БЧК ЛОВЕЧ В ПОДКРЕПА НА СКРИНИНГ ПОД МОТОТО „ИЗМЕРВАНЕ, КОЕТО СПАСЯВА ЖИВОТ, ТВОЯ“

  • ПДФ
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Всяка година Българският Червен кръст съвместно с други партньори отбелязва Световния ден на хипертонията – 17 май и участва в здравни кампании за измерване на кръвното налягане и поддържане на здравословен начин на живот.И тази година ще вземем участие в кампанията „Май месец за мерене“., организирана от Българската лига по хипертония с подкрепата на Международната лига по хипертония и Световното дружество по хипертония. Затова изготвените от Българската лига по хипертония рекламни информационни материали ще бъдат и с логото на БЧК.


Под мотото „Измерване, което спасява живот, твоя“ на 10ти май в центъра на Ловеч се реализира скрининг, с подкрепата на БМЧК клуб Ловеч. Кампанията „Май месец за мерене“ акцентира върху важността и нарастващото значение на измерването на кръвното налягане и поддържането на здравословен начин на живот и здравословно тегло.

 

На място хората бяха информиране за рисковете от хипертонията, получавиха информационни материали със съвети за здравословен начин на живот, стойностите на кръвното налягане и как да разпознаят неговото покачване. Екипите работиха с електрони апарати, снабдени с AFIB – технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на предсърдно мъждене в домашни условия, като профилактика на мозъчен инсулт и инфаркт.