Кой е онлайн?

В момента има 26 посетителя в сайта

БЧК ПОЗДРАВИ ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА С ВОЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

  • ПДФ

Доброволци на БЧК и Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека в Ловеч поздравиха възрастни и деца с Возкресение Христово. На 25 април бе проведен конкурс „Най-оригинално Великденско яйце”. Първо място заслужи тийнейджърът Емил Мишев, а второ и трето място заеха Цветанка Големанова и Йонка Динкова.

Уникалните конкурсни експонати, както и още много боядисани и яйца и козунаци,  приготвени специално за инициативата, бяха раздадени в Дома за възрастни хора в с. Сливек и Защитените жилища за възрастни с увреждания и за младежи в Ловеч.

На 26 април червенокръстците ще бъдат в Помощното училище „Васил Левски”.

БЧК ПОЗДРАВИ ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА С ВОЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВОБЧК ПОЗДРАВИ ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА С ВОЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВОБЧК ПОЗДРАВИ ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА С ВОЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

Доброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници, третокласници и петокласници как да окажем първа долекарска помощ в различни ситуации

  • ПДФ

На 19.04.2011 г. Валентин Минков и Наталия Хинова доброволци на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесоха лекция пред второкласници, третокласници и петокласници от ОУ "Васил Левски" на теми ”Видове рани. Оказване на първа помощ при наранявания.", „Изгаряния и измръзвания " и „Видове отравяния”, как да окажат първа помощ при такива инциденти на другарче или пострадал човек, на кого трябва да се обадят и как да предпазят самите себе си от наранявания. Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек, как се да разберат дали диша, методи превързване при рани и счупвания на стави, какво трябва да правят при измръзване и изгаряне, както и какво да правят при ухапване от насекоми, змии и видове отравяния. Под указанията на доброволците учениците имаха възможността сами да опитат да направят и различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници, третокласници и петокласници как да окажем първа долекарска помощ в различни ситуацииДоброволци от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на второкласници, третокласници и петокласници как да окажем първа долекарска помощ в различни ситуации

Цистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧК

  • ПДФ

В "Център за социална интеграция и рехабилитация" на 14 април д-р Полинка Соколарска и психоложката Галя Тодорова от РЗИ Дирекция „ПБПЗ” - Ловеч съвместно с ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на възрастните доброволци на БЧК. Темите на инициативата бяха "Цистит" и "Стресът и как да се предпазим от тревожните разстройства".

Д-р Соколарска запозна доброволците какво представлява циститът,           основни фактори, които водят до заболяването, общи симптоми и усложнения при жените и мъжете, видове цистит, искови групи, най-чести причини за развитие на цистит, симптомите на острия цистит, посещение при уролог за диагностика и лечение, както и използване на народна медицина като профилактика.

Г-жа Тодорова пък обсъди с тях кога и как възниква стресът, външни и вътрешни фактори влияещи на хората, признаци и симптоми на недобре контролиран стрес, кой е най-уязвим от стреса, като посочи, че по статистика 13% от българското население страда от негативното влияние на стреса. Запозна доброволците как да разпознаят стреса и какви начини могат да прилагат за справяне с него, както и евентуални заболявания, които могат да се появят като високо кръвно налягане, депресия, заболяване на сърдечно-съдовата система, диабет и др. Заключителните думи на психоложката бяха – „Борбата със стреса е преди всичко борба със самите нас”.

Цистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧКЦистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧК

Доброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласници

  • ПДФ

Габриела Попова доброволец на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесе лекция пред четвъртокласници от ОУ "Васил Левски" на тема "Основни понятия за дишане и сърдечна дейност". Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек и на кого да се обадят; как се да разберат дали диша, методи за обдишване на пострадал до пристигане на лекар; как да помогнат на приятелче при припадък. Под указанията на доброволките четвъртокласниците имаха възможността сами да опитат да направят и различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласнициДоброволка от БМЧК към ОС на БЧК Ловеч изнесе лекция „Основни понятия за дишане и сърдечна дейност” на четвъртокласници

НА 9 АПРИЛ ОС НА БЧК ЛОВЕЧ СЕ ВКЛЮЧИ СЪС СВОЯ АКЦИЯ В ИНИЦИАТИВАТА НА БТВ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН"

  • ПДФ

На 9 април ОС на БЧК Ловеч и доброволци се  включиха със своя акция в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден”. Служителите от Секретариата и доброволците почистиха района около гробищния парк „Стратеш”. За няколко чака бяха събрани отпадъците, подредени зелените площи около парка, а отпадъците се опаковаха в чували за да бъдат прибрани от Общинската фирма „Еко”.

Инициативата "Да изчистим страната за един ден" е най-мащабната у нас до този момент. Зад нея стои не само bTV, но и голяма част от общините, в това число и общините от Ловешка област. Чистенето на България за един ден е планирано за пролетта на 2012 г. На 9 април със свои акции се включиха институции, доброволци и граждани на общините Ловеч, Летница, Угърчин, Троян.

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕНДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН"

Страница 125 от 129