Кой е онлайн?

В момента има 18 посетителя в сайта

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 90 ГОДИНИ

  • ПДФ

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 90 ГОДИНИНа 14.10.2011 г. Българския младежки Червен кръст навърши 90 години. По този повод на 21 октомври доброволците БМЧК към ОС на БЧК Ловеч честваха годишнината си с бал.

Българският младежки Червен кръст е най-голямата доброволна младежка организация с повече от 4000 членове и 2000 доброволци, работи за утвърждаване на хуманитарните ценности сред децата и младежите и за намаляване на социалната и здравната им уязвимост. Създаден през 1921 г., БМЧК вече 90 години следва своята мисия да помага на децата и младежите в България чрез дейностите си в областта на ХИВ/СПИН превенцията, здравната просвета, социалните дейности и работата с деца от специализирани институции, както и чрез много други кампании и проекти.

На 26.10.2011 г. с концерт в град Априлци бе отбелязана 133 годишнината на Български Червен кръст. Участници на концерта бяха групите „Априлски звънчета”, „Балкански букет”, Шарен гердан” и „Женска певческа група за автентичен форклор” при НЧ „Просвета” – кв.Видима с ръководител Миленка Илева, както и доброволци от БМЧК, самодейци от НЧ „Св.Св. Кирил и Методий” – с.Велчево и самодейци от Национално дружество Традиция” – клуб Копривщица.

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 90 ГОДИНИБЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ НАВЪРШИ 90 ГОДИНИ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ПОСРЕЩНА ПАРТНЬОРИ ОТ ГЕРМАНСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

  • ПДФ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ПОСРЕЩНА ПАРТНЬОРИ ОТ ГЕРМАНСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТНа 30.09.2011 г. ОС на БЧК Ловеч посрещна дългогодишни партньори от Германски Червен кръст клон Брауншвайг – Залцгиттер. Посещението бе с цел подобряване и разширяване на партньорството между двете червенокръстки организации. Делегацията от германските червенокръсци бе от г-н Улрих Бърков – Заместник председател на ГЧК клон Брауншвайг – Залцгиттер, г-жа Моника Менце – Заместник председател на РК Брауншвайг – Залцгиттер, професор доктор Хелмут Менце – бивш член на Президиума на ГЧК Брауншвайг – Залцгиттер, г-н Кристиан Блюмел – Директор на ГЧК клон Брауншвайг – Залцгиттер, г-жа Ирена Кърле – член на ГЧК клон Брауншвайг – Залцгиттер и г-н Робърт Таубер – доброволец на ГЧК клон Брауншвайг – Залцгиттер.

В рамките на 5 дни делегацията има възможността да се срещне с Председателя на НС на БЧК фар.маг.Христо Григоров, Заместник генералния директор на БЧК г-жа Надежда Тодоровска, Областния управител на област Ловеч г-жа Ваня Събчева, партньори от РЗИ, РЗОК, Д”Социално подпомагане”, ДДЛРГ „Митко Петков”-с-Крушуна, членовете на Областния съвет на БЧК Ловеч както и доброволци от младежките клубове в Ловеч, с.Крушуна, Априлци и Тетевен.

Благодарение на добрата организация и топлото посрещане от страна на Председателя на ОС на БЧК Ловеч – д-р Николай Николов партньорите от ГЧК останаха с прекрасни спомени и бяха договорени бъдещи съвместни проекти и дейности с червенокръстката организация в Ловеч.

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ПОСРЕЩНА ПАРТНЬОРИ ОТ ГЕРМАНСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТОС НА БЧК ЛОВЕЧ ПОСРЕЩНА ПАРТНЬОРИ ОТ ГЕРМАНСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТОС НА БЧК ЛОВЕЧ ПОСРЕЩНА ПАРТНЬОРИ ОТ ГЕРМАНСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

Учебна акция на ПСС

  • ПДФ

Учебна акция на ПССНа 2 октомври ловешкият отряд на ПСС проведе учебна акция. Място на действието бяха Червените скали над кв. „Дръстене”. Занятието включваше оказване на помощ на пострадал алпинист със специализирани спасителни способи – евакуация от мястото на проишествието и транспорт по труден терен, включително и спускане на спасителната носилка с пострадалия по вертикален скален склон.
В акцията участваха 8 планински спасители от общо 15 члена на отряда в Ловеч.Учебна акция на ПСС


Планинските спасители са доброволци, които се обучават в продължение на 2 години в центровете на ПСС в българските планини. Те получават нужната подготовка за ефективни действия във всякакви животозастрашаващи ситуации в планината зиме или лете.
При беда сигнализирайте на телефон 112.

ДО МЕДИИТЕ

  • ПДФ

Относно: Молба за излъчване на 30-секунден информационен видео клип за национална младежка благотворителна кампания на Български младежки Червен кръст /БМЧК/ „Бъди 1 от 90 000”.

 

Във връзка с честването на 90 години от създаването на БМЧК, Българския младежки Червен кръст обявява национална младежка благотворителна кампания „Бъди 1 от 90 000”, която стартира на 15.09.2011г. и ще продължи до 14.10.2011г. – денят на честванията на годишнината. Кампанията е насочена към ученици от 1 до 12 клас. Тя ще се проведе основно в българските училища, като децата ще бъдат призовани да помогнат чрез даряването на 1 лев. Целта е за месец да се наберат 90 000 лв. в полза на програма „Топъл обяд”, която осигурява безплатен обяд в училище за деца в тежко социално положение.

Клипът, промотиращ кампанията, няма рекламни послания, той е еднствено информационен.

Обект на благотворителност са децата в неравностойно социално положение, които през учебната година се хранят безплатно в училищни трапезарии. Възможността за безплатен обяд е, преди всичко, сериозен фактор за превенция на отпадането от училище и рефлектира съществено върху развитието на децата. С посланието на видеоклипа “Бъди един от 90 000” се обръщаме към учениците, техните родители и българската общественост и чрез излъчването му в медиите се надяваме на широк отзвук и високи резултати.

Представители на училището, събрало най-много средства, ще имат честта да участват в официалното закриване на кампанията и в даряването на чека на 14.10.2011г.

Обръщаме се към Вас с молба да се включите в кампанията като наш медиен партньор, като дадете съгласието си видеоклипът, който е с продължителност 30 секунди, да бъде излъчван безвъзмездно във Вашата програма в периода 04 до 14 октомври 2011 г.

Във видеоклипа е поставен единствено знакът на БМЧК и той не носи рекламни елементи.

Благодарим Ви най-сърдечно за всичко, което правите в подкрепа на високохуманната дейност на Българския младежки Червен кръст.

Надяваме се на Вашето съдействие и очакваме отговор от Вашата дирекция /служба/ “Реклама” на тел.:068/603520, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , директор на Областния съвет на БЧК – грЛовеч.

 

Предоставяме Ви линк към клипа: http://dox.bg/files/dw?a=4b9f8d168b

 

С уважение,

ЦВЕТОМИРА ГЕОРГИЕВА

Директор на Секретариата

на ОС на БЧК Ловеч

Как можете да помогнете

  • ПДФ

Програма 'Топъл Обяд'

Уважаеми приятели,

Българският Червен кръст, като партньор на държавата и на гражданското общество, активно работи в подкрепа на различни уязвими групи, помага на хора в беда и облекчава човешкото страдание. Ние осъществяваме дейността си благодарение на вашата съпричастност и подкрепа.
От 2004 г. досега, чрез различни фондонабирателни кампании, с помощта на своите партньори и с участието на българските граждани, БЧК набира средства за различни каузи, една от които е разкриването на училищни трапезарии в цялата страна и където се осигурява безплатен обяд през учебната година на деца в неравностойно положение, от социално слаби семейства и сираци.
Осигуряването на топла храна в трапезариите през зимните месеци намалява заболеваемостта сред нуждаещите се ученици и облекчава семейния бюджет на материално затруднените им родители и настойници. Програмата привлича децата в училище и съдейства за редовно посещаване на учебните занятия. Това от своя страна ги предпазва от рисковия фактор на улицата, допринася за тяхната социализация и възпитание, създава у тях усещане за пълноценно детство.

Програма 'Топъл Обяд'„Програма Топъл обяд” - данни, факти, цифри:

-  Стартира през декември 2004 година. 6 години устойчивост.
-  Осигурена храна за над 5 000 деца. 5 000 здрави и жизнени ученици.
-  Предоставени средства до момента в размер на 587 535 лв. - 293 767 обяда.
•      2005 г. – 162 967 лв.
•      2006 г. – 38 299 лв.
•      2007 г. – 51 678 лв.
•      2008 г. – 97 238 лв.
•      2009 г. – 107 572 лв.
•      2010 г. – 129 781 лв.
През настоящата учебна година 2010/2011 със средства, осигурени от Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК 957 деца се хранят безплатно в 56 училищни трапезарии в 15 региона на страната от областите: Варна, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Перник, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София област, Търговище, Шумен, Ямбол и община Тунджа.
Програма 'Топъл Обяд'Нашите деца се нуждаят от храна, грижа и внимание през цялата учебна година. Ето защо с малки, но редовни дарения всеки може да подкрепи каузата. 1 безплатен обяд на 1 дете в нужда в България струва 2 лева. Всяко дарение за нас е ценно, а и най-малката сума може да нахрани дете в беда. Ние сме гарант за  прозрачност и пълна информация относно изразходваните средства.  На сайта ни www.redcross.bg ще намерите отчет за даренията, както и ще се информирате за други каузи и програми на БЧК.

Как можете да помогнете?

Дарение по ведомост – с малка сума по Ваш избор. Сумата се отчислява от заплатата Ви всеки месец и Вашият работодател я превежда на БЧК.
Онлайн чрез E-Pay на www.redcross.bg
По банков път с вносна бележка
По банков път чрез услугата директен дебит – с еднократно посещение в банката и попълване на формуляр определяте сумата, която всеки месец ще дарявате чрез своята сметка.

Банкова сметка на БЧК в лева за програма „Топъл обяд”:
IBAN в BGN: BG37UNCR 7000 1500 5335 32
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Адрес: ул. “Калоян” 3, София 1000, България

Даренията за каузите на Българския Червен кръст се ползват с данъчни облекчения: за физически лица (по ЗДДФЛ) сумата от годишните данъчни основи се намалява с направени през годината дарения до 5 на сто, а за юридически лица по (ЗКПО) за данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в общ размер до 10 на сто от положителния счетоводен финансов резултат.

Нуждаем се от вашата подкрепа и сме уверени, че ще проявите съпричастност. Така че, направете своето дарение днес.
Ако вече сте помагали на Българския Червен кръст да помага, приемете нашите благодарности. Можете да ни съдействате и като препратите това писмо на свои партньори и приятели.

С уважение и с най-сърдечна благодарност

Програма 'Топъл Обяд' Програма 'Топъл Обяд'

Страница 105 от 116