Кой е онлайн?

В момента има 69 посетителя в сайта

Американецът Майкъл Литън дари безвъзмездно кръв в Ловеч

  • ПДФ

На 27.05.2011 г. американецът Майкъл Литън от щата Вирджиния, преподавател по английски език във „Вижън институт” пожела чрез ОС БЧК Ловеч да дари кръв за нуждаещите се българи. Служители на Секретариата на ОС на БЧК Ловеч го придружиха до „Отделение по трансфузионна хематология” към МБАЛ Ловеч, където се извърши кръводаряването. Майкъл сподели, че нееднократно е давал кръв както в САЩ така и в Русия. Директорът Цветомира Георгиева сърдечно благодари за проявената инициатива.

Милиони по света дължат своя живот на хора, които никога не са срещали - хора, които даряват кръвта си по своя воля и без да получават никакви облаги или материални стимули за това. В много страни в това число и в България нуждаещите са зависими от даренията на роднини и близки, а понякога дарителите все още получават заплащане.

Една от основните задачи на ОС на БЧК Ловеч като част от международното движение на ЧК/ЧП е популяризирането и утвърждаването на принципите на доброволност и безвъзмездност сред обществеността.

ДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОТ ГЧЕ „ЕКЗАРХ ЙОСИФ І” СЕ ОБУЧАВАХА КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ПРИ ПОЖАР ИЛИ БЕДСТВИЕ И КАК ДА ОКАЖАТ ПЪРВА ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛ

  • ПДФ

На 16.05.2011 г. от 18.00 часа десетокласниците от Езикова гимназия се обучаваха от ОУ на ПБЗН – гр Ловеч и доброволци на БЧК Ловеч как да се защитят при възникнал пожар или бедствие. Поставяха противогази за защита от химическа опасност, а две доброволки към младежкия клуб на БЧК показваха как се прави превръзка на счупен долен или горен крайник, превръзка при кръвотечение или изгаряне

ДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОТ ГЧЕ „ЕКЗАРХ ЙОСИФ І” СЕ ОБУЧАВАХА  КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ПРИ ПОЖАР ИЛИ БЕДСТВИЕ  И КАК ДА ОКАЖАТ ПЪРВА ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОТ ГЧЕ „ЕКЗАРХ ЙОСИФ І” СЕ ОБУЧАВАХА  КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ПРИ ПОЖАР ИЛИ БЕДСТВИЕ  И КАК ДА ОКАЖАТ ПЪРВА ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛ

ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО”

  • ПДФ

На 04.05.2011 г. в Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги се проведе областно състезание по „Пожарна безопасност и защита на населението”. Участници в състезанието бяха 6 отбора от областта – ОУ „Васил Левски” – Ловеч, СОУ „Панайот Пипков” – Ловеч, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Угърчин, ОУ „Васил Левски” – с.Борима община Троян, ОУ „Иван Хаджийски” – Троян и СОУ „Георги Бенковски” – Тетевен. Състезанието се състоеше от теоретична част и практическа – изградени бяха 5 центъра, а именно „Индивидуални средства за защита”, „Защита при промишлени аварии”, „Защита при бедствие”, „Защита при пожари” и „Първа долекарска помощ”- при БЧК. Оспорваната надпревара спечелиха ОУ „Васил Левски” – с.Борима община Троян, а на второ и трето място се класираха отборите на СОУ „Георги Бенковски” – Тетевен и ОУ „Иван Хаджийски” – Троян.

ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” 04.05.2011 г.ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” 04.05.2011 г.

630 УЧЕНИКА ВЛАДЕЯТ ВЕЧЕ ВОДОСПАСИТЕЛНИЯ МИНИМУМ СЛЕД КУРС НА БЧК

  • ПДФ

630 ученика от две ловешки училища владеят вече водоспасителния минимум знания след курс на БЧК. На 2 май в два курса на обучение 360 деца от 9, 10 и 11 клас на Езиковата гимназия в града се учиха как и какво да правят в различните водоеми при къпане и плуване и при опасни ситуации.

На 26 април и на 3 май пък техни връстници от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч също преминаха курса на обучение, като усвоиха всички методи за спасяване на удавници. Лектор на семинарите бе инструкторът по водно спасяване Стойко Бончев.

630 УЧЕНИКА ВЛАДЕЯТ ВЕЧЕ ВОДОСПАСИТЕЛНИЯ МИНИМУМ СЛЕД КУРС НА БЧК630 УЧЕНИКА ВЛАДЕЯТ ВЕЧЕ ВОДОСПАСИТЕЛНИЯ МИНИМУМ СЛЕД КУРС НА БЧК

Доброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници как да окажат първа долекарска помощ в различни ситуации

  • ПДФ

Доброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници как да окажат първа долекарска помощ в различни ситуацииНа 19.04.2011 г. Валентин Минков и Радостина Банкова доброволци на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесоха лекция пред второкласници от ОУ "Васил Левски" на тема „Изгаряния и измръзвания ", как да окажат първа помощ при такива инциденти на другарче или пострадал човек, на кого трябва да се обадят и как да предпазят самите себе си от наранявания. Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек, как се да разберат дали диша, какво трябва да правят при измръзване и изгаряне. Под указанията на доброволците учениците имаха възможността сами да опитат да направят и различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Страница 124 от 129