Кой е онлайн?

В момента има 17 посетителя в сайта

Доброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници, третокласници и петокласници как да окажем първа долекарска помощ в различни ситуации

  • ПДФ

На 19.04.2011 г. Валентин Минков и Наталия Хинова доброволци на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесоха лекция пред второкласници, третокласници и петокласници от ОУ "Васил Левски" на теми ”Видове рани. Оказване на първа помощ при наранявания.", „Изгаряния и измръзвания " и „Видове отравяния”, как да окажат първа помощ при такива инциденти на другарче или пострадал човек, на кого трябва да се обадят и как да предпазят самите себе си от наранявания. Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек, как се да разберат дали диша, методи превързване при рани и счупвания на стави, какво трябва да правят при измръзване и изгаряне, както и какво да правят при ухапване от насекоми, змии и видове отравяния. Под указанията на доброволците учениците имаха възможността сами да опитат да направят и различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници, третокласници и петокласници как да окажем първа долекарска помощ в различни ситуацииДоброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници, третокласници и петокласници как да окажем първа долекарска помощ в различни ситуации

Цистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧК

  • ПДФ

В "Център за социална интеграция и рехабилитация" на 14 април д-р Полинка Соколарска и психоложката Галя Тодорова от РЗИ Дирекция „ПБПЗ” - Ловеч съвместно с ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на възрастните доброволци на БЧК. Темите на инициативата бяха "Цистит" и "Стресът и как да се предпазим от тревожните разстройства".

Д-р Соколарска запозна доброволците какво представлява циститът,           основни фактори, които водят до заболяването, общи симптоми и усложнения при жените и мъжете, видове цистит, искови групи, най-чести причини за развитие на цистит, симптомите на острия цистит, посещение при уролог за диагностика и лечение, както и използване на народна медицина като профилактика.

Г-жа Тодорова пък обсъди с тях кога и как възниква стресът, външни и вътрешни фактори влияещи на хората, признаци и симптоми на недобре контролиран стрес, кой е най-уязвим от стреса, като посочи, че по статистика 13% от българското население страда от негативното влияние на стреса. Запозна доброволците как да разпознаят стреса и какви начини могат да прилагат за справяне с него, както и евентуални заболявания, които могат да се появят като високо кръвно налягане, депресия, заболяване на сърдечно-съдовата система, диабет и др. Заключителните думи на психоложката бяха – „Борбата със стреса е преди всичко борба със самите нас”.

Цистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧКЦистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧК

Доброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласници

  • ПДФ

Габриела Попова доброволец на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесе лекция пред четвъртокласници от ОУ "Васил Левски" на тема "Основни понятия за дишане и сърдечна дейност". Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек и на кого да се обадят; как се да разберат дали диша, методи за обдишване на пострадал до пристигане на лекар; как да помогнат на приятелче при припадък. Под указанията на доброволките четвъртокласниците имаха възможността сами да опитат да направят и различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласнициДоброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласници

НА 9 АПРИЛ ОС НА БЧК ЛОВЕЧ СЕ ВКЛЮЧИ СЪС СВОЯ АКЦИЯ В ИНИЦИАТИВАТА НА БТВ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН"

  • ПДФ

На 9 април ОС на БЧК Ловеч и доброволци се  включиха със своя акция в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден”. Служителите от Секретариата и доброволците почистиха района около гробищния парк „Стратеш”. За няколко чака бяха събрани отпадъците, подредени зелените площи около парка, а отпадъците се опаковаха в чували за да бъдат прибрани от Общинската фирма „Еко”.

Инициативата "Да изчистим страната за един ден" е най-мащабната у нас до този момент. Зад нея стои не само bTV, но и голяма част от общините, в това число и общините от Ловешка област. Чистенето на България за един ден е планирано за пролетта на 2012 г. На 9 април със свои акции се включиха институции, доброволци и граждани на общините Ловеч, Летница, Угърчин, Троян.

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕНДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН"

Доброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция по първа помощ на седмокласници

  • ПДФ

Наталия Хинова и Габриела Попова доброволци на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесоха лекция пред седмокласници от ОУ "Васил Левски" на тема "Първа долекарска помощ". Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек и на кого да се обадят; как се превързват рани и изгаряния и как да спрат кръвотечение, докато бъдат прегледани от лекар; как да помогнат на приятелче, когато пострада. Под указанията на доброволките седмокласниците имаха възможността сами да опитат да направят различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласнициДоброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласнициДоброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласници

Страница 123 от 127