Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА ДНЕС МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ТЕТЕВЕН

 • ПДФ

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА ДНЕС МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ТЕТЕВЕНВ акция в трите училища НПГГСД"САВА МЛАДЕНОВ" И СУ "Г.БЕНКОВСКИ" И ПГ ПО СЕУ в град Тетевен днес доброволците на младежки червен кръст казаха „НЕ НА ТОРМОЗА”. Те закачиха на своите съученици, учители и приятели изработени от тях малки озови фланелки като апелираха срещу агресията в училищата. В подкрепа на толерантността се изнесе и презентация в салона на 160 ученици в ПГ СЕУ.

Доброволците получиха и подкрепа и от своите учители, с които направиха кръг и сърце в знак на днешния ден.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.

 

 

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С ВАЛЕНТИНКИ

 • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С ВАЛЕНТИНКИДоброволците БМЧК – Ловеч, Летница, Тетевен, Луковит и Априлци, съвместно с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Б. Цонев" Ловеч, заляха на 14 февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите и в училищата в областта валентинки, брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, като снимките ще им бъдат изпратени на посочен от тях адрес. Гражданите имаха възможността да напишат послания на сърчица по случай деня на влюбените, от които най интересни бяха: „Любовна и смисъла на живота!”, „Обичам любовта, тя е нещо невероятно!”, „Обичайте се и бъдете благоловени!”. Получиха и подаръци с послания. В училищата имаха възможност да попълнят и анкета относно познаваме ли начините да се предпазваме от полово предавани заболявания. Доброволците пуснаха на центъра на Ловеч и китайски фенери-сърца, с което зарадваха гражданите.

продължава>

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ ИЗБРА НОВОТО СИ РЪКОВОДСТВО

 • ПДФ

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ ИЗБРА НОВОТО СИ РЪКОВОДСТВОНа 16ти януари делегатите на Отчетно-изборното събрание на клубовете на БМЧК- Ловеч приеха отчета на организацията за двугодишния период - 2017-2018г. Избра се и ново ръководство, насоки за работа и календарен план за дейностите за 2019 г. За областен координатор беше избран Николай Георгиев, а за зам.-областен – Ева Цанева. Делегати на Националния събор на БМЧК ще бъдат Николай Георгиев и Ева Цанева – клуб Ловеч. За подгласници бяха избрани Василена Димитрова-клуб Луковит и Мадлен Ламбева-клуб Априлци. Щатният специалист БМЧК Станислава Бояджиева и Директора на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч поздравиха новоизбраното ръководство, благодари за работата на всички настоящи и бивши членове и доброволци.

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ, ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДА

 • ПДФ

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЛОВЕЧ, ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДАЗаместник областният управител Бойко Пъдарски и младите доброволци от БЧК Ловеч и библиотеката зарадваха с подаръци децата, които се лекуват в детското отделение и инфекциозното отделение на МБАЛ – Ловеч. Традиционно БЧК влиза преди светлия празник в лечебните заведения в региона, за да достави радост на малките пациенти.

Господин Пъдарски и Цветомира Георгиева, директор на ОС на БЧК - Ловеч, разговаряха с представители на болницата за състоянието на детско отделение и има ли пик на вирусните заболявания.

продължава>

БЧК започва раздаването на хранителни продукти на уязвими български граждани

 • ПДФ

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС, Българският Червен кръст започва поетапното предоставяне на индивидуални пакети с хранителни продукти на общо 297 460 уязвими български граждани. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 раздавателни пункта в цялата страна и ще продължи до 28 февруари 2019 г.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 24,070 кг от 16 вида хранителни продукти спагети – 1,5 кг; говеждо в собствен сос - 0,300 кг; леща – 3 кг; захар – 3 кг; гювеч – 1,6 кг; зелен фасул – 2,4 кг; лютеница – 0,500 кг; грах – 1,6 кг; домати стерилизирани – 1,6 кг; говежди кюфтета в бял сос – 0,600 кг; риба херинга – 0,170 кг; пиле фрикасе – 0,300 кг; зрял боб – 2 кг; конфитюр – 0,500 кг; ориз – 2 кг; олио – 3 л.

Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни..

На 6 декември 2018 г. се отварят раздавателни пунктове в областите Враца и Ловеч, а до края на месец декември и в областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Разград, Русе, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен, Ямбол и Софийска област. Всички останали области ще стартират раздаването през месец януари 2019 г. Подробният график за поетапното раздаване на продукти по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

Право на подпомагане по програмата имат:

 • Лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление (2016 г.– 2017 г.).
 • Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (м. юни 2018 г.).
 • Лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас (за учебната 2017/2018).
 • Лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция (м. юни 2018 г.).
 • Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. юни 2018 г.).
 • Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства за периода 01.01.2018 - 30.06.2018 г.
 • Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2018 г.-30.06.2018 г.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

Подробна информация, гражданите могат да получат от отговорните служители в териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане и в регионалните офиси на БЧК.

Страница 9 от 90