Учители учиха какво да правят докато чакат Спешна помощ при инциденти

  • ПДФ

Всичко от констатирането на едно произшествие до пристигане на Спешна помощ се научиха да правят учителите от ОУ „Христо Никифоров” в Ловеч. На 12 и 13-ти януари в залата на Секретариата на ОС на БЧК се проведе планираното обучение по Първа долекарска помощ на работното място. Преподавател бе д-р Пламен Вълчев. Първа помощ при счупвания на крайници, изгаряния, охапване от змии, долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия, различни видове обдишвания, правене на превразки са част от ситуациите, които бяха проиграни на обучението.

Много от познанията, които имахме досега, се оказаха неточни, а някои напълно грешни, което е опасно дори, защото всяка година при различни инициативи ние имаме, никой не е затрахован от това, различни инциденти и тези познания са крайно необходими, така че този курс е изключително полезен и би трябвало при възможност да се проведе във всички училища в областта, коментираха учителите след двудневното обучение. Инициативата на БЧК – Ловеч допринесе не само за добиване на нови умения, но и за поставяне на едно трайно сътрудничество между Червения кръст в Ловеч и ОУ „Христо Никифоров”.

Учители учиха какво да правят докато чакат Спешна помощ при инцидентиУчители учиха какво да правят докато чакат Спешна помощ при инциденти