Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

Първото украинско бебе родено в Ловешка област с близките си в Рибарица

  • ПДФ

Първото украинско бебе в Ловешка област се роди в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в областния град на 20ти април. Момченцето, което е кръстено Тигран, се е появило на бял свят чрез нормално раждане във вчерашния ден. Има перфектните мерки - тегло 3,350 кг и ръст 52 см. Това е четвърто дете на 27-годишната Ирина Папикян от Одеса, която има и три момиченца – на 3, 5 и 7 години. Тя е настанена заедно със своята майка и другите си деца, във военно-почивния комплекс в село Рибарица. Предстои по-голямото дете да започне училище.

продължава>

Доброволци на БЧК в Ловеч организират базар в помощ на настанените в областта пострадали от конфликта в Украйна

  • ПДФ

Доброволци на Българския Младежки Червен кръст в Ловеч организират базар в помощ на бягащите от войната граждани, настанени в областта. Младите червенокръстци изработиха сувенири и изделия от естествени материали от природата, като със събраните средства от продажбата им ще купят хигиенни материали, храни и други неща, от които се нуждаят граждани, пострадали от конфликта в Украйна.
Базарът е разположен пред Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“, които са партньори в инициативата и ще продължи до 27 април (сряда).

продължава>

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ИНИЦИАТИВА ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

  • ПДФ

Младите червенокръстци от Тетевен заедно с настанените в базата на Министерство на отбраната, пострадали от конфликта граждани боядисаха 120 яйца за предстоящия празник. Доброволците показаха на временно пребиваващите хора в базата нашите традиции за честване на Възкресение Христово и подариха и козунаци, като се разделиха с много усмивки и обещание за организиране на спортен празник в базата.

продължава>

Областният управител се срещна с украински граждани

  • ПДФ

Среща с украински граждани, настанени в Ловеч, проведе вчера областният управител Виктор Стойчев. На нея бяха подробно разисквани въпроси, свързани с пребиваването им у нас, основно получаването на регистрация за временна закрила и правата, които този статут им дава. Участваха директорите на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева, на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Снежанка Алексиева,

продължава>

„ДОБРОВОЛНОТО ФОРМИРОВАНИЕ“ КЪМ ОБЩИНА ТЕТЕВЕН ПРЕМИНА ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА РАБОТНОТО МЯСТО И РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ

  • ПДФ

На 30-ти март девет експерта от „Доброволно формирование” към община Тетевен преминаха специализиране обучение за оказване на първа долекарска помощ при работата в кризисни ситуации. Бе обърнато специално внимание на спешните състояния. Обърнато бе внимание на поведението на пострадалите, както и признаците и симптоми на техните наранявания и спешни състояния. Внимание бе насочено и към значимостта на своевременното оказване на първа долекарска помощ при всички спешни състояния, техника на изкуствено дишане и непрекъснатия сърдечен масаж, както и оказване на първа долекарска помощ при наранявания, счупвания, изгаряния, измръзване, кръвотечение, астма, ухапване от насекоми и змии, токов удар, инсулт инфаркт и шокови състояния.

продължава>

Страница 8 от 112