ПОД ЛОГОТО „ ЛЕСНО Е ДА СПАСИШ ЖИВОТ! ПРОСТО СПАЗВАЙ ПРАВИЛАТА!“ ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН БЕЗ ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ 21 СЕПТЕМВРИ ПОД ЕГИДАТА НА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ-ЛОВЕЧ, ОТБЕЛЯЗАХА БЧК, СЕКТОР „ПЪТЕН КОНТРОЛ“ И ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ“

  • ПДФ

Под логото „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под егидата на Областен управител-Ловеч, отбелязаха БЧК, Сектор „Пътен контрол“ и ОУ „Христо Никифоров“Доброволците на Младежки Червен Кръст -Ловеч и Априлци, съвместно със служителите от Областната дирекция на МВР, ОУ „Христо Никифоров“ и под егидата на Областен управител – Ловеч, се включиха в Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под логото: „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.
Те раздадоха на учащи и водачи на МПС информационни материали и напомниха на водачите да шофират внимателно. Всички се обединиха около това, че без личната отговорност на шофьорите на превозни средства и спазването на закона за движение няма да се намалят злополуките на пътя. Това е и целта на днешния ден - опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.


Чрез акцията се популяризира отново и донорската карта „Да! За живот!“ от младите червенокръстци. За наша радост огромен интерес проявиха шофьорите на МПС, минаващи граждани, служителите на реда и областна администрация и за 1 час бяха раздадени над 150 карти.
МВР е пълноправен член на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. За намаляване на загиналите при тежки ПТП се инициират превантивни събития, които от 2016 г. се присъединяват към дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността 16 до 22 септември. Миналата година се проведоха първите Дни на безопасността на ROADPOL за намаляване до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия за поне един ден, а от 2016 г. до 2019 г. от Европейската мрежа на службите на пътна полиция се организираше операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя.
България участва в инициативата на ROADPOL, като координацията на националното събитие и през 2021 г. за шести път ще се извърши от МВР под патронажа на министър Бойко Рашков. Посланието е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.
Областна администрация – Ловеч, се включва в Дните на безопасността на ROADPOL, ставайки партньор на кампанията, регистрирайки се в официалния сайт на ROADPOL и организирайки собствено събитие. То ще се проведе при спазване на мерките за ограничаване разпространението на COVID-19 на 21 септември в 10 ч.

Под логото „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под егидата на Областен управител-Ловеч, отбелязаха БЧК, Сектор „Пътен контрол“ и ОУ „Христо Никифоров“Под логото „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под егидата на Областен управител-Ловеч, отбелязаха БЧК, Сектор „Пътен контрол“ и ОУ „Христо Никифоров“Под логото „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под егидата на Областен управител-Ловеч, отбелязаха БЧК, Сектор „Пътен контрол“ и ОУ „Христо Никифоров“Под логото „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ Европейския ден без жертви на пътя 21 септември под егидата на Областен управител-Ловеч, отбелязаха БЧК, Сектор „Пътен контрол“ и ОУ „Христо Никифоров“