Кой е онлайн?

В момента има 137 посетителя в сайта

Доброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция по първа помощ на седмокласници

  • ПДФ

Наталия Хинова и Габриела Попова доброволци на Български Младежкия червен кръст в Ловеч, изнесоха лекция пред седмокласници от ОУ "Васил Левски" на тема "Първа долекарска помощ". Децата с интерес изслушаха какво първо трябва да направят за пострадал човек и на кого да се обадят; как се превързват рани и изгаряния и как да спрат кръвотечение, докато бъдат прегледани от лекар; как да помогнат на приятелче, когато пострада. Под указанията на доброволките седмокласниците имаха възможността сами да опитат да направят различни видове превръзки, както и да се упражняват как се оказва първа долекарска помощ до пристигане на екип на спешна помощ.

Доброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласнициДоброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласнициДоброволци на БЧК Ловеч изнесоха лекция  по първа помощ на седмокласници

СТАРТИРА ИНИЦИАТИВАТА ПО ПРОГРАМА „СИНДИ” ПОД НАДСЛОВ „ДВИЖИ СЕ И БЪДИ ЗДРАВ”

  • ПДФ

На 08.04.2011 г. от 11.00 часа по алеята „Баш Бунар” се проведе поход  с възрастни доброволци на ОС на БЧК Ловеч под надслов „Движи се и бъди здрав” към Програма „СИНДИ”, която се изпълнява съвместно с РЗИ – Ловеч. Доктор Росица Чапарова приветства участниците и даде старт на инициативата. Походът се проведе от началото на алеята до местността „Трай Дянко”.Доктор Полина Соколарска и Иванка Иванова от „Регионална здравна инспекция” извършиха измерване на кръвното налягане на доброволците и им бе предоставена и минерална вода.

инициативата по програма „синди” под надслов „движи се и бъди здрав”инициативата по програма „синди” под надслов „движи се и бъди здрав”инициативата по програма „синди” под надслов „движи се и бъди здрав”

ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ЗАКРИ ЗИМНИЯ СЕЗОН

  • ПДФ

В град Добринище, област Благоевград от 1-ви до 3-ти април се проведоха две прояви на Планинска спасителна служба/ПСС/ към ОС на БЧК Ловеч, а именно общо делегатско събрание и ХVІ зимен републикански преглед по планинско спасяване. Тръпката както винаги си остана в състезанието, където от 27 отбора от 24 отряда на ПСС в страната мериха сили. Старта беше на хижа „Безбог” със скоростна отсечка до връх „Полежан”-2851м., работа с лавинен уред в лавинно поле, оказване на помощ при пострадал и транспортиране с шейна. Надпреварата бе оспорвана най-вече в първата десетка. На призовите три места се наредиха отборите на ІІ-ри отбор София, І-ви отбор София и І-ви отбор Троян. Във втората десятка се класира и отбора на ПСС Ловеч с непретенциозното 19-то място. Всички отбори завършиха в контролното време с изключение на колегите от Разлог, които напуснаха надпреварата по медицински причини.

Проявите бяха ползотворни и сплотяващи по традиция. Всички това бе подкрепено с инициативата на местните организатори и колеги, а чудесното време на Пирин ни даде още веднъж възможност да се насладим на прелестта и.

Светослав Генков – Началник ПСС Ловеч

планинска спасителна служба закри зимния сезонпланинска спасителна служба закри зимния сезонпланинска спасителна служба закри зимния сезон

246 лв събраха доброволци на БЧК в Угърчин, парите преведени за Япония

  • ПДФ

246 лв събраха само за дните 30 и 31 март и 1 април доброволци на БЧК в Угърчин. Жителите на града с една от най-високата безработица в областта проявиха своята щедрост и дариха в касичките средства за пострадалите от земетресението в Япония.

Веднага след природната стихия Българският Червен кръст откри специална банкова сметка със собствен принос от 8000 швейцарски франка в помощ на пострадалите.

Сметката е УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13

BIC: UNCRBGSF

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (За пострадалите от земетресението в Япония).


Даренията, получени от национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец, ще се използват за отпускане на безвъзмездна помощ на пострадалите или за възстановителни дейности, предприети от японския Червен кръст.

Парите, събрани в Угърчин, вече са преведени по сметката, открита от БЧК.

За пострадалите от земетресението в ЯпонияЗа пострадалите от земетресението в Япония

Два дни БЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното място

  • ПДФ

БЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното мястоДва дни – 28 и 29 март, експерти от Национален съвет на Български Червен кръст обучаваха кметове на кметства и кметски наместници от община Ловеч в оказване на първа долекарска помощ на работното място. Служителите бяха разделени в две групи и усвояваха начините за оказване на помощ на пострадали при различни ситуации –  обезопасяване мястото на произшествието за да се предотвратят бъдещи инциденти и да се минимизира риска за такива, оценка състоянието на пострадалия, оповестяване, оказване на първа помощ на пострадал при пътно транспортно произшествие, счупване на кости, изгаряния, видове травми, спиране на кръвотечение, гръдна болка, инфаркти, инсулт, хипотермия, хипертермия, проблеми при диабетоболни хора, както и начините за оказване на първа помощ до пристигане на екип от спешна помощ. След приключване на теоретичната и практическата част на обучението кметовете положиха успешно тест и получиха сертификат признат от ЕС.

Лектори на обучението бяха д-р Живка Димитрова – Началник отдел „Здравна политика и първа помощ” и д-р Пенчо Пенчев от НС на БЧК.

Обучението се проведе в изпълнение на Решение № 643/21.12.2010 г. на общински съвет Ловеч.

БЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното мястоБЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното мястоБЧК обучава кметове и кметски наместници в първа долекарска помощ на работното място

Страница 126 от 129