Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област Ловеч

  • ПДФ

Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област ЛовечТази година поради епидемичната обстановка стартирахме нетрадиционно на 9ти юли със състезание „ Първи стъпки в риболовството“ на язовир „Ливадето“ край село Владиня. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 14 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката…. Е не толкова успешен улов, но пък всеки научи по нещо, а младите доброволци на БМЧК-Ловеч направиха заедно с доброволците от библиотеката демонстрация как се спасява човек във водоем с топка с въже и как да окажем първа долекарска помощ. Награди, лакомства, „Клетва на рибаря“ и информационни материали получиха всички участници и с много смях и настроение си обещахме втори тур!

Забавно лято продължава в Априлци квартал „Зла река „ на 11ти юли от 16.30 часа.

Вече тринадесет години доброволците на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” радват малчуганите от Ловеч и общината. Постепенно обхвата на населените места се разшири в градовете Угърчин, Априлци и Тетевен, както и село Гложене. Някои от доброволците вече са големи – студенти, работещи, дори и родители. Те оставиха след себе си заряда на лятото, изпълнен с много въображение и творчество, с много любов

Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област Ловеч

и слънчево настроение. Успяха да накарат хората да говорят с усмивка при споменаването на инициативата „Забавно лято”, минувачи ги разпознават и посочват и с радостни усмивки казват: „Забавното лято е тук!”. Инициативата се превърна в очаквана и запазена марка на слънчевото лятно настроение и усмивката. В основата на „Забавно лято” обаче стоят труда, отдадеността, креативността, ентусиазма и желанието именно на тези млади хора, които се раздават. Тези млади хора, вече големи, се превърнаха в здравата основа на придобит опит, така че техните последователи да продължат и надградят кампания „Забавно лято” през годините.

Организатор и основен изпълнител е Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”. От няколко години основен партньор в организиране и провеждане на „Забавно лято” са доброволците от Български червен кръст.
С много музика, танци и весели игри, от юни до септември, доброволците забавляват присъстващите в Ловеч и близките населени места. По време на забавите момчетата и момичетата имат възможност да играят на федербал и обръч, да покажат издръжливост в скачане с голямо и малко въже, да си предават пръстени със сламки, дърпане на въже и всякакви други подобни забавления. Активността на родителите също е голяма, те споделят празника със своите деца и са съпричастни в емоциите и настроението им.
И тази година Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и Български червен кръст ще изпълнят с глъч и настроение много населени места в ловешки регион.

Проект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област ЛовечПроект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област ЛовечПроект „Забавно лято 13“ стартира необичайно в област Ловеч