ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ Финал на дни на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ се проведе на 14ти и 21ви август и на река Вит край село Гложене и Априлци. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч, НЧ „Цачо Ценов-1897“ и НЧ „Петър Берон-1927“. С голям ентусиазъм малките рибари показаха умения в риболовството дори и в попресъхналите реки Вит и Зла река. Първенци в село Гложене бяха Божидар Георгиев-8г., Христо Петков – 4г., който получи и медал „Най-добрия рибар на света!“ за хъса, който прояви, въпреки малката възраст. В Априлци пък се изявиха Йордан Миленски-11г., Алекс Стефанов – 10г., Бранимир Ангелов-8г., Цветан Стефанов-12г. и Миро Пандуков-10 години. Лидерите водиха с 44 до 40 рибки мренки и уклейчета.

Младите доброволци на БМЧК-Ловеч направиха демонстрация как се спасява човек във водоем с топка с въже, какви опасности крият различните водоеми и как да се предпазваме от тях. В разгара на летния сезон доброволците напомниха какви последствия могат да се получат при забранените скокове във различните водоеми, както и стриктно спазване на указанията давани от водните спасители. Демонстрираха и как да окажем първа долекарска помощ. Награди, грамоти, „Клетва на рибаря“ и информационни материали получиха всички участници и с много смях и настроение си обещахме догодина и трети тур.

 

 

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ