„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ

  • ПДФ

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕНа 1ви и 2-ри август доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и БЧК-Ловеч бяха гости на община Тетевен и село Гложене. С подкрепата на община Тетевен, доброволците от младежката олганизация на Червения кръст в Тетевен и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч подвижната лудница -„Забавно лято“ накара малките малчугани да се впуснат в игрите “Да стана куриер на Еконт“, в които подаръците бяха предоставени от куриерската фирма, „в помощ на незрящи“, „горещ картоф“, „музикален стол“, „домакина на мама“ и редица други, в които освен забавната надпревара децата усвояваха умения как да помогнат на незрящ човек, работа в екип и сглобяване на кутия пъзел, как да домакинстват в помощ на мама и толеранс по време на спортсменски игри.

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕНа втори август отново бяхме в село Гложене по инициатива на местното читалище със състезанието „ Първи стъпки в риболовството“ на река Вит. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 14 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв и откачане на улов. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката. С много усърдие и хъс децата от село Гложене показаха с ловкост и че са много добри рибарчета. Имаше и участник с ръчно изработена въдица. В малката възрастова група овации и заслужено първо място грабна Калоян Маринов – 9 години, следван от Дарян Стоянов. Във втора възрастова група пръв се отличи Павел Маринов,следван от Георги Стоянов и Владимира Василева. В трета възрастова група отличник бе Иван Маринов.

Всички, които искат да се забавляват с нас могат да се включат в игрите на 7ми август от 18.00 часа в село Малиново.

„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ„ЗАБАВНО ЛЯТО“ И „ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВСТВОТО – 2“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ