Кой е онлайн?

В момента има 9 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДА

  • ПДФ

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ  И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДАМладите доброволци от БЧК Ловеч зарадваха с подаръци децата, които се лекуват в детското отделение и инфекциозното отделение на МБАЛ – Ловеч и МБАЛ Троян. Традиционно БЧК влиза преди светлия празник в лечебните заведения в региона, за да достави радост на малките пациенти.

Госпожа Цветомира Георгиева, директор на ОС на БЧК - Ловеч и директора на МБАЛ Ловеч д-р Румяна Нановска пожелаха на децата и доброволците много здраве и успехи през 2020 година.

Доброволците БМЧК подариха на всеки от малките пациенти лакомства с пожелания за здраве, късмет и щастливо детство.

Коледа е един от най-светите и любими семейни празници. Празник на добротата, на мира и радостта, на мечтите и желанията, на надеждата за едно ново, по-добро начало.

продължава>

200 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ

  • ПДФ

200 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ200 пакета със здравословни хранителни продукти за деца в риск от общообразователни училища и специализирани институции бяха раздадени от Областния съвет на Български червен кръст в Ловешка област. Дарителската кампания е традиционна за червенокръстката организация и е в съответствие със Стратегия 2020 за подкрепа на най-уязвимите хора в условията на финансова криза.

В областта здравословни храни получиха деца сираци, деца на самотни майки, деца с увреждания, деца на безработни родители, деца на многодетни семейства. Пакетите бяха раздадени от доброволци на БМЧК в Помощно училище „Васил Левски" - Ловеч, СУ „Панайот Пипков”-Ловеч, Днивин център за деца с увреждания-Ловеч и ОУ „Неофит Рилски“ – с.Дерманци. Децата от дневния център изненадаха доброволците от БМЧК с коледни поздравление.

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ОТВОРИХА СЪРЦАТА НА ДЕЦАТА С ЦЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

  • ПДФ

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ОТВОРИХА СЪРЦАТА НА ДЕЦАТА С ЦЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

По случай Коледните празници младите червенокръстци направиха пакети от национална кампания под надслов „Купи и дари” на БЧК и „БИЛА“ и ги дариха на деца с детска церебрална парализа в Ловеч, Угърчин, с. Радювене, с. Кирчево и с. Александрово.В град Троян пък бяха подпомогнати 15 самотно живеещи възрастни хора с ниски доходи от червенокръстците на общинската ни организация. Всяко тримесечие според събраните хранителни продукти Областният съвет на БЧК -Ловеч по подадени и одобрени по критерии молби разпределя и предоставя на хора в риск продукти. Съвместната кампания на БЧК и „BILLA България“ ЕООД помага на социално слаби български граждани, като им предоставя храни от първа необходимост.

продължава>

МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ ИЗБРА НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР

  • ПДФ

МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ ИЗБРА НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАРНа извънредно заседание в Женева, Управителният съвет на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) избра Джаган Чапагаин от Непал за свой генерален секретар. Той ще поеме поста на 1 февруари 2020 г. за следващия четиригодишен мандат от сенегалеца Елхадж Ас Си.

Джаган Чапагаин има инженерно образование и повече от 25 г. опит в Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, където започва като доброволец. Заемал е редица високи позиции, вкл. и регионален директор за Азия Пасифик.

продължава>

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ОБУЧЕНИЯ, ДЕМОНСТРАЦИИ И НАГРАДИ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ДОБРОВОЛЕЦА

  • ПДФ

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИТЕ ОТ ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ОБУЧЕНИЯ, ДЕМОНСТРАЦИИ И НАГРАДИ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ДОБРОВОЛЕЦАПо случай 5 декември – ден на доброволеца областната организация на Български Червен кръст почете с редица събития. Бе проведено обучение – демонстрация на 30 членния екип на Технически колеж Ловеч, на който бе връчен и поздравителен адрес с почетната книга по случай 140 години БЧК за добро партньорство.Благодарствен адрес от Областния съвет на БЧК-Ловеч бе връчен и на гл.инспектор Николай Недялков началник сектор Пътна полиция за подкрепата оказвана на доброволците от БЧК през годините.

Възрастните  и младите доброволци бяха почетени с награди и коктейл.

Интервю с поздрав за всички доброволци и направените инициативи за изтеклата година направи Директора на Секретариата на БЧК-Ловеч в Радио Зетра.

продължава>

Страница 8 от 94