Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

„ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“

  • ПДФ

„ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“За трета поредна година Български Червен кръст обявява месец септември за месец на първата помощ и пътна безопасност. В тази връзка Областния съвет на БЧК-Ловеч проведе редица мероприятия – три дневно обучение на доброволците от „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи“ за реакция при наводнения, на 5ти и 11ти септември младежите червенокръстци направиха демонстрации за оказване на първа помощ при посещения на Априлци и село Радювене по Проект „Забавно лято“ като партньори на РБ „проф. Беню Цонев“, а на 14ти септември проведохме „Ден на отворените врати“ в Секретариата на ОблС на БЧК-Ловеч, където се прожектираха филми и се представиха презентации и демонстрация за оказване на първа долекарска помощ на граждани и учащи.

продължава>

„ДОВИЖДАНЕ „ЗАБАВНО ЛЯТО”! ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!”

  • ПДФ

„ДОВИЖДАНЕ „ЗАБАВНО ЛЯТО”! ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!”Лятото си отива, ваканцията също. Но, хубавите и приятни спомени ще останат във всеки, участвал в "Забавно лято 13”. Тази година стартирахме по нетрадиционен начин. В „Първи стъпки в рибарството”, проведен на язовир „Ливадето” село Владиня малките рибари, с помощта на техните родители усвоиха първи познания в риболова – как се замята с въдица, окачване на стръв и откачане на улов. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние. В края на състезанието младежите от БМЧК направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ при счупане и как се спасява удавник с топка. Продължихме в селата Умаревци, Пресяка, Славяни, Слатина, Малиново, Чавдарци. Градусът на настроението вдигнахме и в близките общини Априлци, в кв. „Зла река” и гр. Тетевен и село Гложене. Аплодирани от приятели и близки в различните игри състезателите показваха различни техники на придвижване. Активно участваха и по-възрастните – майки и баби. Включвайки се в забавленията те си припомниха своето детство и с много емоции и неподправена радост се състезаваха в различните игри. „Забавно лято“ накара малките малчугани да се впуснат в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „сервитьор”, „музикален стол “ . Превърнали се в любими „Замръзванка” и „щипките” и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри. Доброволците на Младежки Червен кръст правиха и демонстрации за оказване на първа долекарска помощ в Тетевен, село Гложене, Априлци и Радювене с таз годишно мото на Световния ден на първата помощ „Първа помощ в училище“.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ И ОТРЯДА ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ ПРИ БЧК-ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ТРИДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ НАВОДНЕНИЯ

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ И ОТРЯДА ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ ПРИ БЧК-ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ТРИДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ НАВОДНЕНИЯВ периода 31ви август – 2 септември в „Център за професионална квалификация“ към ПБЗН-Монтана доброволци и екипа за реакции при бедствия, авари и катастрофи към ОС на БЧК-Ловеч участваха в тридневно обучение за реакция при наводнения по Проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ на Министерство на вътрешните работи в партньорство с Консорциум „Дикон-БЧК“.

Обучението включваше теоретична част относно правните основи на защита при бедствия, мерки за предотвратяване или намаляване риска от наводнения и защита на населението. В практическата част се създадоха аварийни ситуации и дейности на спасителните екипи при спасителни операции при наводнения, издирване и спасяване на хора при наводнения в градска среда, действия на доброволците при издирване и спасяван на хора при наводнение в бързо течащи води и действия на спасителните екипи след оттегляне на водата от наводнение.

ОС на БЧК-Ловеч сърдечно благодари на екипа на ПБЗН – Монтана за придобитите и утвърдени умения и създадената екипна среда за успешна реакция при ситуация на наводнение!

продължава>

БЧК И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В СЕЛО СЛАВЯНИ

  • ПДФ

БЧК И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В СЕЛО СЛАВЯНИОС на БЧК и Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч превърнаха Международен ден на младежта в истински празник за момчета и момичета в село Славяни. Градинката до читалището бе огласена днешния следобеда от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение. Целта на кампанията е и създаване на положително отношение на младежите към заниманията със спорт, занимателни и ролеви игри. Изграждане на различни положителни качества от физическо, емоционално, психологически, социално и морално естество. Важен фактор е включването и на родителите в спортните игри. Доброволците пък на Български червен кръст запознаха всички с информационни материали за „Първа долекарска помощ“, „ Как да се предпазим от Cоvid – 19“ и как да се пазим и забавляваме безопасно във водоемите през лятото.

продължава>

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ

  • ПДФ

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕНа 1ви и 2-ри август доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и БЧК-Ловеч бяха гости на община Тетевен и село Гложене. С подкрепата на община Тетевен, доброволците от младежката олганизация на Червения кръст в Тетевен и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч подвижната лудница -„Забавно лято“ накара малките малчугани да се впуснат в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „горещ картоф“, „музикален стол“, „домакина на мама“ и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри.

продължава>

Страница 8 от 98