Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

БЧК-ЛОВЕЧ И ОБЩИНА ТРОЯН СТАРТИРАТ ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МЛАДЕЖКО ПРОСТРАНСТВО С ПОЧИСТВАНЕ, ВКЛЮЧВАЙКИ СЕ В КАМПАНИЯТА „ДА ПОЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

  • ПДФ

На 17ти септември, включвайки се в тазгодишното послание на кампанията на БТВ под надслов „Подай ръка на природата“, която е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата, ОС на БЧК – Ловеч и община Троян стартират проект на Международната Федерация на Червения кръст и Червения Полумесец “Space to create” / МФЧКЧП/. Екипът на Червенокръстката организация, доброволци от „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи“ към БЧК-Ловеч, БМЧК-Троян, доброволци от община Троян, ръководени от Валентина Петкова и Гергана Иванова и включилите се граждани Георги Илиев, Събчо Филипов и Иво Филипов, почистиха основно градинката срещу бензиностанция Петрол в Троян, отстранявайки избуяли храсти, събраха листа и боклуци и почистиха с мотики алеята на площадката, отстранявайки тревата за да се подготви за асфалтиране.

продължава>

ДОБРОВОЛНИТЕ ЕКТИПИ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ КЪМ БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДОХА ТРЕНИРОВЪЧНО УЧЕНИЕ В ТЕТЕВЕН С ОБУЧИТЕЛИ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ЛОВЕЧ ТЕТЕВЕН

  • ПДФ

На 10ти и 11ти септември във връзка с отбелязване на „Световния ден на първата помощ“, в Туристическа спалня „Козница“ край гр.Тетевен
се проведе обучение на 13 члена на „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи/ДЕРБАК/-Ловеч и 7 активни доброволци с преподаватели Румен Талов – Началник отряд ПСС Тетевен, Станчо Станчев-инструктор планинско спасяване в ПСС Тетевен и Светослав Генков – Началник отряд ПСС Ловеч, на тема “Оказване на първа помощ и психо социална подкрепа на пострадал в планината. Начини за пренасяне на пострадал. Импровизирани средства за транспорт на пострадал в планината”.
То беше насочено към членовете на Доброволния екип за работа при бедствия аварии и катастрофи /ДЕРБАК/ от област Ловеч и активни доброволци.

продължава>

ДО МЕДИИТЕ

  • ПДФ

Информираме Ви за извършените дейности от БЧК за подпомагане на пострадалото от наводненията население в община Карлово. Най-засегнатите от наводненията населени места в община Карлово, посети екип на БЧК, за да направи на място оценка на нуждите. Представители на Областния съвет на БЧК-Пловдив и на дирекция „Мениджмънт на бедствията” в Националния Секретариат на БЧК проведоха среща с представители на местната власт с цел създаване на добра координация по отношение уточняване нуждите на пострадалите хора. По данни на общината, най-тежка е ситуацията в селата Каравелово, Богдан и Слатина. Останалите населени места на територията на община Карлово, където има засегнати от наводненията домакинства и нарушена инфраструктурата са Христо Даново, Войнягово, Розино и Столетово. В тях вниманието е насочено и към сградите с обществена значимост като детски градини, училища и др. В с. Каравелово, екипите на БЧК доставиха дезинфектанти и питейна вода. Те проведоха среща с кмета на селото – Славка Червенкова, по време на която стана ясно, че към момента хората там се нуждаят от тежка техника и доброволци за разчистване на щетите. БЧК е в постоянна връзка с представители на община Карлово и с кметовете на засегнатите места, за да бъде предоставено допълнително подпомагане съобразно нуждите. До момента БЧК е предоставил от бедствения си резерв комплекти със спално бельо, одеяла и дезинфектанти. Бяха осигурени и над 5 тона минерална и изворна вода. Предоставена помощ на 3 септември 2022 г.: - Спални комплекти – 200 бр. - Одеяла – 200 бр. - Почистващ гел за ръце х 0.400 – 192 бр. - Дезинфектанти – х 0.500 – 200 бр. - Дезинфектанти – х 0.250 – 412 бр. - Дезинфектанти х 1 л. – 600 бр. Предоставена помощ на 8 септември 2022 г.: - Изсушители – 10 бр. - Спални комплекти – 700 бр. - Одеяла – 720 бр. - Дезинфектанти – 600 л. - Платнища за общо ползване – 10 бр.

Информираме ви също така, че екипи на БЧК съгласувано с общинските структури продължават своята дейност в засегнатите райони, като предоставят храни, вода и дрехи на нуждаещите се. Относно желаещите да направят парични дарения – да се обръщат към сайта на община Карлово, където тече вече дарителска кампания и могат да се правят дарения. Относно желаещи да направят материални дарения/помощи, в момента основно нуждата е от минерална вода, дазинфекциращи препарати и трайни консервирани храни, готови за консумация.

Всеки желаещ може да дари посочените материали в офиса на БЧК-Ловеч – ул. Отец Паисий №9 всеки работен ден от 8.30 до 17.00 часа, които в координация с Обл. на БЧК – Пловдив, ще бъдат насочвани директно към нуждаещите се в пострадалите общини.

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БМЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „ПРОФ.БЕНЮ ЦОНЕВ“ С „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО“ И „ЗАБАВНО ЛЯТО“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ в ранната сутрин на 13ти август се проведе със състезание на реката в село Гложене община Тетевен. В две възрастови групи – до 9 години, 10-13 години, децата опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката. В първа възрастова група с изключително добро представяне грабна медала „Рибар №1“ 5 годишния Христо Петков, който грабна медал и предходната година с улов от 69 рибки, следван от 9 годишния Божидар Георгиев и 8 годишния Кристиан Тодоров. С първо място във втора възрастова група се отличи Илия Марков на 11 години.

 

продължава>

БЧК И ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В ЛЕТНИЦА И ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ОС на БЧК и Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч превърнаха Международен ден на младежта в истински празник за момчета и момичета в Летница и Ловеч. Градинката до читалището бе огласена от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение.

 

продължава>

Страница 9 от 116