Кой е онлайн?

В момента има 6 посетителя в сайта

БМЧК ТРОЯН СТАРТИРА ДЕЙНОСТТА СИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

  • ПДФ

БМЧК ТРОЯН СТАРТИРА ДЕЙНОСТТА СИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯВ навечерието на Бъдни вечер, в Троян се проведе учредително събрание, на нова структура на Българския младежки Червен кръст (БМЧК). Учредители са пет доброволки, с надежда през новата 2021 година към тях да се присъединят още младежи и обхвата на организацията да се разшири. След създаване на младежката структура доброволците осъществиха първата си акция – опаковаха 114 пакета коледни сладки, приготвени от други доброволци (Весела Миндевска, Валентина Докова и Валентина Даскалова).

На 24.12.2020 г. всички лежащо болни в двете болници, включително и лекуваните от COVID-19 получиха лично пакетче домашни сладки с Коледна картичка от БМЧК-Троян. Празнично пакетче имаше и за дежурният персонал в МБАЛ-Троян, СБАЛББ-Троян и ФСМП-Троян, в знак на признателност към професионализма им. В доброволческата акция на раздаването се включиха двама медицински специалисти от общинска администрация Троян и Габриела Пенчева, ученичка в Езикова гимназия-Ловеч, представител на БМЧК-Ловеч. Тя е троянка, която желае да помага в отделение лекуващо болни с корона вирус и мечтае да стане лекар.

продължава>

ОС НА БЧК В ПОМОЩ НА УЯЗВИМИТЕ

  • ПДФ

ОС НА БЧК В ПОМОЩ НА УЯЗВИМИТЕС решение на ОС на БЧК-Ловеч, по подадени молби и направени акции на доброволците БМЧК-Ловеч за събиране на дрехи, обувки, играчки и хранителни продукти от съвместната кампания на Български Червен кръст с магазин  БИЛЛА на 23ти декември се подпомогна самотна майка с дете, настанена в общинско жилище и живееща с изключително ниски доходи, както и самотно живееща жена инвалид без доходи от село Голец. Скромната помощ и топлите усмивки на младите доброволци сгряха душите на двете жени.

В навечерието на най-светлите празници нека си пожелаем преди всичко здраве и погледнем смирено Новата 2021 с надежда да бъде по-добра!

продължава>

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ЛОВЕЧ С НОВ КЛУБ В ТРОЯН

  • ПДФ

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ЛОВЕЧ С НОВ КЛУБ В ТРОЯНВ навечерието на Рождество Христово, само месеци преди Български Младежки Червен кръст да навърши 100 години от създаването си, в Троян се откри на 23ти декември клуб на младежката организация . Той започна своята дейност с подаръци по случай коледните празници на децата сираци и полусираци в Троян и населени места с подкрепата и на община Троян.

Днес освен официалното откриване на клуба младите червенокръстци подготвиха скромни подаръци, които утре ще получат лежащо болни от Ковид-19 в двете боници на града. Инициативата отново е със съдействието на община Троян.

продължава>

100 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ

  • ПДФ

100 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТПо случай Коледните празници младите червенокръстци направиха 100 пакета със здравословни хранителни продукти за деца сираци и полусираци от общообразователни училища от общините Луковит, Троян и Тетевен. Доброволците от БМЧК Луковит, Троян, Ловеч и Тетевен съвместно с ОС на БЧК Ловеч и общинските администрации раздадоха пакетчетата на децата на адрес, спазвайки и информирайки с материали децата във връзка с Covid-19.

Дарителската кампания е традиционна за червенокръстката организация и е в съответствие със Стратегия 2020 за подкрепа на най-уязвимите хора в условията на финансова криза.В областта здравословни храни получиха деца сираци и полусираци от училищата ОУ „Васил Левски“-с.Борима, СУ „Васил Левски“-Троян, СУ „Св. Климент Охридски“-Троян, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Троян, ОУ „Иван Хаджийски“-Троян, СУ „Васил Левски“- с. Черни Осъм, ПГ по СЕУ-Тетевен, НПГГСД „Сава Младенов“-Тетевен, СУ „Георги Бенковски“-Тетевен, СТНУ „инж. Георги Вълков“-Луковит, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с.Бежаново, ОУ „Христо Ботев“-с.Румянцево, ОУ „Васил Левски“-с.Торос.

продължава>

БЧК Ловеч предостави образователни комплекти на деца от социално слаби семейства

  • ПДФ

Инициативата e част от дългогодишната програма „Топъл обяд” и от програма

„Дейности в отговор на COVID-19”

БЧК Ловеч предостави образователни комплекти на деца от социално слаби семействаОбластният съвет на БЧК-Ловеч съвместно с представители на ОБУ «Неофит Рилски»-с. Дерманци и доброволци от БМЧК – Луковит предоставиха на адрес 60 комплекта за образователно и творческо развитие на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци образователни пакети, които съдържат лични предпазни средства, детски книжки с приказки и ученически пособия по програма „Топъл обяд” през учебната 2020/21 г. , който се реализира от началото на месец ноември в ОБУ «Неофит Рилски»-с. Дерманци. Инициативата се реализира в периода декември 2020 г. и февруари 2021 г. с финансовата подкрепа на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК и Американската агенция за международно развитие (USAID), като част от програмата „Дейности в отговор на COVID-19” на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, чрез която БЧК продължава активно да оказва хуманитарна помощ в борбата срещу пандемията.

продължава>

Страница 8 от 101