БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Водноспасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове.Водноспасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г.

Нейна основна цел е намаляване на водния травматизъм в страната.

В тази връзка ВСС обединява и координира дейността на организации и структури, работещи за опазването на човешкия живот при водни инциденти. Секретариатът на Областния съвет на Българския Червен кръст – Ловеч проведе курс „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове” и „Воден спасител на открити водни площи и море“ от 12.04.2024г–17.05.2024 г. Седем кандидати положиха успешно изпит на 21.05.2024 г. на теория, оказване на първа долекарска помощ на удавник, 50м. и 100 м.свободен стил, 25м. извличане, 20м. под вода с изваждане на предмет, хватки, спасителни техники, плуване 100м. с плавици, 400 м. свободен стил, гребане с лодка и скокове при видове инциденти.

Областният съвет на БЧК-Ловеч сърдечно благодари на „Комплекс Чифлика“ в лицето на г-н Камен Ангелов, който подпомогна провеждането на курса и тренировките на спасителите в басейна на комплекса.