Кой е онлайн?

В момента има 25 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАРАДВАХА С ИГРИ МАЛЧУГАНИТЕ ОТ СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО НА ПРАЗНИКА ИМ „КОЛЕДУВАНЕ“

  • ПДФ

В организираното от Народно читалище "Паисий-1896" съвместно с ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", „Клуба на пенсионера и инвалидна“ в село Александрово община Ловеч бе организиран коледен базар на площада с изработени коледни сувенири от членове на „Клуба на пенсионера“ и ученици от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий".
Коледари от училището, облечени в носии обиколиха хората на центъра и ги зарадваха с коледни песни и заедно с дейци от читалището извършиха Коледен обред.

продължава>

60 ДЕЦА ОТ СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО, ОБЩИНА ЛЕТНИЦА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧК - ЛОВЕЧ

  • ПДФ

Секретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за единадесета година проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партьорска мрежа за благотворителност». По проекта, който е с продължителност от 7 декември 2022 до края на март 2023 г., ще се организира трапезария в ОУ „св. Кирил и Методий“ в село Александрово, община Летница, в която ще се предлага топъл обяд на 60 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност три лева на ден.

продължава>

ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ НАГРАДИ ИЗЯВЕНИ ДОБРОВОЛЦИ ПО СЛУЧАЙ 5 ДЕКЕМВРИ – ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА

  • ПДФ

По случай 5 декември-ден на доброволеца Ловешката Червенокръстка организация тържествено награди най-изявените през 2022 година с почетни звания. Звание „Заслужил деятел на БЧК“ за дългогодишен принос получи г-жа Йорданка Славщевска от общинската организация в Угърчин, както и звание „Отличник на БЧК“ се връчи на г-н Васил Едрев, г-жа Илианка Цвятковска и доктор Калина Екова. „Отличник на БЧК“ получиха и г-жа Радослава Георгиева-член на „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи“ и ръководител БМЧК-Тетевен, както и г-н Петър Кавалски. Най-изявеният млад доброволец за годината със звание „Млад отличник на БЧК“ получи Михаил Гечев от БМЧК-Тетевен. Както винаги досега, 5 декември, Международният ден на доброволеца, се явява отлична възможност да благодарим и да отдадем заслужено признание на всички наши доброволци, които с героични усилия подкрепиха през годината хората, имащите нужда от помощ и съчувствие в тежък за тях момент,

продължава>

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА 1 ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН С РЕДИЦА ИНИЦИАТИВИ

  • ПДФ

С редица дейности Българският младежки Червен кръст  - Ловеч отбеляза Световния ден за борба със СПИН.Изготвени плакати с информация за превенция на ХИВ/СПИН се окачиха в СУ „Васил Левски“-Априлци и СУ „Бачо Киро“-Летница. Средните училища в Тетевен пък бяха украсени с балони и доброволците раздаваха на учащите информационни материали и закачаха лентичките в знак на съпричастност към загубилите битката с ХИВ/СПИН.В Ловеч доброволците стартираха с раздаване на ръчно изработени мечета, прегърнали червенокръстко сърчице и презерватив в ППМГ, ПЕГ „ Екзарх Йосиф I“ и НПГВМ “проф. д-р Димитър Димов“. По – късно раздадоха мечета и информационни материали, предоставени от РЗИ-Ловеч на участниците от щаба за реакция при бедствия към Областен управител – Ловеч при провеждане на мащабна тренировка на щаба за реакция при верижно ПТП.

продължава>

Пълномащабно учение по подобряване на координацията и взаимодействието между съставните части на Единната спасителна система (ЕСС) се проведе днес в Ловеч

  • ПДФ

Пълномащабно учение по подобряване на координацията и взаимодействието между съставните части на Единната спасителна система (ЕСС) се проведе днес в Ловеч. Включиха се 8 институции с 14 екипа. Темата бе спасителна верига за опазване на живота и осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие (ПТП) с пострадали на ж.п. прелез с няколко моторни превозни средства и разлив на леснозапалима течност от автоцистерна.Учебната ситуация бе проиграна на ж.п. прелеза на бул. „Мизия“ – Северна индустриална зона. Участваха екипи на областната дирекция на МВР – Ловеч, регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ловеч, Центъра за спешна помощ – Ловеч, БЧК – Ловеч, областно пътно управление – Ловеч, община Ловеч, регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен, и РИОСВ – Плевен.

продължава>

Страница 10 от 121