Кой е онлайн?

В момента има 43 посетителя в сайта

Сдружение „Взаимопомощ” и БЧК с изложба по повод 8 март

  • ПДФ

Доброволците към БЧК и Сдружение "Взаимопомощ" в Ловеч подредиха изложба на домашно изработени ръкоделия от българския бит, по повод Деня на жената 8 март. Жана Мишева, Поляна Вълчева, Здравка Иванова, Лили Солакова и Кольо Райнов представиха различни плетива на една кука, гоблени , ръчно направени носии, дърворезба, карета, салфетки, китеници, черги и други изделия.

Всичко, изработено от нас, е с много любов, в него сме вплели стремежа си за запазване на българските традиции и бит, жената, истинската жена се грижи за дома си, подрежда го с вкус, за да има уют и топлина, а без тях няма здраво семейство, споделиха майсторките на ръкоделията.

Ден преди женския празник Клуб на инвалида в кв. „Вароша” с председател Мария Нанкова съвместно с Етнографски музей и доброволци от БЧК организираха седянка по случай Сирни Заговезни – деня, отреден за прошка в българското православие. Елена Георгиева разказа за традицията на празника. Имаше томбола, рецитираха се стихове, пяха се песни и с много танци бяха отбелязани двата празника.

8-ми март8-ми март8-ми март

Учители учиха какво да правят докато чакат Спешна помощ при инциденти

  • ПДФ

Всичко от констатирането на едно произшествие до пристигане на Спешна помощ се научиха да правят учителите от ОУ „Христо Никифоров” в Ловеч. На 12 и 13-ти януари в залата на Секретариата на ОС на БЧК се проведе планираното обучение по Първа долекарска помощ на работното място. Преподавател бе д-р Пламен Вълчев. Първа помощ при счупвания на крайници, изгаряния, охапване от змии, долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия, различни видове обдишвания, правене на превразки са част от ситуациите, които бяха проиграни на обучението.

Много от познанията, които имахме досега, се оказаха неточни, а някои напълно грешни, което е опасно дори, защото всяка година при различни инициативи ние имаме, никой не е затрахован от това, различни инциденти и тези познания са крайно необходими, така че този курс е изключително полезен и би трябвало при възможност да се проведе във всички училища в областта, коментираха учителите след двудневното обучение. Инициативата на БЧК – Ловеч допринесе не само за добиване на нови умения, но и за поставяне на едно трайно сътрудничество между Червения кръст в Ловеч и ОУ „Христо Никифоров”.

Учители учиха какво да правят докато чакат Спешна помощ при инцидентиУчители учиха какво да правят докато чакат Спешна помощ при инциденти

ОС на БЧК – Ловеч проведе годишно отчетно събрание

  • ПДФ

ОС на БЧК – Ловеч проведе на 17.02.2011 г. годишно общо отчетно събрание. На събранието присъстваха проф. Здравко Маринов, зам.-председател на БЧК, д-р Славита Джамбазова, зам.-генерален директор на БЧК, представители на всички държавни институции и НПО от Ловеч, партньори на БЧК. И Областният управител на Ловеч Николай Нанков бе гост днес на отчетното събрание на Областния съвет на БЧК.

В дневния ред бяха представени отчет на Областния съвет на БЧК за дейността за 2010 г., отчет на областната контролна комисия и отчет за изпълнението на бюджет 2010 г. На вниманието на делегати и гости бе представена и Стратегията на ОС на БЧК за развитие на областната организация за периода 2011 – 2015 г. Бе приета и програма за отбелязване на Европейската година на доброволческите дейности, както бе приет и план за дейността на организацията за 2011 г.

В изказването си към делегатите и гостите на събранието г-н Нанков сподели, че всички отчетни доклади са пълни с цифри, доказващи колко много е направено или не в една област,в БЧК обаче цифрите говорят за друго – за подпомогнати хора, за променени съдби, за раздадена човечност. Той подчерта, че и в бъдеще най-голямата неправителствена организация у нас и нейните доброволци в Ловешка област трябва да виждат в институцията Областен управител партньор за всяка своя инициатива. В годината на доброволчеството пожелавам на всички, за които да си доброволец е мисия възможна и задължителна, ползотворна работа. Раздавайте топлина, благост и човещина на всеки, който има нужда от тях. И най-важното – възпитавайте у младите хора добрина и състрадание, обърна се още Николай Нанков към ръководството на ОС на БЧК. На работна среща през март ще бъдат обсъдени конкретни стъпки за бъдещо партньорство.

Годишно събраниеГодишно събрание

Доброволци заляха Ловеч с валентинки

  • ПДФ

Доброволци от пет организации заляха днес, 14 февруари, Ловеч с валентинки. Младежите от БЧК, Центъра за работа с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Б. Цонев", сдружение „Ловеч днес", "Знание" и Ресурсен център за работа с деца със специални образователни потребности подариха на гражданите валентики, брошури, сърчица и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Минувачите имаха възможност да се снимат за спомен и с "Купидон" и "Трифон Зарезан". Младежите подариха на града много усмивки и весело настроение!

Доброволци на Свети ВалентинДоброволци на Свети Валентин

Страница 131 от 131