БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ "Първи стъпки в рибарството" Състезание по риболов

  • ПДФ
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Състезанието ще се проведе на яз.”Ливадето” край село Владиня на 27.05.2023 година. Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците.

 

 

РЕГЛАМЕНТ

Право на участие имат само предварително записали се деца. Състезанието е индивидуално и е за деца до 16 годишна възраст.Задължително е всички деца състезатели да са със придружител, да носят декларация от родител,че детето е клинично здраво. Максимален брой участници 20 деца.

Малките риболовци ще бъдат разделени в три възрастови групи, които ще се състезават в три отделни сектора.

/ деца риболовци до 9 години

/ деца риболовци от 10 до 13 години

/ деца риболовци от 14 до 16 години

Всеки участник лови с една въдица на плувка, с една кука на линията. Състезателят може да използва неограничено количество стръв и подхранки. Уловената риба се съхранява в живарник до измерването и от съдийската комисия. Изтеглената риба под 1 кг се връща в язовира/реката, а другите могат да бъдат закупени/взети по желание или върнати във водата.

Ползването на телени живарници е забранено!!!

Състезател без живарник няма да бъде допуснат до участие.

На участниците до 12 годишна възраст се позволява помощ от придружител който има право както да кепчосва риба така и да откача улова, също може и при необходимост да помага при закачането на стръв.

Задължително всички деца замятат сами въдицата във водата, само в случай че въдицата която ще ползва малкия състезател е с макара и той изпитва трудности при хвърляне помощникът може да го направи вместо него.

Задължително всеки участник сам засича и вади уловената от него риба. По големите деца участниците на 13 и 14 години могат да ползват помощ единствено при кепчосване на уловената риба.

Състезателите ще имат определени места, а които ще ловят. Те ще бъдат изтеглени и което номерче се тегли, на това място ще седне да си проведе състезанието”

Записване за участие в офиса на Български червен кръст и тел. 0887407755

ПРОГРАМА

08.30 часа – сбор, язовир в с. Владиня

09.00 часа - жребий.

09.10 часа - старт.

12.30 часа - край.

12.30 часа – демонстрация по първа помощ и инциденти във водоеми от БМЧК

13.00 часа - награждаване.

Участниците в състезанието ще присъстват на демонстрации по водно спасяване с топка и въже и оказване на първа долекарска помощ, представени от доброволците на БМЧК. Ще имат възможност да разберат повече за зарибяването и отглеждането на риба в язовири, както и тяхното опазване.