ЕКИПЪТ ОТ БЧК-ЛОВЕЧ ГРАБНА ВТОРОТО МЯСТО НА СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД СПАСИТЕЛ – 2023“ ВЪВ ВАРНА

  • ПДФ

На 1 септември се проведе състезание по водно спасяване "Млад спасител - 2023". На Южния плаж в град Варна 50 деца и младежи от Ловеч и Варна, на възраст от 12 до 18 г., разпределени в четири възрастови групи се състезаваха в четири дисциплини - плуване в открити води, плажни флагове, щафета /плажен спринт/ и направа на морски възли. Събитието се организира от Областен съвет на Български Червен кръст - Варна, с партньорството на НС на БЧК, Община Варна и БАСУ.

Екипът на ОС на БЧК – Ловеч бе от два отбора в трета възрастова група 15-18 години– младежите Теодор Джабраилов, Стоян Стоянов, Симеон-Серафим Симеонов и Дарий Бончев и девойките – Патрисия Петкова, Елица Христова, Мария-Йоана Колева и Габриела Танкова. За първи път БЧК-Ловеч участва с екип от момичета.

Надпреварата с двата плувни клуба „Оренда“ и „Албатрос“ от Варна бе изключително тежка, но с изключителен борбен хъс и достойнство двата екипа преминаха първото препятствие плуване 500 метра в море, като Дари Бончев грабна златен медал, а Мария-Йоана Колева взе бронза. В щафетната надпревара момичетата заеха почетно второ място, а момчетата първо. В крайното индивидуално класиране на всички дисциплини бронз получи Мария-Йоана Колева. За цялостно представяне на отбор момичетата заеха първо място, а момчетата второ и крайния резултат доведе сребърната купа в Ловеч в генералното класиране, измествайки втория варненски клуб „Албатрос“. Първото място в генералното класиране е за клуб "Оренда" - Варна.

Това е огромно постижение за нашите младежи, които тренираха почти три месеца при съвсем различни условия  - плувен басей и тренировки на трева. Тъй като за съжаление в Ловеч няма плувен басейн тренирахме в село Крушуна и тук е мястото да изкажем нашата огромна благодарност към екипа на басейна в лицето най-вече на Пламен Моврадинов и Волен Енев, които направиха нашите тренировки възможни по всяко време и подпомагаха с материали и участие при нужда.

 

Последно променен на Понеделник, 11 Септември 2023 07:29