Кой е онлайн?

В момента има 25 посетителя в сайта

ДОБРОВОЛЦИ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНН КЪРСТ-ЛОВЕЧ, СЛУЖИТЕЛИ НА МВР И ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЕ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПТП ПОД МОТОТО „ЖИВОТЪТ НЕ Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ“

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНН КЪРСТ-ЛОВЕЧ, СЛУЖИТЕЛИ НА МВР И ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЕ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПТП ПОД МОТОТО „ЖИВОТЪТ НЕ Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ“Доброволците на Младежки Червен Кръст, съвместно със служителите от Областната дирекция на МВР  и Областна администрация се включиха в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия на 17 ноември 2019г.
Те раздадоха на пътуващите информационни материали и напомниха на водачите да шофират внимателно.Всички се обединиха около това, че без личната отговорност на шофьорите на превозни средства и спазването на закона за движение няма да се намалят злополуките на пътя. Това е и целта на днешния ден -опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

  • ПДФ

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТАНа 15.11.2019 година ученици и доброволци на БМЧК от училищата в града отбелязаха Международен ден на толерантността с подкрепата и съдействието на Местната комисия за БППМН. Беше представена презентация и кратки видеофилми по темата. В работни ателиета децата изработиха 6 табла които поставиха на автобусните спирки в града заедно с цветя в знак на съпричастност към жертвите на ПТП.

 

 

продължава>

НАЦИОНАЛНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

  • ПДФ

Уважаеми колеги,

Остава точно една седмица до края на Втората национална благотворителна кампания в подкрепа на деца, пострадали при ПТП.

Само за година, една класна стая напълно опустя. През 2018 г. на 35 деца завинаги беше отнета възможността да се смеят, да учат и да пораснат, а други 1132 бяха ранени в различни пътни инциденти.

До 31 октомври 2019 г. със SMS на кратък номер 1255 можете да дарите 1 лев за лечението на някое от тези 1132 деца и да му върнете усмивката и надеждата за пълноценен живот.

Заедно можем повече! Бъдете с нас!

 

С уважение,

ЦВЕТОМИРА ГЕОРГИЕВА
Директор на Секретариата
на ОС на БЧК Ловеч

ПЪРВО МЯСТО ЗА ЕКИПА НА ЛОВЕЧ В XХIII РЕПУБЛИКАНСКИ ЛЕТЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕЛЕД НА ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ПРИ БЧК

  • ПДФ

ПЪРВО МЯСТО ЗА ЕКИПА НА ЛОВЕЧ В XХIII РЕПУБЛИКАНСКИ ЛЕТЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕЛЕД НА ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ПРИ БЧКПоредният XХIII републикански преглед по планинско спасяване се проведе от 27 до 29 септември в местността Ксилифор над гр. Велико Търново. В отлично организираната проява от страна на местните колеги и домакини, Община В. Търново, Регионален исторически музей В. Търново, Туристическо дружество “Трапезица 1902”, спонсори и не на последно място Дирекция ПСС при БЧК си дадоха среща общо 26 отбора от отрядите на ПСС в страната. При чудесни метеорологични условия за такова събитие, което е рядкост при нашите истински спасителни акции в планините, при вълнението и насторението, което цареше сред организатори и участници, от атмосферата на старият Търновград Царев надпреварата стартира в 8 часа на съботният ден в близост до х-л “Момина крепост” в местността Ксилифор. Целта на тези периодично преовеждани технически прегледи /летни и зимни/ е да се покаже готовността чрез физическата, техническата и медицинската подготовка, може би на най-добрите членове от съответните отряди. Преминаването на пресеченият терен по определено трасе с използването на GPS и карта придадоха на етапа момента на придвижването на спасителите до пострадалият, който е подал сигнал за помощ и чрез координатите си той да бъде локализиран и достигнат навреме. Допълнителният в прегледа етап от спортното ориентиране в крепостта Царевец предаде момента от финното локализиране на сигнала, а спускането чрез алпийските въжета по крепостните стени внесоха, макар и за кратко елемента на алпийската техника, която всеки би трябвало да владее до съвършенство при подобни действия. Отново скоростно придвижване и преодоляване на комбиниран парапет с алпийска техника в скалният масив и следвайки наредбата на прегледа предстоеше и най-техничният и екстремен момент, а именно изграждането на установка, оказване помощ на пострадал алпинист на скала чрез прихващане и полседващият му транспорт надолу, а като завършек на цялата задача остана и етапа с оказването на долекарска помощ на пострадалият по медицински казус с много неизвестни за самите спасители. Така звучи общо взето и в действителност едно такова наше оперативно мероприятие, но в прегледа беше вложена и идеята за проверка на теоретичните знания на отборите по техническа и медицинска подготовка чрез решаването на тестове по време на самото придвижване.

продължава>

Европейски ден без загинали на пътя

  • ПДФ

БЧК и доброволците на Център за работа с доброволци към РБ „проф. Беню Цонев” в акция със Сектор „Пътна полиция”

Европейски ден без загинали на пътяПо повод 26 септември 2019 г. - Европейския ден без загинали на пътя, на 27ми септември БЧК съвместно с доброволците към Център за работа с доброволци към РБ „проф.Беню Цонев” и Сектор „Пътен контрол” отново акцентираха на водачите на МПС да бъдат коректни и внимателни на пътя.

Инициативата е в рамките на Втората национална кампания на Българския Червен кръст, която се реализира заедно с партньори от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.

продължава>

Страница 9 от 93