Кой е онлайн?

В момента има 42 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ И ТРОЯН С АКЦИИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

  • ПДФ

В навечерието на 22ри април- Ден на Земята младите червенокръстци заедно с екипа на БЧК се включиха в кампанията „Да изчистим Ловеч заедно“. В инициативата днес се включиха Областното пътно управление, Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, Инспекцията по труда, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионалната здравна инспекция, Районната здравноосигурителна каса, Регионалното управление на образованието,

продължава>

ОБЛАСТНИЯТ ЩАБ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПЛАНА ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ ПРОВЕДЕ СЕМИНАР И ТРЕНИРОВКА ЗА ДЕЙСТВИЯ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

  • ПДФ

Семинар и практическа тренировка проведе днес щабът за изпълнение на плана за защита при бедствия в област Ловеч. Проиграна бе ситуация при земетресение. В щабната тренировка участваха представители на съставните части на Единната спасителна система (ЕСС), като всички бяха известени за „настъпилото“ събитие по националната система за ранно предупреждение и оповестяване. Бяха известени още кметовете и кметските наместници на населените места и доброволното формирование на Община Ловеч и община Априлци.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ С ОТКРИТ УРОК В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

На 9ти април младите червенокръстци Теодор Джабраилов и Анна Петрова проведоха открит урок по първа помощ и демонстрация на ученици от третите класове в ОУ „Васил Левски“. Темата бе „Първа помощ при отравяния“. Децата с ентусиазъм и интерес се включиха активно и с примери за видовете отравяния, симптоми и какво да направят в помощ на пострадалия. Областният координатор на БМЧК Теодор Джабраилов ги запозна и с видовете наранявания и същността на първата помощ, поради големия интерес на децата и заедно с червенокръстката Анна Петрова помогнаха на децата на научат и видове превръзки на рани и счупвания.

 

 

продължава>

ОГРАБИХА ГРАДИНКА „ТРОЯНКА“ СЛЕД ИНИЦИАТИВА НА БМЧК-ТРОЯН

  • ПДФ

Само дни след инициативата на БМЧК-Троян, в които се включиха и стояха редом с всички граждани на Троян за да вземат дръвчета от инициативата на Фондация Гората.бг, и които младите червенокръстци засадиха в градинка „Троянка“, която бе облагородена по проект на Български червен кръст в партньорство с община Троян, обновена с пейки и рисувани от доброволците асфалт полагащи бои игри, бе ограбена и почупена!

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ ПРОДЪЛЖАВА ЗАРЕЖДАНЕ НА ПУНКТОВЕТЕ С ХРАНИТЕЛНИ ПАКЕТИ ПО ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ – ОПЕРАЦИЯ ПОДКРЕПА, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД ПЛЮС

  • ПДФ

В изпълнение на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, на 3 април 2024 г. Българският Червен кръст – Ловеч започна раздаването на хранителни пакети за нуждаещи се лица в пунктовете в градовете Ловеч, Априлци, Летница и Луковит. Поетапно бяха заредени и пунктовете в Тетевен, Угърчин, Ябланица и Троян със съдействието на кметовете на общини и населени места и доброволци.

продължава>

Страница 2 от 131