Младежите на БЧК Ловеч и Троян проведоха игри под мотото “ Да поиграем игрите от детството на мама и тате“

  • ПДФ
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Младежката организация на БЧК от Троян и Ловеч превърнаха днес 21ви юни в истински празник за момчета и момичета от първи клас на НУ „Христо Ботев“ - Троян. Изпълнената площадка „Троянка“ с деца бе огласена от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца и доброволци се впуснаха в забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, бе безкрайна – спортни игри и съревнование за бързина, баланс, пеене, скачане на въже и много настроение.

 

В играта „скорост“ всеки трябваше да премине през полето от скачане в кръговете-гуми, скачане краченца в различни посоки, завъртане, скок от място, баланс и спринт, децата се съревноваваха и за бързина, а тези, които обичат математиката пък се съревноваваха в играта „стълби и змии“. Други демонстрираха и издръжливост за правене на лицеви опори, последва играта „боулинг“, в която показаха точна стрелба в кегли, както и играта „дартц“,но нови и интересни игри за малчуганите бяха малко позабравените игри от детството на мама и тати – „пусни кърпа“, „сляпа баба“, „скачане на голямо въже“. С играта „предай нататък“ малчуганите трябваше да проявят сръчност и съобразителност, предавайки си със сламка халкичка. Някои деца се изявиха и на сцената, пеейки детски песни и направиха обстановката още по-забавна.

 

Целта на кампанията е създаване на положително отношение на младежите към заниманията със спорт, занимателни и ролеви игри. Изграждане на различни положителни качества от физическо, емоционално, психологически, социално и морално естество.

На 13ти юли по проект „Забавно лято“ на площадката ще очакваме всички желаещи деца да се забавляваме заедно.

Интерактивното пространство в градина „Троянка“, бе изградено от БЧК-Ловеч по проект на МФЧК/ЧП и съфинансирано от община Троян с идеята доброволците на БМЧК да облагородят изоставени или слабо поддържани градски площи и да ги превърнат в креативни пространства за провеждане на обучения, тренинги, акции и кампании както в рамките на организацията, така и в партньорство с местни партньори, работещи в сферата на младежта, доброволчеството, спорта и опазването на околната среда, в които да се включат и партньори от регионални НПО, училища и ЦНСТ.