Нови екипи на БЧК работят в с. Бисер. Хиляди хора дариха средства за пострадалите.

  • ПДФ

Всички доброволци, членове и служители на Българския Червен кръст се присъединяват към скръбта на нацията по повод на тежките загуби след наводнението в с. Бисер и околните села и изразяват най-дълбоко съчувствие на близките на загиналите.

продължава>

БЧК набира средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в община Харманли

  • ПДФ

Във връзка с бедствената ситуация в редица селища на Хасковска област, екипи на Българския Червен кръст действат на място, като подпомагат засегнатите от наводнението и евакуираните в Харманли. Съвместно с партньорите от кризисните щабове се проучват и оценяват  най-належащите нужди на бедстващото население.

БЧК обявява Банкова сметка за парични дарения, поместена на интернет страницата на организацията:

Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF

Дарение можете да направите и онлайн на Интернет страницата на организацията (www.redcross.bg), както и в подготвените за целта касички в Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ловеч.

М-Тел, дългогодишен партньор на БЧК, вече предостави 30 000 лв. за пострадалите от наводненията.

ПРЕСЦЕНТЪР:  бул. «Джеймс Баучер», № 76, НС на БЧК, тел: 8164 721, 81 64 723, 0889 451500, 0886 689660, e- mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

60 ДЕЦА ОТ ЛЕТНИЦА ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ПО ПРОЕКТ НА БЧК

  • ПДФ

60 ДЕЦА ОТ ЛЕТНИЦА ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ПО ПРОЕКТ НА БЧК60 деца от Летница вече трети месец получават всеки учебен ден топъл обяд от БЧК. Секретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за втори път проекта «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партьорска мрежа за благотворителност». Той се изпълнява съвместно с доброволците БМЧК от клуб „МИГ” и доброволците към училището.

В организирана трапезария в столовата на СОУ „Бачо Киро” в града се предлага топъл топла храна на децата от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност два лева на ден.   Подборът на целевата група се извърши по критерии, заложени в Правилник на БЧК за предоставяне на храна в обществени трапезарии на деца сираци и полусираци, деца с увреждания, деца от социално-слаби семейства с доход на член от семейството до 80 % от

продължава>

СЕДЯНКА ПОСВЕТЕНА НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ ОБЕДИНИ МЛАДИ И СТАРИ ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК

  • ПДФ

На 31.01.2012 г. в Регионална библиотека „проф.Беню Цонев” бе организирана седянка посветена на българските традиции и обичаи и предаване на знания и умения на млади доброволци към ОблС на БЧК – Ловеч по Проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права ” в област Ловеч. Възрастните доброволци показаха на младежите плетене, шиене, предене, усукване на конци, как са се чествали на именни дни, пресъздаване на празника на родилната помощ и др.

 

продължава>

МЛАДЕЖИ ОТ БЧК УЧИХА ДЕЦА КАК СЕ ДАВА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ И КАК ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СТРЕСА

  • ПДФ

На 30.01.2012 г. на ученици от V клас при ОУ "Св.св. Кирил и Методий" -  гр. Ловеч бе изнесена лекция от доброволеца при БМЧК от клуб Ловеч Валентин Минков на тема "Първа долекарска помощ". Децата с интерес изслушаха какво трябва първо да направят при пострадал човек, на кого да се обадят, как да се привързват при рани, изгаряния и как да си помогнат при спиране на кръвотечение докато бъдат прегледани от лекар или как да помогнат на приятелче когато пострада. Доброволката Илина Иванова запозна седмокласниците основните фактори причина за стреса, реакциите на организма при стрес и как да реагираме и избягваме стресови ситуации.

МЛАДЕЖИ ОТ БЧК УЧИХА ДЕЦА КАК СЕ ДАВА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ И КАК ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СТРЕСАМЛАДЕЖИ ОТ БЧК УЧИХА ДЕЦА КАК СЕ ДАВА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ И КАК ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СТРЕСА

Страница 115 от 131