Цистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧК

  • ПДФ

В "Център за социална интеграция и рехабилитация" на 14 април д-р Полинка Соколарска и психоложката Галя Тодорова от РЗИ Дирекция „ПБПЗ” - Ловеч съвместно с ОС на БЧК Ловеч изнесоха лекции на възрастните доброволци на БЧК. Темите на инициативата бяха "Цистит" и "Стресът и как да се предпазим от тревожните разстройства".

Д-р Соколарска запозна доброволците какво представлява циститът,           основни фактори, които водят до заболяването, общи симптоми и усложнения при жените и мъжете, видове цистит, искови групи, най-чести причини за развитие на цистит, симптомите на острия цистит, посещение при уролог за диагностика и лечение, както и използване на народна медицина като профилактика.

Г-жа Тодорова пък обсъди с тях кога и как възниква стресът, външни и вътрешни фактори влияещи на хората, признаци и симптоми на недобре контролиран стрес, кой е най-уязвим от стреса, като посочи, че по статистика 13% от българското население страда от негативното влияние на стреса. Запозна доброволците как да разпознаят стреса и какви начини могат да прилагат за справяне с него, както и евентуални заболявания, които могат да се появят като високо кръвно налягане, депресия, заболяване на сърдечно-съдовата система, диабет и др. Заключителните думи на психоложката бяха – „Борбата със стреса е преди всичко борба със самите нас”.

Цистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧКЦистит и стрес теми на лекции пред възрастни доброволци на БЧК