Кой е онлайн?

В момента има 9 посетителя в сайта

БЧК стартира информационна кампания „Бъди отговорен!“

  • ПДФ

Направи го за тези, които обичаш!
Българският Червен кръст стартира информационна кампания „Бъди отговорен!“. Целта е да се заостри вниманието на различните общности относно важността на ваксинирането и спазването на противоепидемичните мерки в борбата с COVID-19.

продължава>

60 ДЕЦА ОТ ЛЕТНИЦА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧК

  • ПДФ

60 ДЕЦА ОТ ЛЕТНИЦА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧКСекретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за десета година проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партньорска мрежа за благотворителност». По проекта, който е с продължителност от 8 ноември 2021 до 28 март 2022 г., ще се организира трапезария в столовата на СУ „Бачо Киро“ Летница, в която ще се предлага топъл обяд на 60 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност два лева на ден.

продължава>

БЧК -Ловеч продължава раздаването на продукти на уязвими български граждани по Оперативната програма за храни

  • ПДФ

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица,  на 20 септември 2021 г. Българският Червен кръст стартира раздаването на 5 465 тона храни на обща стойност 13 348 650 лв. Реално от хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям  хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и  риба.

продължава>

ВАЖНО!

  • ПДФ

Считано от 21.10.2021 г. се преустановяват всички присъствени групови занятия и обучителни курсове във всички структури на Българския Червен кръст.

2. Провеждането на занятия е допустимо при спазване на условията посочени в т.31 от Раздел I от заповедта на министъра на здравеопазването, а именно:

2.1. Лицата извършващи обучението и всички обучаващи се лица са ваксинирани или преболедували COVID – 19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване по смисъла на Заповед РД-01.33 от 27.08.2021г. на министъра на здравеопазването;

2.2. Представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди началото на обучението изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID – 19 или бърз антигенен тест(до 48 часа преди началото на обучението), удостоверено чрез валиден документ съгласно Заповед РД-01.33 от 27.08.2021г. на министъра на здравеопазването;

2.3. Организаторът на обучението е създал необходимата организация за допускане само на лица за които са изпълнени посочените по-горе условия.

2.4. Въведените по т.2.1 и 2.2 условия не се прилагат по отношение на обучаеми ненавършили 18 години.

Спазването на противоепидемичните мерки по време на практическата част от курса е задължително. Всеки участник в курса трябва да носи със себе си по 2 броя еднократни маски или само една за многократна употреба, химикалка и 1 чифт ръкавици за еднократна употреба.

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 100 ГОДИНИ

  • ПДФ

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 100 ГОДИНИДнес 14-ти октомври БМЧК навършва 100 години от създаването си, което ще се отбележим с гордост и благодарност, защото въпреки предизвикателствата, ние сме се съхранили за най-важното, което прави организацията през последните 100 години - да помага на хората".
Младите доброволци работят в клубове, организирани в учебните заведения (училища, университети),по местоживеене и по интереси. БМЧК осъществява програми за обучение, дейности и услуги сред децата и младежите в следните приоритетни области:

продължава>

Страница 10 от 109

Връзка с нас

ОС на БЧК – Ловеч

Телефон / Факс 068/603522

GSM: 0887407755

lovech@redcross-lovech.com