Кой е онлайн?

В момента има 7 посетителя в сайта

БЧК ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА НУЖДАЕЩИ СЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЗА 2019

  • ПДФ

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), от 27 ноември 2019 г. Българският Червен кръст - Ловеч започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 8006 нуждаещи се български граждани. В първият ден  на раздаването ще бъде отворен  пункта в град Ловеч с 1016 души.

Графикът за поетапното раздаване по програмата ще бъде публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

продължава>

БМЧК ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО С ДЕЦА В РИСК

  • ПДФ

БМЧК ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО С ДЕЦА В РИСКВъв връзка с отбелязването на Деня на християнското семейство и младеж, по инициатива на доброволците от БМЧК град Тетевен на 21.11.2019г. от 14,00часа в ресторанта на хотел Еница се проведе съвместно честване на Празника заедно с децата от Дневен център за лица с увреждания. Доброволците на БМЧК Тетевен поздравиха всички присъстващи с празника, децата от Дневния център изпълниха своята програма и всички заедно се включиха в забавни игри.

продължава>

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ ПОДКРЕПИ КАМПАНИЯТА „ДА! ЗА ЖИВОТ!“

  • ПДФ

Ръководството на Община Ловеч подкрепи кампанията „Да! За Живот!“Ръководството на Община Ловеч подкрепи на 21 ноември 2019 г. кампанията „Да! За Живот!“, която разяснява значението на донорството. За целта кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, председателят на Общинския съвет Петър Цолов, заместник-кметът Даниел Колев, както и група общински съветници, между които и Ирина Митева, директор на Бюро по труда, посетиха сградата на Българския Червен кръст (БЧК) - Ловеч. След като получиха разяснения за кампанията, те попълниха своите донорски карти. С попълването на специалната карта се декларира желанието да станеш донор на органи след настъпване на мозъчна смърт.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНН КЪРСТ-ЛОВЕЧ, СЛУЖИТЕЛИ НА МВР И ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЕ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПТП ПОД МОТОТО „ЖИВОТЪТ НЕ Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ“

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНН КЪРСТ-ЛОВЕЧ, СЛУЖИТЕЛИ НА МВР И ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЕ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПТП ПОД МОТОТО „ЖИВОТЪТ НЕ Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ“Доброволците на Младежки Червен Кръст, съвместно със служителите от Областната дирекция на МВР  и Областна администрация се включиха в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия на 17 ноември 2019г.
Те раздадоха на пътуващите информационни материали и напомниха на водачите да шофират внимателно.Всички се обединиха около това, че без личната отговорност на шофьорите на превозни средства и спазването на закона за движение няма да се намалят злополуките на пътя. Това е и целта на днешния ден -опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

  • ПДФ

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ТЕТЕВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТАНа 15.11.2019 година ученици и доброволци на БМЧК от училищата в града отбелязаха Международен ден на толерантността с подкрепата и съдействието на Местната комисия за БППМН. Беше представена презентация и кратки видеофилми по темата. В работни ателиета децата изработиха 6 табла които поставиха на автобусните спирки в града заедно с цветя в знак на съпричастност към жертвите на ПТП.

 

 

продължава>

Страница 10 от 94