Доброволци на БЧК в Ловеч организират базар в помощ на настанените в областта пострадали от конфликта в Украйна

  • ПДФ

Доброволци на Българския Младежки Червен кръст в Ловеч организират базар в помощ на бягащите от войната граждани, настанени в областта. Младите червенокръстци изработиха сувенири и изделия от естествени материали от природата, като със събраните средства от продажбата им ще купят хигиенни материали, храни и други неща, от които се нуждаят граждани, пострадали от конфликта в Украйна.
Базарът е разположен пред Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“, които са партньори в инициативата и ще продължи до 27 април (сряда).

В него са се включили и Ирина Митева и Мая Йовкова, които са дарили изработени от тях фигурки от плетива и сувенири.
Инициативата е и по повод на Международния ден на Земята, с което младите хора искат да напомнят, че трябва да пазим природата.
Събитието е и част от Национална кампания „Умножи доброто“ на Българския младежки Червен кръст. Целта на кампанията е да насочи вниманието на обществото към темите екология и климатични промени, както и да призове хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда. Името на кампанията “Умножи доброто“ е избрано неслучайно и цели да провокира хората чрез доброволчество и благотворителност да потърсят повече начини за участие в дейности за подобряване благосъстоянието на децата и младите хора и обществото в цялост.