български празник, на който всички си пожелаваме здраве младите червенокръстци от Ловеч подариха мартеници в Областна администрация, общинските администрации, РД на МВР,РУП, ДСП, НАП, ОДЗГ, РИО на МОН, Окръжен съд и гражданите.

Баба Марта дари доброволците и граждани с мартеници и им пожела крепко здраве и благополучие, а младите червенокръстци от Ловеч направиха и фондонабирателна кампания като събраха общо 850 лв., които ще се използват за подпомагане на деца в риск със специални потребности, сираци и полусираци, деца от семейство със нисък социален статус. Доброволците от Тетевен ще посетят Дневния център за лица с увреждания Тетевен и ЦНСТПЛУИ в с. Гложене , след това в Дневния център за лица с увреждания в Тетевен за да зарадват всички с мартеници и пожелание за здраве и късмет.

продължава>

МЛАДЕЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ЗАЛЯХА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ВАЛЕНТИНКИ

  • ПДФ

МЛАДЕЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ЗАЛЯХА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ВАЛЕНТИНКИДоброволците БМЧК – Ловеч, Летница, Тетевен, Луковит и Априлци, съвместно с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Б. Цонев" Ловеч, заляха на 14 февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки, брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, като снимките ще им бъдат изпратени на посочен от тях адрес. Гражданите имаха възможността да напишат послания на сърчица по случай деня на влюбените, от които най интересни бяха: „Любовна и смисъла на живота!”, „Обичам любовта, тя е нещо невероятно!”, „Обичайте се и бъдете благословени!”. Получиха и подаръци с послания. В училищата имаха възможност да попълнят и анкета относно познаваме ли начините да се предпазваме от полово предавани заболявания.

В Ловеч гражданите имаха възможност и да тропнат ръченица с „Трифон Зарезан“ и красивите „Купидонки“ на червенокръстката организация!

продължава>

ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЕ, БЕДСТВИЯ И АВАРИИ

  • ПДФ

ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЕ, БЕДСТВИЯ И АВАРИИОбщина Ловеч бе домакин на поредица обучения от 28 януари до 05 февруари 2020 г., организирани от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към Министерство на вътрешните работи, с партньори консорциум „Дикон – БЧК“, „Дикон Груп“ ЕООД и Български Червен Кръст.

Те са част от дейностите по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към Министерство на вътрешните работи.

Общата цел на проекта е подготовка на населението за действие при наводнения и последващи кризи, чрез създаване и оборудване на специализирани обучителни центрове, проучване на добри практики в държави членки на ЕС в областта на подготовката на населението, обучения на обучители, разработване на учебни планове и програми за различни целеви групи от населението и провеждане на обучения за възрастни хора и ученици.

продължава>

Страница 7 от 94