ОС НА БЧК В ПОДКРЕПА НА СЪЮЗА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНАТА

  • ПДФ

В навечерието на Коледа екипа на ОС на БЧК-Ловеч подпомогна „Съюза на ветераните от войните“ в Ловеч като им подари тъй нужните апарат за измерване на кръвно налягане, аптечка и кантар. На петима от тях от общините Ловеч, Угърчин и Априлци поради напредналата им възраст чрез техните деца получиха и хранителен пакет.

103 ПАКЕТА СЪС ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА ЗА ДЕЦА В РИСК ДАРИ БЧК В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ

  • ПДФ

По случай Коледните празници младите червенокръстци направиха 103 пакета със здравословни хранителни продукти за деца сираци и полусираци и деца с ментални проблеми от трите общообразователни училища от община Тетевен, ОУ „Панайот Пипков“ - Ловеч, деца от село Александрово, село Радювене, Летница и Угърчин . Доброволците от БМЧК Ловеч и Тетевен съвместно с ОС на БЧК Ловеч и местните общински администрации раздадоха пакетчетата на децата на адрес.

Дарителската кампания е традиционна за червенокръстката организация и е в съответствие със Стратегия 2030 за подкрепа на най-уязвимите хора в условията на финансова криза.

 

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАРАДВАХА С ИГРИ МАЛЧУГАНИТЕ ОТ СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО НА ПРАЗНИКА ИМ „КОЛЕДУВАНЕ“

  • ПДФ

В организираното от Народно читалище "Паисий-1896" съвместно с ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", „Клуба на пенсионера и инвалидна“ в село Александрово община Ловеч бе организиран коледен базар на площада с изработени коледни сувенири от членове на „Клуба на пенсионера“ и ученици от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий".
Коледари от училището, облечени в носии обиколиха хората на центъра и ги зарадваха с коледни песни и заедно с дейци от читалището извършиха Коледен обред.

продължава>

60 ДЕЦА ОТ СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО, ОБЩИНА ЛЕТНИЦА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧК - ЛОВЕЧ

  • ПДФ

Секретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за единадесета година проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партьорска мрежа за благотворителност». По проекта, който е с продължителност от 7 декември 2022 до края на март 2023 г., ще се организира трапезария в ОУ „св. Кирил и Методий“ в село Александрово, община Летница, в която ще се предлага топъл обяд на 60 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност три лева на ден.

продължава>

ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ НАГРАДИ ИЗЯВЕНИ ДОБРОВОЛЦИ ПО СЛУЧАЙ 5 ДЕКЕМВРИ – ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА

  • ПДФ

По случай 5 декември-ден на доброволеца Ловешката Червенокръстка организация тържествено награди най-изявените през 2022 година с почетни звания. Звание „Заслужил деятел на БЧК“ за дългогодишен принос получи г-жа Йорданка Славщевска от общинската организация в Угърчин, както и звание „Отличник на БЧК“ се връчи на г-н Васил Едрев, г-жа Илианка Цвятковска и доктор Калина Екова. „Отличник на БЧК“ получиха и г-жа Радослава Георгиева-член на „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи“ и ръководител БМЧК-Тетевен, както и г-н Петър Кавалски. Най-изявеният млад доброволец за годината със звание „Млад отличник на БЧК“ получи Михаил Гечев от БМЧК-Тетевен. Както винаги досега, 5 декември, Международният ден на доброволеца, се явява отлична възможност да благодарим и да отдадем заслужено признание на всички наши доброволци, които с героични усилия подкрепиха през годината хората, имащите нужда от помощ и съчувствие в тежък за тях момент,

продължава>

Страница 5 от 116