Кой е онлайн?

В момента има 21 посетителя в сайта

Доброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласници

  • ПДФ

Габриела Попова доброволец на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесе лекция пред четвъртокласници от ОУ "Васил Левски" на тема "Основни понятия за дишане и сърдечна дейност". Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек и на кого да се обадят; как се да разберат дали диша, методи за обдишване на пострадал до пристигане на лекар; как да помогнат на приятелче при припадък. Под указанията на доброволките четвъртокласниците имаха възможността сами да опитат да направят и различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласнициДоброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласници

НА 9 АПРИЛ ОС НА БЧК ЛОВЕЧ СЕ ВКЛЮЧИ СЪС СВОЯ АКЦИЯ В ИНИЦИАТИВАТА НА БТВ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН"

  • ПДФ

На 9 април ОС на БЧК Ловеч и доброволци се  включиха със своя акция в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден”. Служителите от Секретариата и доброволците почистиха района около гробищния парк „Стратеш”. За няколко чака бяха събрани отпадъците, подредени зелените площи около парка, а отпадъците се опаковаха в чували за да бъдат прибрани от Общинската фирма „Еко”.

Инициативата "Да изчистим страната за един ден" е най-мащабната у нас до този момент. Зад нея стои не само bTV, но и голяма част от общините, в това число и общините от Ловешка област. Чистенето на България за един ден е планирано за пролетта на 2012 г. На 9 април със свои акции се включиха институции, доброволци и граждани на общините Ловеч, Летница, Угърчин, Троян.

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕНДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН"

Доброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция по първа помощ на седмокласници

  • ПДФ

Наталия Хинова и Габриела Попова доброволци на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесоха лекция пред седмокласници от ОУ "Васил Левски" на тема "Първа долекарска помощ". Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек и на кого да се обадят; как се превързват рани и изгаряния и как да спрат кръвотечение, докато бъдат прегледани от лекар; как да помогнат на приятелче, когато пострада. Под указанията на доброволките седмокласниците имаха възможността сами да опитат да направят различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласнициДоброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласнициДоброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласници

СТАРТИРА ИНИЦИАТИВАТА ПО ПРОГРАМА „СИНДИ” ПОД НАДСЛОВ „ДВИЖИ СЕ И БЪДИ ЗДРАВ”

  • ПДФ

На 08.04.2011 г. от 11.00 часа по алеята „Баш Бунар” се проведе поход  с възрастни доброволци на ОС на БЧК Ловеч под надслов „Движи се и бъди здрав” към Програма „СИНДИ”, която се изпълнява съвместно с РЗИ – Ловеч. Доктор Росица Чапарова приветства участниците и даде старт на инициативата. Походът се проведе от началото на алеята до местността „Трай Дянко”.Доктор Полина Соколарска и Иванка Иванова от „Регионална здравна инспекция” извършиха измерване на кръвното налягане на доброволците и им бе предоставена и минерална вода.

инициативата по програма „синди” под надслов „движи се и бъди здрав”инициативата по програма „синди” под надслов „движи се и бъди здрав”инициативата по програма „синди” под надслов „движи се и бъди здрав”

ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ЗАКРИ ЗИМНИЯ СЕЗОН

  • ПДФ

В град Добринище, област Благоевград от 1-ви до 3-ти април се проведоха две прояви на Планинска спасителна служба/ПСС/ към ОС на БЧК Ловеч, а именно общо делегатско събрание и ХVІ зимен републикански преглед по планинско спасяване. Тръпката както винаги си остана в състезанието, където от 27 отбора от 24 отряда на ПСС в страната мериха сили. Старта беше на хижа „Безбог” със скоростна отсечка до връх „Полежан”-2851м., работа с лавинен уред в лавинно поле, оказване на помощ при пострадал и транспортиране с шейна. Надпреварата бе оспорвана най-вече в първата десетка. На призовите три места се наредиха отборите на ІІ-ри отбор София, І-ви отбор София и І-ви отбор Троян. Във втората десятка се класира и отбора на ПСС Ловеч с непретенциозното 19-то място. Всички отбори завършиха в контролното време с изключение на колегите от Разлог, които напуснаха надпреварата по медицински причини.

Проявите бяха ползотворни и сплотяващи по традиция. Всички това бе подкрепено с инициативата на местните организатори и колеги, а чудесното време на Пирин ни даде още веднъж възможност да се насладим на прелестта и.

Светослав Генков – Началник ПСС Ловеч

планинска спасителна служба закри зимния сезонпланинска спасителна служба закри зимния сезонпланинска спасителна служба закри зимния сезон

Страница 91 от 94