Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта

ДОБРОВОЛЦИ НА БМЧК КЛУБ ЛОВЕЧ ПРОВЕДОХА ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ОТ АПРИЦИ

  • ПДФ

Поредни обучения по първа помощ. Доброволките на БМЧК-Ловеч Никол Иванова-координатор на клуб Ловеч и и Патрисия Петкова запалиха новите доброволци на младежката организация на Червения кръст - Априлци с атрактивно интерактивно обучение по оказване на Първа долекарска помощ. Голямо предизвикателство бе възможността лично да направят сърдечен масаж и изкуствено дишане на манекена, както и да поставят доброволец манекен в стабилно странично положение. В обучението се включи и директора на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Цветомира Георгиева, която припомни на присъстващите правилата за безопасно ползване на водните площи през предстоящата лятна ваканция и ги покани след време да се присъединят към екипа на „млад спасител“ в Ловеч.

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА В МБАЛ ЛОВЕЧ И ТРОЯН С ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДА

  • ПДФ

Доброволци на БМЧК – Ловеч и Троян зарадваха с коледни подаръци децата, настанени в детското отделение на ловешката и троянската болници.
Детското отделение на ловешката болница е почти пълно с пациенти по празниците и затова младежите от БЧК ги зарадваха с коледни подаръци, а майките им благодариха за жеста.
„Това е едно уважение на децата, за което благодарим. Много сме доволни, благодарим Ви и весели празници Ви пожелаваме. Да оздравеят бебетата и да си ходим по-бързо в къщи.“

продължава>

ОС НА БЧК В ПОДКРЕПА НА СЪЮЗА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНАТА

  • ПДФ

В навечерието на Коледа екипа на ОС на БЧК-Ловеч подпомогна „Съюза на ветераните от войните“ в Ловеч като им подари тъй нужните апарат за измерване на кръвно налягане, аптечка и кантар. На петима от тях от общините Ловеч, Угърчин и Априлци поради напредналата им възраст чрез техните деца получиха и хранителен пакет.

103 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ

  • ПДФ

По случай Коледните празници младите червенокръстци направиха 103 пакета със здравословни хранителни продукти за деца сираци и полусираци и деца с ментални проблеми от трите общообразователни училища от община Тетевен, ОУ „Панайот Пипков“ - Ловеч, деца от село Александрово, село Радювене, Летница и Угърчин . Доброволците от БМЧК Ловеч и Тетевен съвместно с ОС на БЧК Ловеч и местните общински администрации раздадоха пакетчетата на децата на адрес.

Дарителската кампания е традиционна за червенокръстката организация и е в съответствие със Стратегия 2030 за подкрепа на най-уязвимите хора в условията на финансова криза.

 

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАРАДВАХА С ИГРИ МАЛЧУГАНИТЕ ОТ СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО НА ПРАЗНИКА ИМ „КОЛЕДУВАНЕ“

  • ПДФ

В организираното от Народно читалище "Паисий-1896" съвместно с ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", „Клуба на пенсионера и инвалидна“ в село Александрово община Ловеч бе организиран коледен базар на площада с изработени коледни сувенири от членове на „Клуба на пенсионера“ и ученици от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий".
Коледари от училището, облечени в носии обиколиха хората на центъра и ги зарадваха с коледни песни и заедно с дейци от читалището извършиха Коледен обред.

продължава>

Страница 11 от 123