МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ И ТРОЯН С АКЦИИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

  • ПДФ
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

В навечерието на 22ри април- Ден на Земята младите червенокръстци заедно с екипа на БЧК се включиха в кампанията „Да изчистим Ловеч заедно“. В инициативата днес се включиха Областното пътно управление, Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, Инспекцията по труда, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионалната здравна инспекция, Районната здравноосигурителна каса, Регионалното управление на образованието,

Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“, териториалното поделение на НОИ, отдел „Статистически изследвания“, Областна администрация, Държавното горско стопанство, БЧК и Ротари клуб, общински съветници, наемателите на Социалното жилище в кв. „Гозница“ и общинската администрация.

 

Екипа на червенокръстците изчисти покрай пешеходната алея и река Осъм от покрития мост, задната част на ОУ „Панайот Пипков“ до моста към Баш Бунар.

По-късно заедно с червенокръстката Румяна Денчева доброволците окосиха и изчистиха градинка „Троянка“, която преди година бе обновена с пейки, сцена и много игри, изрисувани с асфартополагащи бои по проект „ Space to create“ на Федерацията на Червения кръст в партньорство и финансова подкрепа на община Троян. В почистването се включиха и нашите любими приятели от квартала - Марио, Мария, Криси и Илиян, които сръчно пометоха не малка част от площадката, а ние им обещахме скоро да се върнем с много нови игри.

На 20ти пък Калоян Кирилов-червенокръстец от младежката организация Троян бе част от екипа на кампания "Капачки за бъдеще" и "Различното наследство" в Троян - две в едно. Тази година пролетната Кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ в Община Троян премина малко по-различно. В нея се включи и Христина Банева със своята кампания "Различно наследство", в която тя раздаде 39 плодни дръвчета на децата, които имаха желание да оставят нещо и за своите деца.

Калоян напомняше на хората, че всички ние трябва да възпитаме в себе си и бъдещото поколение навици за разделно сметосъбиране, опазване на природата и околната среда.

Официално отбелязване на 22 април като ДЕН НА ЗЕМЯТА става за пръв път през 1990 г., когато инициативен комитет под председателството на Денис Хейс (САЩ) започва активна акция за защита на природата. Още същата година Денят на Земята се чества от повече от 200 милиона хора в 141 страни. Национални служби за координиране на проявите, посветени на този ден, са създадени в САЩ, Канада, Япония, Франция, Китай, Русия, Швеция и много други страни