БМЧК ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ПЪРВАТА ПОМОЩ

  • ПДФ

БМЧК ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ПЪРВАТА ПОМОЩБългарският червен кръст заедно с другите национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец отбелязват Световния ден на първата помощ. Мотото тази година е насочено към децата и училището и гласи „Бъдете герои по първа помощ в училище и във вашата общност“. В тази връзка ОС на БЧК - Ловеч, организира конкурс за детска рисунка на тема „Безопасността – магията да помогнеш“. Конкурса „Безопасността – магията да помогнеш“ е с цел е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с безопасността на движението по пътищата. Той се проведе в три възрастови групи - деца до 9 години, деца от 10 до 14 години и деца от 15 до 18 години.

продължава>

ЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИ

  • ПДФ

ЛОВЕЧ ПРИЕ ПРЕЗ УИКЕНДА ФИНАЛА НА ДЕТСКИТЕ КОЛОЕЗДАЧНИ СЕРИИНа 11-12 септември в Ловеч в емблематичния за града парк „Стратеш“ за осма поредна година се проведе велосъстезанието „Деца на колела 2021“. Събитието е част от спортния календар на Община Ловеч и се провежда под патронажа на кмета на града Корнелия Маринова.

Тази година състезанието освен в Българските колоездачни серии е включено и в календара на Българска федерация по колоездене, като Държавен шампионат по спускане за деца в категории до 10, 10-12 и 13-14 годишни и ще определи шампионите в категориите за сезона.

продължава>

ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С БЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“, СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!“

  • ПДФ

ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С БЧК И ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РБ „проф.БЕНЮ ЦОНЕВ“, СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!“Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Център за работа с доброволци“ към РБ „Проф. Беню Цонев“- Ловеч се проведе в рамките на две седмици 23.08.2021г – 05.09.2021г. нформационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“.

В рамките на кампанията, в град Ловеч и малките населени места бяха разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Раздадоха се информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията. Флайъри и информационни материали бяха поставени в офиса на БЧК и РБ „Проф. Беню Цонев“- Ловеч. Информационни материали ще бъдат предоставени на бенефициентите от град Ловеч в пункта в офиса на БЧК за предоставяне на хранителни пакети по Програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“ -2019, която ще стартира на 20ти септември.

продължава>

ДОБРОВОЛНИТЕ ЕКИПИ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ КЪМ БЧК ЛОВЕЧ И ПЛЕВЕН ПРОВЕДОХА ТРЕНИРОВЪЧНО УЧЕНИЕ НА ХИЖА ДЕРМЕНКА С ОБУЧИТЕЛИ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ДОБРОВОЛНИТЕ ЕКИПИ ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ КЪМ БЧК ЛОВЕЧ И ПЛЕВЕН ПРОВЕДОХА ТРЕНИРОВЪЧНО УЧЕНИЕ НА ХИЖА ДЕРМЕНКА С ОБУЧИТЕЛИ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ЛОВЕЧНа 28ми и 29 август, в хижа „Дерменка“ се проведе обучение на тема “Оказване на първа помощ и психо социална подкрепа на пострадал в планината”. То беше насочено към членовете на Доброволния екип за работа при бедствия аварии и катастрофи /ДЕРБАК/ от област Ловеч и Плевен. В рамките на няколко сесии участниците получиха основни теоретични и практически знания за оцеляване в планината през лятото – опасности, готовност, поведение и предпазване, екипировка, радиостанции и радиовръзки в планината,

продължава>

В ГР. ЛОВЕЧ СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННО-АГИТАЦИОННА КАМПАНИЯ „ВАКСИНИРАЙ СЕ! СПАСИ ЖИВОТ!"

  • ПДФ

Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Регионална Библиотека „Проф. Беню Цонев“- Ловеч от днес стартира Информационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“. В рамките на кампанията,  в град Ловеч и малките населени места ще бъдат разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Ще се раздават информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията. Кампанията е част от Плана за действие, който цели да се насърчи имунизационния процес и хората да направят информиран избор за ползите от ваксинирането. Четвъртата вълна на COVID-19 настъпва и постигането на високо ваксинно покритие е сред основните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса. Предстоят работни срещи с кметовете и кметските наместници на малките населени места в Общината, както и срещи с представители различни браншови съсловия, за да се намери правилния подход за справяне с усложнената епидемиологична обстановка.Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Регионална Библиотека „Проф. Беню Цонев“- Ловеч от днес стартира Информационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“.В рамките на кампанията, в град Ловеч и малките населени места ще бъдат разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Ще се раздават информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията.Кампанията е част от Плана за действие, който цели да се насърчи имунизационния процес и хората да направят информиран избор за ползите от ваксинирането.

продължава>

Страница 1 от 98