Кой е онлайн?

В момента има 33 посетителя в сайта

БЧК ЛОВЕЧ С ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДГ „СИНЧЕЦ“ - ТРОЯН

  • ПДФ

На 2-ри декември ОС на БЧК Ловеч проведе еднодневно обучение по първа помощ на работното място на служители от ДГ“Синчец“ - Троян. Служителите преминаха теоретично и практическо обучение от доктор Силвия Дулева и доброволци на БЧК по първа долекарска помощ при наранявания и счупвания, при кръвотечение, изгаряния (термични изгаряния и химически изгаряния), измръзване, слънчев и топлинен удар, при удар от електрически ток, при остри отравяния, ухапвания от змия, куче, насекомо, помощ при състояние на безсъзнание и помощ при застрашаващи живота нарушения в дишането и кръвообращението, спешни състояния при симптоми на инсулт, инфаркт, гърч, асматичен пристъп. Обучението по първа помощ на работното място е част от задълженията на работодателя за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ПЕТТЕ КЛУБА НА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ В СЪВМЕСТНА АНТИСПИН КАМПАНИЯ С РЗИ, ОБЩИНА ТРОЯН И ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

  • ПДФ

Младите червенокръстци от петте клуба на област Ловеч – Априлци, Троян, Тетевен, Ловеч и Летница на 30ти ноември и 1ви декември се включиха в Националната АНТИСПИН кампания превенция на сексуално рисково поведение на Министерство на здравеопазването съвместно с РЗИ-Ловеч, община Троян и община Тетевен под мотото „От теб се иска да избегнеш риска“.

В периода 28 ноември – 6 декември ще се проведат часове по здраве в училища в гр. Ловеч.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ ЗАРАДВАХА ХОРАТА ОТ „ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА“ СЕЛО СЛИВЕК В ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

  • ПДФ

На 21-ви ноември по случай Деня на християнското семейство доброволците от Български Младежки Червен кръст клуб изненадаха възрастните хора в дома в село Сливек представление на българските традиции. Теодор Джабраилов изнесе концерта на китара и всеки както може си попя. С сладкиши и безалкохолно поднесени от доброволците възрастните хора леко с тъга споделиха с тях как се чувстват и за какво мечтаят на празника. Все пак колкото и изоставени да се чувстват, днес накарахме самотните хора в неравностойно положение да се усмихнат и да се порадват на новото поколение заредено с хуманност.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ С АКЦИЯ ЗА ВЪЗПАМЕНАНИЕ ЖЕРТВИТЕ НА ПЪТЯ

  • ПДФ

На 21-ви ноември във връзка с отбелязване на световния ден за възпоменание жертвите на пътнотранспортни произшествия поставихме черна лента на пътя, където само преди десетина дни загина 13 годишния Мариян Мирчев при пътно транспортно произшествие близо до село Александрово, община Ловеч. Заедно с негови съученици и директора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“-с.Александрово госпожа Грета Ячовска и партньорите ни от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Ловеч запалихме свещички в памет на Мариан и с това искаме отново да кажем на всички „Нека спрем войната на пътя“!

продължава>

Червенокръстците с кампания за превенцията срещу тютюнопушенето

  • ПДФ

Доброволци на БМЧК клуб Ловеч и Априлци с подкрепата и на РЗИ - Ловеч на 16ти и 17ти ноември апелираха в училищата за превенция на ютюнопушенето. Доброволците от Априлци изработиха плакат и табелки, които подариха на съученици горен курс и им раздадоха брошури с информация за последиците от вредния навик, предоставени от РЗИ. Младите червенокръстци от Ловеч освен плакати разменяха с пушачите цигара срещу дъвка. Подкрепящите за „без тютюнев дим“ имаха и възможност да се снимат с доброволците в изработена от тях рамка с изписани на нея вредите от тютюнопушенето. Младежите в края на акцията си публично изгориха събраните цигари. Както и заявиха, че никога не биха посегнали към тютюна.

продължава>

Страница 8 от 131