КОНКУРС ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ

  • ПДФ

144 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ СЛУЖИ НА ХОРАТА

  • ПДФ

Уважаеми доброволци, членове и служители на Българския Червен кръст,

На 25 октомври 2022 г. се навършиха 144 години от основаването на първото червенокръстко дружество в България. На този ден БЧК отбелязва своето създаване.
Нашата мисия е да бъдем там, където са болката и страданието. Хилядите доброволци на организацията помагат първи при бедствия и кризи, на социално слаби и уязвими групи в обществото, на болни и самотни хора.
Силата на БЧК е в отстояването на фундаменталните принципи на Червения кръст - неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Вече 144 години организацията изпълнява своята хуманитарна кауза и своята спомагателна роля в помощ на държавата, закриля и подпомага уязвимите, като опазва тяхното достойнство.

продължава>

БЧК с благодарствен адрес до областния управител

  • ПДФ

„В деня, когато ние честваме 144 години от създаването на Българския червен кръст, а вие имате своя личен празник, за мен е искрено удоволствие да Ви изкажа нашата голяма благодарност за доброто сътрудничество. Пожелаваме Ви все същата енергия в работата и все така да се подкрепяме в каузите.“ С тези думи се обърна днес към областния управител директорът на секретариата на областния съвет на БЧК – Ловеч, Цветомира Георгиева.

продължава>

БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА 101 ГОДИНИ ПОД МОТОТО “МИРЪТ ЗАПОЧВА С УСМИВКА“

  • ПДФ

На 14-ти октомври БМЧК навършва 101 години от създаването си, което ще се отбележим с гордост и благодарност, защото въпреки предизвикателствата, ние сме се съхранили за най-важното, което прави организацията през последните над 100 години - да помага на хората".

Това, което хората не виждат от екраните и не чуват по радиото за нашата доброволческа работа е, че тя включва и много отделено лично време за обучение и помощ на обществото. Много важна дейност с малките е изграждането на толерантност и не дискриминация. Имаме случаи например, когато директорите на училищата сами ни канят да изнесем лекции по тяхна преценката - най-често превенция на зависимостите и ПДП и водно спасителен минимум. Съобразяваме се с техните желания.

продължава>

БМЧК ЛЕТНИЦА УВАЖИХА ВЪЗРАСТНИ ХОРА НА 1 ОКТОМВРИ

  • ПДФ

По повод 1 октомври международния ден на възрастните хора БМЧК в СУ,,Бачо Киро“-Летница, инициира изработване на поздравителни картички . Учениците от 2 клас поеха предизвикателството и изработиха красиви картички, които бяха подарени в клубовете на пенсионера в селата Кърпачево и Крушуна.

 

 

продължава>

Страница 7 от 116