Кой е онлайн?

В момента има 18 посетителя в сайта

БЧК ИЗПРАЩА ПОМОЩ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В АЛБАНИЯ

  • ПДФ

БЧК е в непрекъснат контакт с Албанския Червен кръст /АЧК/ и с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ЧП/. Екипи на Албанския Червен кръст оказват първа помощ и психологична подкрепа на пострадалите в Дуръс и Туман, най-тежко засегнатите райони от земетресението.

За нуждите на пострадалото население Българският Червен кръст предоставя чрез Албанския Червен кръст вещи от първа необходимост от бедствения си резерв, като част от тях са от съвместния бедствен резерв с Турския Червен полумесец:

Вълнени одеяла – 1000 бр.

Семейни палатки – 100 бр.

Комплекти спално бельо /чаршаф, плик, калъфка/  - 1000 бр.

Възглавници – 1000 бр.

Семейни хигиенни пакети – 100 бр.

БЧК продължава да следи ситуацията в Албания и при необходимост е в готовност за последващо подпомагане и изпращане на издирвателни екипи с кучета на Планинската спасителна служба.

Хуманитарната помощ, предоставена от БЧК, ще бъде транспортирана до Албания заедно с помощта, отпусната от българската държава, в знак на солидарност с нуждаещите се от подкрепа в Република Албания

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЧК-ЛОВЕЧ И ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ ПРОВЕДОХА СЕМИНАР ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИОННАТА ДЕЙНОСТ И ПЛАН 2020

  • ПДФ

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЧК-ЛОВЕЧ И ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ ПРОВЕДОХА СЕМИНАР ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИОННАТА ДЕЙНОСТ И ПЛАН 2020На 23ти и 24ти ноември ОС на БЧК-Ловеч, Контролната комисия към червенокръстката организация и председателите на осемте общински структури се събраха на семинар относно подобряване организационната дейност в общинските структури, повишаване капацитета на доброволческите структури в областта, кампания „Да!За живот!“ и начертаване на план за дейностите в структурните нива на организацията за 2020 година. Председателят на Ловешката червенокръстка организация доц.д-р Николов запозна членовете на Областния съвет, Контролна комисия и Председателите на общинските структура и с нововъведените в БЧК онлайн „регистър на доброволците“ и „регистър на курсистите, преминаващи обучение по първа долекарска помощ при ПТП, на работното място и други“ и отново напомни за изискванията и отчетността на дейностите в структурните нива на база „Информационната система на БЧК-Ловеч”.

Гост на семинара бе и д-р Полина Соколарска – Представител на Регионална здравна инспекция, която се включи с презентация на тема „Донорство“.

продължава>

БЧК ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА НУЖДАЕЩИ СЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЗА 2019

  • ПДФ

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), от 27 ноември 2019 г. Българският Червен кръст - Ловеч започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 8006 нуждаещи се български граждани. В първият ден  на раздаването ще бъде отворен  пункта в град Ловеч с 1016 души.

Графикът за поетапното раздаване по програмата ще бъде публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

продължава>

БМЧК ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО С ДЕЦА В РИСК

  • ПДФ

БМЧК ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО С ДЕЦА В РИСКВъв връзка с отбелязването на Деня на християнското семейство и младеж, по инициатива на доброволците от БМЧК град Тетевен на 21.11.2019г. от 14,00часа в ресторанта на хотел Еница се проведе съвместно честване на Празника заедно с децата от Дневен център за лица с увреждания. Доброволците на БМЧК Тетевен поздравиха всички присъстващи с празника, децата от Дневния център изпълниха своята програма и всички заедно се включиха в забавни игри.

продължава>

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ ПОДКРЕПИ КАМПАНИЯТА „ДА! ЗА ЖИВОТ!“

  • ПДФ

Ръководството на Община Ловеч подкрепи кампанията „Да! За Живот!“Ръководството на Община Ловеч подкрепи на 21 ноември 2019 г. кампанията „Да! За Живот!“, която разяснява значението на донорството. За целта кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, председателят на Общинския съвет Петър Цолов, заместник-кметът Даниел Колев, както и група общински съветници, между които и Ирина Митева, директор на Бюро по труда, посетиха сградата на Българския Червен кръст (БЧК) - Ловеч. След като получиха разяснения за кампанията, те попълниха своите донорски карти. С попълването на специалната карта се декларира желанието да станеш донор на органи след настъпване на мозъчна смърт.

продължава>

Страница 8 от 93