Кой е онлайн?

В момента има 14 посетителя в сайта

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИ

  • ПДФ

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИВъв връзка с най-хубавия български празник, на който всички си пожелаваме здраве младите червенокръстци от Ловеч подариха мартеници в Областна администрация, общинските администрации, РД на МВР,РУП, ДСП, НАП, ОДЗГ, РИО на МОН, Окръжен съд и гражданите.

Баба Марта дари доброволците и граждани с мартеници и им пожела крепко здраве и благополучие, а младите червенокръстци от Ловеч направиха и фондонабирателна кампания като събраха общо 850 лв., които ще се използват за подпомагане на деца в риск със специални потребности, сираци и полусираци, деца от семейство със нисък социален статус. Доброволците от Тетевен ще посетят Дневния център за лица с увреждания Тетевен и ЦНСТПЛУИ в с. Гложене , след това в Дневния център за лица с увреждания в Тетевен за да зарадват всички с мартеници и пожелание за здраве и късмет.

продължава>

МЛАДЕЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ЗАЛЯХА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ВАЛЕНТИНКИ

  • ПДФ

МЛАДЕЖИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ЗАЛЯХА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ВАЛЕНТИНКИДоброволците БМЧК – Ловеч, Летница, Тетевен, Луковит и Априлци, съвместно с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Б. Цонев" Ловеч, заляха на 14 февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки, брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, като снимките ще им бъдат изпратени на посочен от тях адрес. Гражданите имаха възможността да напишат послания на сърчица по случай деня на влюбените, от които най интересни бяха: „Любовна и смисъла на живота!”, „Обичам любовта, тя е нещо невероятно!”, „Обичайте се и бъдете благословени!”. Получиха и подаръци с послания. В училищата имаха възможност да попълнят и анкета относно познаваме ли начините да се предпазваме от полово предавани заболявания.

В Ловеч гражданите имаха възможност и да тропнат ръченица с „Трифон Зарезан“ и красивите „Купидонки“ на червенокръстката организация!

продължава>

ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЕ, БЕДСТВИЯ И АВАРИИ

  • ПДФ

ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ УЧАСТВАХА В ОБУЧЕНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЕ, БЕДСТВИЯ И АВАРИИОбщина Ловеч бе домакин на поредица обучения от 28 януари до 05 февруари 2020 г., организирани от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към Министерство на вътрешните работи, с партньори консорциум „Дикон – БЧК“, „Дикон Груп“ ЕООД и Български Червен Кръст.

Те са част от дейностите по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към Министерство на вътрешните работи.

Общата цел на проекта е подготовка на населението за действие при наводнения и последващи кризи, чрез създаване и оборудване на специализирани обучителни центрове, проучване на добри практики в държави членки на ЕС в областта на подготовката на населението, обучения на обучители, разработване на учебни планове и програми за различни целеви групи от населението и провеждане на обучения за възрастни хора и ученици.

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДА

  • ПДФ

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ  И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДАМладите доброволци от БЧК Ловеч зарадваха с подаръци децата, които се лекуват в детското отделение и инфекциозното отделение на МБАЛ – Ловеч и МБАЛ Троян. Традиционно БЧК влиза преди светлия празник в лечебните заведения в региона, за да достави радост на малките пациенти.

Госпожа Цветомира Георгиева, директор на ОС на БЧК - Ловеч и директора на МБАЛ Ловеч д-р Румяна Нановска пожелаха на децата и доброволците много здраве и успехи през 2020 година.

Доброволците БМЧК подариха на всеки от малките пациенти лакомства с пожелания за здраве, късмет и щастливо детство.

Коледа е един от най-светите и любими семейни празници. Празник на добротата, на мира и радостта, на мечтите и желанията, на надеждата за едно ново, по-добро начало.

продължава>

200 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ

  • ПДФ

200 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ200 пакета със здравословни хранителни продукти за деца в риск от общообразователни училища и специализирани институции бяха раздадени от Областния съвет на Български червен кръст в Ловешка област. Дарителската кампания е традиционна за червенокръстката организация и е в съответствие със Стратегия 2020 за подкрепа на най-уязвимите хора в условията на финансова криза.

В областта здравословни храни получиха деца сираци, деца на самотни майки, деца с увреждания, деца на безработни родители, деца на многодетни семейства. Пакетите бяха раздадени от доброволци на БМЧК в Помощно училище „Васил Левски" - Ловеч, СУ „Панайот Пипков”-Ловеч, Днивин център за деца с увреждания-Ловеч и ОУ „Неофит Рилски“ – с.Дерманци. Децата от дневния център изненадаха доброволците от БМЧК с коледни поздравление.

продължава>

Страница 8 от 95