Кой е онлайн?

В момента има 6 посетителя в сайта

ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С БЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“, СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!“

  • ПДФ

ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С БЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“, СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!“Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Център за работа с доброволци“ към РБ „Проф. Беню Цонев“- Ловеч се проведе в рамките на две седмици 23.08.2021г – 05.09.2021г. нформационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“.

В рамките на кампанията, в град Ловеч и малките населени места бяха разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Раздадоха се информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията. Флайъри и информационни материали бяха поставени в офиса на БЧК и РБ „Проф. Беню Цонев“- Ловеч. Информационни материали ще бъдат предоставени на бенефициентите от град Ловеч в пункта в офиса на БЧК за предоставяне на хранителни пакети по Програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“ -2019, която ще стартира на 20ти септември.

продължава>

ДОБРОВОЛНИТЕ ЕКИПИ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ КЪМ БЧК ЛОВЕЧ И ПЛЕВЕН ПРОВЕДОХА ТРЕНИРОВЪЧНО УЧЕНИЕ НА ХИЖА ДЕРМЕНКА С ОБУЧИТЕЛИ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ДОБРОВОЛНИТЕ ЕКИПИ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ КЪМ БЧК ЛОВЕЧ И ПЛЕВЕН ПРОВЕДОХА ТРЕНИРОВЪЧНО УЧЕНИЕ НА ХИЖА ДЕРМЕНКА С ОБУЧИТЕЛИ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ЛОВЕЧНа 28ми и 29 август, в хижа „Дерменка“ се проведе обучение на тема “Оказване на първа помощ и психо социална подкрепа на пострадал в планината”. То беше насочено към членовете на Доброволния екип за работа при бедствия аварии и катастрофи /ДЕРБАК/ от област Ловеч и Плевен. В рамките на няколко сесии участниците получиха основни теоретични и практически знания за оцеляване в планината през лятото – опасности, готовност, поведение и предпазване, екипировка, радиостанции и радиовръзки в планината,

продължава>

В ГР. ЛОВЕЧ СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!"

  • ПДФ

Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Регионална Библиотека „Проф. Беню Цонев“- Ловеч от днес стартира Информационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“. В рамките на кампанията,  в град Ловеч и малките населени места ще бъдат разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Ще се раздават информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията. Кампанията е част от Плана за действие, който цели да се насърчи имунизационния процес и хората да направят информиран избор за ползите от ваксинирането. Четвъртата вълна на COVID-19 настъпва и постигането на високо ваксинно покритие е сред основните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса. Предстоят работни срещи с кметовете и кметските наместници на малките населени места в Общината, както и срещи с представители различни браншови съсловия, за да се намери правилния подход за справяне с усложнената епидемиологична обстановка.Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Регионална Библиотека „Проф. Беню Цонев“- Ловеч от днес стартира Информационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“.В рамките на кампанията, в град Ловеч и малките населени места ще бъдат разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Ще се раздават информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията.Кампанията е част от Плана за действие, който цели да се насърчи имунизационния процес и хората да направят информиран избор за ползите от ваксинирането.

продължава>

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ Финал на дни на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ се проведе на 14ти и 21ви август и на река Вит край село Гложене и Априлци. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч, НЧ „Цачо Ценов-1897“ и НЧ „Петър Берон-1927“. С голям ентусиазъм малките рибари показаха умения в риболовството дори и в попресъхналите реки Вит и Зла река. Първенци в село Гложене бяха Божидар Георгиев-8г., Христо Петков – 4г., който получи и медал „Най-добрия рибар на света!“ за хъса, който прояви, въпреки малката възраст. В Априлци пък се изявиха Йордан Миленски-11г., Алекс Стефанов – 10г., Бранимир Ангелов-8г., Цветан Стефанов-12г. и Миро Пандуков-10 години. Лидерите водиха с 44 до 40 рибки мренки и уклейчета.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В ТЕТЕВЕН

  • ПДФ

 ДОБРОВОЛЦИТЕ НА МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН ПРАЗНУВАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА В ТЕТЕВЕНМладежката организация на БЧК от Тетевен и Ловеч превърнаха Международен ден на младежта – 12 август в истински празник за момчета и момичета в Тетевен с подкрепата на общината и лично поздравени от кмета д-р Мадлен Бояджиева. Изпълнение център с деца и родители бе огласен от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, писане на буквички, игри, танци и много настроение. В играта „опознай ме“ всеки хвърляше произволно топката на другарче за да се представи и каже какво обича да прави през лятото, „познай буквата“-малчуганите изписваха буква или рисунка на гърба на доброволците, които трябваше да познаят, последва играта „боулинг“, в която всеки показа точна стрелба в кегли, доброволците на БМЧК-Ловеч направиха демонстрация по първа помощ и учиха децата как да направят сърдечен масаж на манекен.

продължава>

Страница 10 от 106