Сдружение „Взаимопомощ” и БЧК с изложба по повод 8 март

  • ПДФ

Доброволците към БЧК и Сдружение "Взаимопомощ" в Ловеч подредиха изложба на домашно изработени ръкоделия от българския бит, по повод Деня на жената 8 март. Жана Мишева, Поляна Вълчева, Здравка Иванова, Лили Солакова и Кольо Райнов представиха различни плетива на една кука, гоблени , ръчно направени носии, дърворезба, карета, салфетки, китеници, черги и други изделия.

Всичко, изработено от нас, е с много любов, в него сме вплели стремежа си за запазване на българските традиции и бит, жената, истинската жена се грижи за дома си, подрежда го с вкус, за да има уют и топлина, а без тях няма здраво семейство, споделиха майсторките на ръкоделията.

Ден преди женския празник Клуб на инвалида в кв. „Вароша” с председател Мария Нанкова съвместно с Етнографски музей и доброволци от БЧК организираха седянка по случай Сирни Заговезни – деня, отреден за прошка в българското православие. Елена Георгиева разказа за традицията на празника. Имаше томбола, рецитираха се стихове, пяха се песни и с много танци бяха отбелязани двата празника.

8-ми март8-ми март8-ми март