Екип от СУ „Васил Левски“-Троян с достойно представяне в „Национално състезание на ученически екипи по първа помощ, организирано от Български младежки Червен кръст“

  • ПДФ
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

На 10 юни 2023 г. (събота) в 9:30 ч. в Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен бе проведено „Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ“.

В състезанието участваха 26 отбора и над 100 състезатели от цялата страна на възраст от 12 до 14 години, от които и отбора на СУ „Васил Левски“-Троян – фаворит в регионалното ни състезание за реакция при бедствия и оказване на първа помощ.

 

Чрез различни симулативни задания в отделните пунктове бе оценявана подготовката им по първа долекарска помощ, по общи знания за Движението на Червения кръст и Червения полумесец и по други важни и основни за организацията дейности.

 

Състезателите Стефани Йорданова, Ивайло Дайракчиев, Мирослав Нанков и Христо Ковачев демонстрираха готовността и уменията си за реакция при бедствия, аварии и кризи, в т.ч. техники за транспортиране на пострадали и тяхното обгрижване.

Откритите пространства на тренировъчния център на Националния учебен център на БЧК бе превърнат в специализирани пунктове, на които състезатели, статисти, съдии и други подготвени специалисти реалистично пресъздадоха реални ситуации, в които всеки може да попадне, и в които е изключително важно и полезно да бъдем добре подготвени.

Уменията на участниците бяха оценявани от съдийска колегия с главен съдия д-р Десислава Кателиева, председател на Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.

На откриването присъстваха представители на ръководството на Българския Червен кръст, както и партньорски организации и институции, като събитието се проведе с подкрепата на корпоративни дарители, част от „Партньорска мрежа за подкрепа на БЧК“.

ОС на БЧК-Ловеч благодари сърдечно на „Ученическия екип по първа помощ/УЕПП/“ от СУ „Васил Левски“ – Троян и желае успех в предстоящото им участие на националното състезание, което ще се организира от ПБЗН.