МЛАДЕЖИ ОТ БЧК УЧИХА ДЕЦА КАК СЕ ДАВА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ И КАК ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СТРЕСА

  • ПДФ

На 30.01.2012 г. на ученици от V клас при ОУ "Св.св. Кирил и Методий" -  гр. Ловеч бе изнесена лекция от доброволеца при БМЧК от клуб Ловеч Валентин Минков на тема "Първа долекарска помощ". Децата с интерес изслушаха какво трябва първо да направят при пострадал човек, на кого да се обадят, как да се привързват при рани, изгаряния и как да си помогнат при спиране на кръвотечение докато бъдат прегледани от лекар или как да помогнат на приятелче когато пострада. Доброволката Илина Иванова запозна седмокласниците основните фактори причина за стреса, реакциите на организма при стрес и как да реагираме и избягваме стресови ситуации.

МЛАДЕЖИ ОТ БЧК УЧИХА ДЕЦА КАК СЕ ДАВА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ И КАК ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СТРЕСАМЛАДЕЖИ ОТ БЧК УЧИХА ДЕЦА КАК СЕ ДАВА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ И КАК ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СТРЕСА

ГОДИШНО СЪБРАНИЕ НА МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ

  • ПДФ

ГОДИШНО СЪБРАНИЕ НА МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИОтчетно събрание на Българския младежки червен кръст събра доброволци от клубовете на организацията от шест общини в област Ловеч. На общото събрание в залата на ОС на БЧК - Ловеч гостуваха Радостина Гетова – експерт „Социално-помощна дейност” в Дирекция БМЧК към НС на БЧК-София, Цвети Пеняшки – Член на оперативно бюро към Дирекция БМЧК и Цветомира Георгиева - Директор на ОС на БЧК. Областния координатор Валентин Минков представи отчета на организацията за 2011 г, който беше приет с мнозинство от делегатите. Работата на областната организация на БМЧК- Ловеч през отчетния период беше оценена,

продължава>

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ С НОВ МЛАДЕЖКИ КЛУБ

  • ПДФ

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ С НОВ МЛАДЕЖКИ КЛУБНа 13-ти януари в СОУ „Бачо Киро”-гр.Летница се БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ С НОВ МЛАДЕЖКИ КЛУБоткри клуб на млади червенокръстци към ОблС на БЧК – Ловеч. Основната цел е свързана с изграждане и развитие на социална отговорност, придобиване умения за обществено полезна и значима дейност. Особено внимание се обръща на развитие способностите на децата свързани с получаване на знания, формиране на практически умения за адаптивно и позитивно поведение, гражданската позиция и обществена ангажираност.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВА ДЕЦА В БОЛНИЦИТЕ ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

  • ПДФ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВА ДЕЦА В БОЛНИЦИТЕ  ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИНа 29-ти декември в навечерието на посрещането на Новата 2012 година ОС на БЧК Ловеч и доброволците на БМЧК зарадваха 80 болни деца, лежащи в „Детско отделение” в четирите болници от областта – Ловеч, Троян, Тетевен и Луковите, с играчки, дарение от асоциация „Силви Вартан за България”. В очичките на децата, които са в тежко здравословно състояние и ще посрещнат  Нова година в болницата, грейнаха звездички и радост от неочакваната изненада.

Инициативата е част от Националната дарителска кампания на Български Червен кръст и благотворителната дейност на Силви Вартан и нейния съпруг Тони Скоти, които са носители на най-високото отличие на БЧК- Златен меда за заслуги „Български Червен кръст”.

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВА ДЕЦА В БОЛНИЦИТЕ  ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИОС НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВА ДЕЦА В БОЛНИЦИТЕ  ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИОС НА БЧК ЛОВЕЧ ЗАРАДВА ДЕЦА В БОЛНИЦИТЕ  ЗА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

109 души от село Глогово дариха доброволно кръв през 2011 г.

  • ПДФ

109 души от село Глогово дариха доброволно кръв през 2011 г.В китното село Глогово в Тетевенския край местните жители живеят и се трудят като едно семейство. И през 2011 година 109 жители дариха доброволно кръв за нуждаещи се хора както за местната болница в град Тетевен, така и за спешни операции в МБАЛ – Ловеч, Плевен и София.

Всяка година доктор Дарина Димитрова с подкрепата на родители изследва децата от първи клас за определяне на кръвната им група.

Жителите на село Глогово винаги са се отзовавали за даряване на кръв, защото за тях  чрез доброволно предоставяне на кръв спасяват нечий човешки живот. Това е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност на всеки здрав човек.

Дарената кръв няма цена, така както приятелството,любовта и човешкия живот! Всеки ден у нас стотици хора с различни професии, възраст и социално-икономически статус, даряват кръв! Всеки ден, на стотици хронично болни и пострадали при инцидент пациенти, тази дарена кръв връща живота, здравето и радостта!

ОС на БЧК – Ловеч благодари сърдечно на дружеството на Червения кръст в село Глогово и на проявената хуманност на жителите на село Глогово.

Страница 116 от 131