Кой е онлайн?

В момента има 135 посетителя в сайта

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЛУКОВИТ СЪВМЕСТНО С КЛУБА НА ПЕНСИОНЕРА ОТБЕЛЯЗАХА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ С ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

  • ПДФ

Доброволците от БМЧК Луковит се събраха на Коледно тържество с възрастните хора от Клуб на пенсионера и доброволци на БЧК. Младежите поздравиха всички с коледарска песен и сурвакаха за здраве и берекет. По инициатива на Клуба на пенсионера се събраха на тържеството 164,50 лв. за  Кристиян Атанасов Иванов за животоспасяваща операция. Бабите бяха приготвили сладкиши, а децата дариха торта на Дома за деца с физически увреждания – гр.Луковит.

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЛУКОВИТ СЪВМЕСТНО С КЛУБА НА ПЕНСИОНЕРА ОТБЕЛЯЗАХА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ С ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

ДОБРОВОЛЦИ БМЧК ЛУКОВИТ СЪВМЕСТНО С КЛУБА НА ПЕНСИОНЕРА ОТБЕЛЯЗАХА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ С ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

ВЪЗРАСТНИ И МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ НАПРАВИХА КОЛЕДНА КУЛИНАРНА ИЗЛОЖБА

  • ПДФ

Традицията повелява на Бъдни вечер цялото семейство да се събира на трапезата заедно. А ние доброволците от Български Червен кръст се чувстваме като едно семейство. Днес ние приготвихме и подредихме маса, отрупана с разнообразни ястия: традиционни питки, пълнени сухи и пресни чушки с ориз и боб, сърми със зелев лист, тиквена баница, тутманик, меденки и още много други лакомства.

Всички са заели местата си. Цвети Георгиева – Директора на ОС на БЧК ни приветства с топли, затрогващи слова и открива тържеството.

Атанаска Згалевска – координатор на Проекта „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права ”, вложи много усилия за организиране на изложбата. Кратка информация за обичаите на българина през вековете прочете Валки-доброволец БМЧК.

Гости на тържеството бяха доктор Анета Винева от РЗИ, г-жа Корнелия Маринова – Председател на Общински съвет – Ловеч, приятели от клуб на инвалида, клуб „Взаимопомощ” и други партньори.

Комисия от гостите определи най-добрите ястия като ги отличи с грамоти и подаръци. Най –изявените майстори кулинари  бяха Стоянка Стайкова, Павлина Нинова, Мария Генова, Тинка Янкова, Мария Опълченска и Станислава Бояджиева. От младежите най-изявените бяха Микаела Брязова, Детелина Матеева, Александър Георгиев и Яна Георгиева.

Вкусните ястия от изложбата бяха поднесени по случай Коледните празници на хората в „Дом за стари хора” – с.Сливек.

Ние, червенокръсците винаги намиране начин да дадем на нуждаещите се хора малко радост и топлина и в навечерието на Бъдни вечер желаем на всички ловчанлии много здраве и дълголетие!

ВЪЗРАСТНИ И МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ НАПРАВИХА КОЛЕДНА КУЛИНАРНА ИЗЛОЖБАВЪЗРАСТНИ И МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ НАПРАВИХА КОЛЕДНА КУЛИНАРНА ИЗЛОЖБАВЪЗРАСТНИ И МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ НАПРАВИХА КОЛЕДНА КУЛИНАРНА ИЗЛОЖБА

ОС на БЧК-Ловеч раздаде храни на деца в риск за Коледните празници

  • ПДФ

с

200 пакета със здравословни хранителни продукти за деца в риск от общообразователни училища и специализирани институции бяха раздадени от Областния съвет на Български червен кръст - Ловеч.

продължава>

Областният управител бе гост на БЧК по повод Деня на доброволчеството

  • ПДФ

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева бе гост на празника на БЧК по повод 5 декември - Международния ден на доброволчеството.

Днес празнуват тези, за които хуманността е висша човешка добродетел. Приемете моите благодарности за стойностния принос на вашето дело в утвърждаване хуманните ценности в съвременния ни живот, за утвърждаване ценностите на доброволчеството. Приветствам ви за силния характер, съчетан с огромни  умения и усилия, проявен за подкрепа на физическото, умствено и духовно развитие на младите хора на Ловешка област, в подкрепа на хората в нужда от всички възрасти, обърна се към червенокръстците Събчева след като се запозна с направеното от тях през годината.

Областна администрация е партньор по проект на ОС на БЧК – Ловеч, подкрепя и всяка инициатива на младежката организация.

Годината на доброволчеството за БЧК в Ловеч премина с богата на инициативи програма под мотото «Открий доброволеца в себе си». Освен отбелязването на празници в социални и здравни заведения, младежката структура и ветераните на движението активно подпомагаха и възрастни, и младежи чрез информационни и обучителни мероприятия.

Секретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за втори път проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партньорска мрежа за благотворителност». Той е с продължителност от 1 декември 2011 до 31 март 2012 г., ще се организира трапезария в столовата на СОУ «Бачо Киро» в Летница, в която ще се предлага топъл обяд на 60 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност два лева на ден. Гордост на червенокръстците е и спечеленият приз за клип, изработен по проекта на Български Младежки Червен кръст „Социална програма за подкрепа на деца и младежи, напускащи социалните институции”. Нашата идея бе, че всяко дете има право на щастие, независимо от неговата раса, пол, възраст, произход. Съществуват обаче и много деца, лишени от така важната за бъдещето им основа – семейството. Щастливите детски погледи и усмивки на децата, които вече са част от своите нови семейства и миговете на тъга, когато не можем да предложим такава перспектива за останалите деца, ни карат да вярваме, че нашата мечта ще се сбъдне, че приемната грижа има бъдеще. Просто трябва да продължим напред, обясни мотивацията си за работа в тази посока директорката на ОС на БЧК в Ловеч Цветомира Георгиева.

Областният управител бе гост на БЧК  по повод Деня на доброволчеството

На празника бяха наградени и ветерани на движението Надежда Енева, Ганка Рошидовска, Радка Петкова, Иванка Вачева, Диана Иванова. Наградени бяха и доброволци за активна червенокръстка дейност през 2011 - Маргарита Маринова, Мария Опълченска, Йонка Недялкова, Павлина Нинова, Цветанка Големанова. БМЧК получиха колаж с най-добрите акции и по случай 90-годишнината на младежкото червенокръстко движение.

2012 година е обявена за година  на активното стареене и солидарност между поколенията.

АКЦИЯ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА

  • ПДФ

Като подготовка за зимата отрядът на ПСС при ОС на БЧК Ловеч проведе учение на Жълтите скали. Спасителите трябва да са добре подготвени за своята мисия в планината и да изпълняват всички спасителни действия професионално. Това пести ценно време на терена, който често пъти е неблагоприятен.
Оттренирано беше спасяване на пострадал на отвесен скален терен, чрез прихващане, снаждане на въже и извличане до безопасно място с полиспаст.
След акцията спасителите извършиха и акция по почистване района на скалите и пътеката водеща до тях от боклуци изхвърлени от недобросъвестни граждани.

АКЦИЯ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБААКЦИЯ ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА

Страница 116 от 130