Кой е онлайн?

В момента има 8 посетителя в сайта

РЗИ И ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БЧК И БИБЛИОТЕКАТА В АКЦИЯ ЗА ДЕНЯ СРЕЩУ ТЮТЮНЕВ ДИМ

  • ПДФ

РЗИ И ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БЧК И БИБЛИОТЕКАТА В АКЦИЯ ЗА ДЕНЯ СРЕЩУ ТЮТЮНЕВ ДИМПо повод „Световният ден за борба с тютюнопушенето“ с акцент мотото на тазгодишната кампания-„Тютюн и здраве на белите дробове“ на 31 май от 16.00 ч. пред Регионална библиотека, РЗИ-Ловеч съвместно с доброволците на БМЧК и Библиотеката, проведе скринингова кампания за измерване на въглероден монооксид в издишан въздух и количество на карбоксихемоглобин в кръвта на активни и пасивни пушачи с апарат „Smoker lyser”, в изнесена форма на Консултативния кабинет.

Чрез предоставяне на флаери сред гражданите ще се популяризира дейността на Кабинета за отказване от тютюнопушене, а желаещите да откажат цигарите бяха консултирани на място.

Доброволци на Регионална библиотека и БЧК направиха улична акция-„Балон срещу цигара“ с разпространение на здравно-образователни материали сред обществото и споделяне на лични послания по темата.

продължава>

БЧК ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ

БЧК ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИВодно-спасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове. Водно-спасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г. Нейна основна цел е намаляване на водния травматизъм в страната.

продължава>

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕ

  • ПДФ

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕЛовешката червенокръстка организация проведе на 7ми март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет Ловеч. Събранието откри доц.д-р Николай Николов, областен Председател на БЧК – Ловеч. В сесията взеха участие д-р Славита Джамбазова-Зам. генерален директор на БЧК, Илиян Тодоров-Зам.областен управител, Венцислав Христов-Заместник кмет на община Ловеч, ком. Милен Маринов-Директор на ОД на МВР, Красимира Катева-Директор ДСП, Анета Винева-Директор РЗИ, Николай Недялков- Началник Сектор „Пътен контрол”, Зюлейха Терзиева- Представител на Комисия по дискриминация, партньори от „Клуб на инвалида”, „Клуб на ветераните туристи”, „Организация на слепите” и други.

Г-н Тодоров припомни ,че само преди месеци Червеният кръст чества 140 години от създаването си и поздрави червенокръстците с годишнината и високите резултати, които са постигнали за 2018 година. „Това, което най-много уважавам във вашата работа, са принципите, от които се ръководите. Сред тях са хуманността и безпристрастността, без оглед на това какви са страдащите хора. От името на Областен управител както и лично от мое име ви засвидетелствам своята подкрепа. В наше лице винаги ще имате подадена партньорска ръка.“

продължава>

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИ

  • ПДФ

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИВъв връзка с най-хубавия български празник, на който всички си пожелаваме здраве младите червенокръстци от Ловеч, Летница, Априлци и Тетевен подариха мартеници в Областна администрация,общинските администрации, ОДП,РУП, ДСП, НАП, ОДЗГ, РИО на МОН, гражданите от общините и училища.

Баба Марта дари доброволците и граждани с мартеници и им пожела крепко здраве и благополучие, а младите червенокръстци от Ловеч направиха и фондонабирателна кампания като събраха общо 525,14 лв., които ще се използват за Проект „Топъл обяд”, с който БЧК-Ловеч ще осигурява топъл обяд за деца сираци, полусираци и деца в риск за периода 1ви декември-31 март 2019г. В момента този проект се изпълнява в СУ „Васил Левски” – Ябланица. Осъществяван е в училища в град Ябланица, Луковит, Летница, Ловеч и Угърчин.

продължава>

ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ” ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ

  • ПДФ

ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ” ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩНа 28ми февруари децата от детско полицейско управление към ОУ „Христо Никифоров” преминаха обучение по оказване на първа долекарска помощ.

Техни обучители бяха доброволците на Младежки Червен кръст Ева Емилова, Николай Георгиев и Давид Давидов.

Учениците се запознаха с и усвоиха умения по оказване на първа долекарска помощ-превързване на видове рани, изгаряния, счупвания, как се правят различни превръзки според раната, както и шиниране на ръка и крак. Усвоиха и умения за обдишване и правене на сърдечен масаж при необходимост на манекен.

Началото на Национална програма „Детско полицейско управление“ е положено през пролетта на 2016 год., а през м.юни 2018 год. успешно се дипломираха и малките полицаи от първия випуск в Ловеч.

 

продължава>

Страница 8 от 90