ДОБРОВОЛЦИ ОТ БЧК-ЛОВЕЧ ИЗНЕСОХА УРОК ПО ВОДНОСПАСИТЕЛЕН МИНИМУМ В ОУ „ДИМИТЪР ДИМОВ“

  • ПДФ

На 5ти юни водният спасител и доброволец в БМЧК-Ловеч Христиан Андреев изнесе открит урок на учениците от 5ти клас на ОУ „Димитър Димов“- Ловеч.

Основните теми, на които обърна внимание на децата бяха причините за удавания, опасности при къпане и плуване в морето, как да се справим ако попаднем в дънна яма в морето, плуване и скокове в непознати води, опасности при плуване в студени води и попадане под лед, умори и изтощение, мускулни крампи, как да се справим ако попаднем в течение или водовъртеж, вълнения и прибой, опасности при ползване на плавателни съдове и надуваеми предмети, опасно тинесто дъно, опасности в напоителни канали, значението на флаговете и общи правила за безопасност.

продължава>

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ПРОДЪЛЖИ В ТРОЯН

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ за четвърта поредна година продължи и на язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП) в гр. Троян на 04.06.2023 година (неделя), с което се продължават дните, посветени и на превенция от водните инциденти. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч. В две възрастови групи – до 9 години и 10-13 години въпреки лошото време и дъжда упорито се съревноваваха 8 деца, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване.

продължава>

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ "Първи стъпки в рибарството" Състезание по риболов

  • ПДФ

Състезанието ще се проведе на яз.”Ливадето” край село Владиня на 27.05.2023 година. Организаторите са осигурили подаръци и грамоти за участниците.

 

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С РЗИ ПРОВЕЖДА РЕДИЦА ЛЕКЦИИ НА ХОРА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ

  • ПДФ

Екипи на БЧК Ловеч и РЗИ реализират редица лекции и обучения в различни населени места от областта по проект „Повишаване информираността по проблемите на възрастните хора и техните права“. От месец април лекциите стартираха в населени места от общините Луковит, Летница и Ловеч, които през летния сезон ще продължат по зададен график съобразно желанието на читалища и кметства на теми „ Първа помощ при бедствия“,

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ В ПОДКРЕПА НА СКРИНИНГ ПОД МОТОТО „ИЗМЕРВАНЕ, КОЕТО СПАСЯВА ЖИВОТ, ТВОЯ“

  • ПДФ

Всяка година Българският Червен кръст съвместно с други партньори отбелязва Световния ден на хипертонията – 17 май и участва в здравни кампании за измерване на кръвното налягане и поддържане на здравословен начин на живот.И тази година ще вземем участие в кампанията „Май месец за мерене“., организирана от Българската лига по хипертония с подкрепата на Международната лига по хипертония и Световното дружество по хипертония. Затова изготвените от Българската лига по хипертония рекламни информационни материали ще бъдат и с логото на БЧК.


Под мотото „Измерване, което спасява живот, твоя“ на 10ти май в центъра на Ловеч се реализира скрининг, с подкрепата на БМЧК клуб Ловеч. Кампанията „Май месец за мерене“ акцентира върху важността и нарастващото значение на измерването на кръвното налягане и поддържането на здравословен начин на живот и здравословно тегло.

 

На място хората бяха информиране за рисковете от хипертонията, получавиха информационни материали със съвети за здравословен начин на живот, стойностите на кръвното налягане и как да разпознаят неговото покачване. Екипите работиха с електрони апарати, снабдени с AFIB – технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на предсърдно мъждене в домашни условия, като профилактика на мозъчен инсулт и инфаркт.

Страница 7 от 123