ЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИ

  • ПДФ

ЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИНа 11-12 септември в Ловеч в емблематичния за града парк „Стратеш“ за осма поредна година се проведе велосъстезанието „Деца на колела 2021“. Събитието е част от спортния календар на Община Ловеч и се провежда под патронажа на кмета на града Корнелия Маринова.

Тази година състезанието освен в Българските колоездачни серии е включено и в календара на Българска федерация по колоездене, като Държавен шампионат по спускане за деца в категории до 10, 10-12 и 13-14 годишни и ще определи шампионите в категориите за сезона.

По традиция събитието се радва на засилен интерес и в него да се включиха над 100 участници от всички краища на България. Съботният ден на 11 септември бе отреден за състезанието при най-малките от 3 до 9 години, а в неделя, 12 септември, се проведе състезанието за по-големите.
Организаторите на събитието подготвиха две трасета в зависимост от възрастта и уменията на участниците – за най-малките леко трасе, без сериозни технични участъци, разположено около езерото в близост до градския зоопарк. Дори най-малките участници успяха да изпитат удоволствието от каране на колело и тръпката от състезанието.

За по-големите колоездачи от 10 до 16 години състезанието бе 6-ти финален кръг от Българските детски колоездачни серии по спускане. Трасето е с дължина около 1 км и включва интересни технични участъци като скокове, камъни, стълби, стръмни терени, виражи и други естествени и изкуствени препятствия.

Младите червенокръстци към БЧК-Ловеч и доброволците на „Център за работа с доброволци“ към РБ „проф.Беню Цонев“ бяха „маршали“ на състезанието, като отговаряха за безпрепятственото преминаване през постовете на участниците и подпомагаха организаторите за спазване на необходимите изисквания за защите на участниците и спускането им по съответната поредност, предвидена в регламента на състезанието.

Победителите получиха медали и предметни награди от Skulls & Forks, а всички участници получиха грамота за участие от община Ловеч и здравословен десерт от QuinBite.

ЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИ