БЧК - ЛОВЕЧ С ПОРЕДНАТА ИНИЦИАТИВА - ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И "ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВА" В СЕЛО ВРАБЕВО

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ за шеста поредна година продължи и с топлото гостоприемство на село Врабево, община Троян, и кмета госпожа Мария Михова на 15ти юни със състезание на язовир „Ледево“ в местността „Барковец“ в партньорство с Ловно-рибарско дружество Троян, стопанисващо язовира, с което продължават дните, посветени и на превенция от водните инциденти. Организатори бяха Български Младежки Червен кръст-Ловеч и Троян и с подкрепата на дарителите Сдружение „Филстар Боби Фишер“ и Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ, „РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНПЕКЦИЯ“, КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ И ЕКИПА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ ОБЕДИНИХА В ПРЕВЕНЦИЯТА СРЕЩУ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

  • ПДФ

Доброволци на БМЧК, екипа на РЗИ, кмета на община Ловеч и екипа на областна администрация – Ловеч се обединиха в подкрепа на превенцията на тютюнопушенето. Спираха и гражданите от различни възрастови групи, като им раздадоха брошури с информация за последиците от вредния навик и разменяха с пушачите цигара срещу дъвка. Подкрепящите за „без тютюнев дим“ имаха и възможност да се снимат с доброволците в изработена от тях рамка с изписани на нея вредите от тютюнопушенето. Младежите в края на акцията си публично изгориха събраните цигари.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ

Водноспасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове.Водноспасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г.

продължава>

БЧК - ЛОВЕЧ ОРГАНИЗИРА ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА ИНИЦИАТИВАТА ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И "ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБОЛОВА"

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ за шеста поредна година стартира на 18ти май със състезание на язовир „Ливадето“ край село Владиня, с което се даде старт на дните, посветени и на превенция от водните инциденти. Организатори бяха Български Младежки Червен кръст-Ловеч със съдействието на собствениците на язовир „Ливадето“ - Георги и Стела Петкови и с подкрепата на Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч. Наши партньори бяха и приятелите ни от НЧ „Изкуство-2022“-Ловеч.

 

продължава>

ЧЕСТВАНЕ НА СЪЗДАВАНЕ НА ЧЕРВЕНОКРЪСТКОТО ДВИЖЕНИЕ

  • ПДФ

Преди 196 години на днешния ден е роден създателят на международното червенокръстко движение и първи носител на Нобелова награда за мир в света Анри Дюнан. На 8 май тази година, под надслов „Пазим хуманността жива“, над 300 милиона души в 192 държави честват своя празник – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.Тези хора са сред първите, които се отзовават при бедствия, кризи и въоръжени конфликти, при необходимост от здравни или социални грижи. Това са хората, които безкористно помагат на милиони уязвими и нуждаещи се. Подходът на глобалната ни мрежа е универсален – мобилизира силата на хуманността, за да спасява човешкия живот и да облекчава страданието. Ние сме национални и международни, независими и неутрални, единни, и всичко, което правим, е от сърце.

продължава>

Страница 1 от 131