Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ С ДОБРОВОЛЦИ ОТ ПРЕСЯКА ПОСАДИХА ДРЪВЧЕТА В ПОДКРЕПА ИНИЦИАТИВИТЕ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

  • ПДФ

По повод Деня на Земята и във връзка с отбелязването на 100-годишнината си, Българският младежки Червен кръст проведе Национална кампания „Умножи доброто“. В периода 22-25.04.2021 г. в цялата страна бяха засети дръвчета.
Младите червенокръстци от клуб Ловеч заедно с Валентина Цвяткова – Кметски наместник на с. Пресяка и доброволци Георги Миленов Георгиев, Мая Йовкова, Валери Василев Вутев, Велислава Маринова Христова и Илия Илиев Петров засадиха 7 дръвчета бор и явор в градинката до сухата чешма в село Пресяка, обществения парк под училището, градинката на ул. „Александър Стамболийски“ и градинката до Читалището. Дръвчетата се посадиха в обществени и значими на селото места.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ С АПЕЛ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА КАМПАНИЯТА ЗА МАТЕРИАЛНИ ДАРЕНИЯ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КОНФЛИКТА В УКРАЙНА

  • ПДФ

ОС на БЧК – Ловеч апелира гражданите на областта за съпричастност на кампанията за набиране на материални дарения за пострадалите от конфликта в Украйна.

Увеличава се брой на настанените украински граждани в област Ловеч - по информация на общините настанените в област Ловеч към днешна дата украински граждани са 441. Най-много – 238, са в община Тетевен – във военно-почивния комплекс в с. Рибарица, в община Ловеч са 113 – 41 в хотел „Ловеч“, 8 в хотел „Вароша“, 38 в учебния център на НСИ в с. Сливек и 26-има на частни адреси, 17 са подслонени в община Луковит – 11 в частна база в с. Дъбен и 6 в частен имот в с. Ъглен, 58 пребивават в община Троян – 4-има в хотел „Дива“, 9 в хотел „Каза арт“ и 45-има на частни адреси, в община Угърчин настанените украински граждани са 7 – в частна къща в града, а в община Ябланица 6-има – 4-има на частен адрес в с. Добревци и две деца в града, двама са на територията на община Априлци – в частен имот.

С оглед на затопляне на времето призоваваме гражданите на областта, които имат възможност да дарят в пунктовете ни в общинските администрации по места, а в град Ловеч в пункта в БЧК-Ловеч.

В момента най-спешна нужда има от:

- пролетни/летни детски, мъжки и дамски якета;

- детски, мъжки и дамски спортни дрехи, тениски, блузи, летни шапки;

- детски, мъжки и дамски маратонки, домашни чехли и летни обувки (всякакви номера);

- домакински съдове и прибори;

- хигиенни, санитарни и превързочни материали;

- учебни пособия и детски занимателни комплекти (тетрадки, блокчета за рисуване, книжки за оцветяване, пластилин, флумастери, моливи и др.).

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с:

• вода, санитарни и хигиенни материали и хигиенни материали за деца 1- 5 годишна възраст, детски храни и пюрета.

За контакт и информация:

От 8:30 ч. до 17:00 ч. всеки ден: Цветомира Георгиева - 02 4923 070887407755 ,Станислава Бояджиева - 0884955505.

Първото украинско бебе родено в Ловешка област с близките си в Рибарица

  • ПДФ

Първото украинско бебе в Ловешка област се роди в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в областния град на 20ти април. Момченцето, което е кръстено Тигран, се е появило на бял свят чрез нормално раждане във вчерашния ден. Има перфектните мерки - тегло 3,350 кг и ръст 52 см. Това е четвърто дете на 27-годишната Ирина Папикян от Одеса, която има и три момиченца – на 3, 5 и 7 години. Тя е настанена заедно със своята майка и другите си деца, във военно-почивния комплекс в село Рибарица. Предстои по-голямото дете да започне училище.

продължава>

Доброволци на БЧК в Ловеч организират базар в помощ на настанените в областта пострадали от конфликта в Украйна

  • ПДФ

Доброволци на Българския Младежки Червен кръст в Ловеч организират базар в помощ на бягащите от войната граждани, настанени в областта. Младите червенокръстци изработиха сувенири и изделия от естествени материали от природата, като със събраните средства от продажбата им ще купят хигиенни материали, храни и други неща, от които се нуждаят граждани, пострадали от конфликта в Украйна.
Базарът е разположен пред Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“, които са партньори в инициативата и ще продължи до 27 април (сряда).

продължава>

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ С ИНИЦИАТИВА ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

  • ПДФ

Младите червенокръстци от Тетевен заедно с настанените в базата на Министерство на отбраната, пострадали от конфликта граждани боядисаха 120 яйца за предстоящия празник. Доброволците показаха на временно пребиваващите хора в базата нашите традиции за честване на Възкресение Христово и подариха и козунаци, като се разделиха с много усмивки и обещание за организиране на спортен празник в базата.

продължава>

Страница 9 от 113