Кой е онлайн?

В момента има 16 посетителя в сайта

246 лв събраха доброволци на БЧК в Угърчин, парите преведени за Япония

  • ПДФ

246 лв събраха само за дните 30 и 31 март и 1 април доброволци на БЧК в Угърчин. Жителите на града с една от най-високата безработица в областта проявиха своята щедрост и дариха в касичките средства за пострадалите от земетресението в Япония.

Веднага след природната стихия Българският Червен кръст откри специална банкова сметка със собствен принос от 8000 швейцарски франка в помощ на пострадалите.

Сметката е УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13

BIC: UNCRBGSF

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (За пострадалите от земетресението в Япония).


Даренията, получени от национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец, ще се използват за отпускане на безвъзмездна помощ на пострадалите или за възстановителни дейности, предприети от японския Червен кръст.

Парите, събрани в Угърчин, вече са преведени по сметката, открита от БЧК.

За пострадалите от земетресението в ЯпонияЗа пострадалите от земетресението в Япония

Два дни БЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното място

  • ПДФ

БЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното мястоДва дни – 28 и 29 март, експерти от Национален съвет на Български Червен кръст обучаваха кметове на кметства и кметски наместници от община Ловеч в оказване на първа долекарска помощ на работното място. Служителите бяха разделени в две групи и усвояваха начините за оказване на помощ на пострадали при различни ситуации –  обезопасяване мястото на произшествието за да се предотвратят бъдещи инциденти и да се минимизира риска за такива, оценка състоянието на пострадалия, оповестяване, оказване на първа помощ на пострадал при пътно транспортно произшествие, счупване на кости, изгаряния, видове травми, спиране на кръвотечение, гръдна болка, инфаркти, инсулт, хипотермия, хипертермия, проблеми при диабетоболни хора, както и начините за оказване на първа помощ до пристигане на екип от спешна помощ. След приключване на теоретичната и практическата част на обучението кметовете положиха успешно тест и получиха сертификат признат от ЕС.

Лектори на обучението бяха д-р Живка Димитрова – Началник отдел „Здравна политика и първа помощ” и д-р Пенчо Пенчев от НС на БЧК.

Обучението се проведе в изпълнение на Решение № 643/21.12.2010 г. на общински съвет Ловеч.

БЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното мястоБЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното мястоБЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното място

Младежи от БЧК учиха деца как се дава първа долекарска помощ

  • ПДФ

На 25.03.2011 г. на ученици от ІV клас при ОУ "Васил Левски" -  гр. Ловеч бе изнесена лекция от доброволеца при БМЧК от клуб Ловеч Валентин Минков на тема "Първа долекарска помощ". Децата с интерес изслушаха какво трябва първо да направят при пострадал човек, на кого да се обадят, как да се привързват при рани, изгаряния и как да си помогнат при спиране на кръвотечение докато бъдат прегледани от лекар или как да помогнат на приятелче когато пострада. Те имаха възможността под указанията на бате Валко сами да се опитат да направят различни видове превръзки както и да се упражняват на манекен за окозване на първа долекарска помощ.

Младежи от БЧК учиха деца как се дава първа долекарска помощМладежи от БЧК учиха деца как се дава първа долекарска помощМладежи от БЧК учиха деца как се дава първа долекарска помощ

Първа пролет

  • ПДФ

На 21.03.2011 г. доброволците от БМЧК клуб Угърчин раздадоха на първолаците в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” картички по случай първа пролет. Грейналите усмивки на лицата на дечицата разчупиха студеното време и въпреки дъжда, в училище се създаде пролетното настроение сред ученици и преподаватели.

Първа пролет Първа пролет Първа пролет

14 училища в Ловеч получиха днес декларация за правата на човека от БЧК

  • ПДФ

14 училища в Ловеч получиха на 21 март декларация за правата на човека от БМЧК. Инициативата бе по повод Деня за борба с расовата дикриминация. Брошури с информация за това какво е дискриминация, видове дискриминация и начините за борба с нея, както и диск с видеоклип, изработен от доброволците, вече са раздадени в учебните заведения, както и по улиците на града.

21 март по света се отбелязва като Ден на борбата за ликвидиране на расовата дискриминация. На тази дата се навършват 51 години от разстрела на 56 мирни демонстранти, протестиращи срещу Апартейда, през 1960 г. в Шарпвил, Република Южна Африка. 6 години по – късно - на 26 октомври 1966 година, 21 март е обявен с резолюция на Общото събрание на ООН. За първи път се отбелязва през 1967 година.

Декларация за правата на човекаДекларация за правата на човека

Страница 92 от 94