БЧК Ловеч предостави образователни комплекти на деца от социално слаби семейства

  • ПДФ

Инициативата e част от дългогодишната програма „Топъл обяд” и от програма

„Дейности в отговор на COVID-19”

БЧК Ловеч предостави образователни комплекти на деца от социално слаби семействаОбластният съвет на БЧК-Ловеч съвместно с представители на ОБУ «Неофит Рилски»-с. Дерманци и доброволци от БМЧК – Луковит предоставиха на адрес 60 комплекта за образователно и творческо развитие на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци образователни пакети, които съдържат лични предпазни средства, детски книжки с приказки и ученически пособия по програма „Топъл обяд” през учебната 2020/21 г. , който се реализира от началото на месец ноември в ОБУ «Неофит Рилски»-с. Дерманци. Инициативата се реализира в периода декември 2020 г. и февруари 2021 г. с финансовата подкрепа на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК и Американската агенция за международно развитие (USAID), като част от програмата „Дейности в отговор на COVID-19” на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, чрез която БЧК продължава активно да оказва хуманитарна помощ в борбата срещу пандемията.

Програмата „Топъл обяд” на БЧК стартира за пръв път през 2004 г. Тя има за цел да подпомогне училищното образование и физическото развитие на децата, като им осигурява безплатна храна в училище всеки учебен ден през студените зимни месеци. За 16 години са осигурени 1 426 779 безплатни обяда на 19 034 нуждаещи се деца от социално слаби семейства в цялата страна.

Въпреки постоянно усложняващата се обстановка във връзка с разпространение на COVID-19 и преминаването към дистанционна форма на обучение за всички ученици, дългогодишната инициативата на БЧК ще продължи да се реализира без прекъсване. Децата, включени в програмата през настоящата учебна година, ще получават пакетирана храна на седмична или месечна база съобразно условията в съответните области на страната. При преминаване към традиционната форма на обучение, те ще получават отново безплатна топла храна в училище всеки учебен ден.

БЧК Ловеч предостави образователни комплекти на деца от социално слаби семействаБЧК Ловеч предостави образователни комплекти на деца от социално слаби семействаБЧК Ловеч предостави образователни комплекти на деца от социално слаби семейства