БЧК ЛОВЕЧ С АПЕЛ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА КАМПАНИЯТА ЗА МАТЕРИАЛНИ ДАРЕНИЯ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КОНФЛИКТА В УКРАЙНА

  • ПДФ

ОС на БЧК – Ловеч апелира гражданите на областта за съпричастност на кампанията за набиране на материални дарения за пострадалите от конфликта в Украйна.

Увеличава се брой на настанените украински граждани в област Ловеч - по информация на общините настанените в област Ловеч към днешна дата украински граждани са 441. Най-много – 238, са в община Тетевен – във военно-почивния комплекс в с. Рибарица, в община Ловеч са 113 – 41 в хотел „Ловеч“, 8 в хотел „Вароша“, 38 в учебния център на НСИ в с. Сливек и 26-има на частни адреси, 17 са подслонени в община Луковит – 11 в частна база в с. Дъбен и 6 в частен имот в с. Ъглен, 58 пребивават в община Троян – 4-има в хотел „Дива“, 9 в хотел „Каза арт“ и 45-има на частни адреси, в община Угърчин настанените украински граждани са 7 – в частна къща в града, а в община Ябланица 6-има – 4-има на частен адрес в с. Добревци и две деца в града, двама са на територията на община Априлци – в частен имот.

С оглед на затопляне на времето призоваваме гражданите на областта, които имат възможност да дарят в пунктовете ни в общинските администрации по места, а в град Ловеч в пункта в БЧК-Ловеч.

В момента най-спешна нужда има от:

- пролетни/летни детски, мъжки и дамски якета;

- детски, мъжки и дамски спортни дрехи, тениски, блузи, летни шапки;

- детски, мъжки и дамски маратонки, домашни чехли и летни обувки (всякакви номера);

- домакински съдове и прибори;

- хигиенни, санитарни и превързочни материали;

- учебни пособия и детски занимателни комплекти (тетрадки, блокчета за рисуване, книжки за оцветяване, пластилин, флумастери, моливи и др.).

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с:

• вода, санитарни и хигиенни материали и хигиенни материали за деца 1- 5 годишна възраст, детски храни и пюрета.

За контакт и информация:

От 8:30 ч. до 17:00 ч. всеки ден: Цветомира Георгиева - 02 4923 070887407755 ,Станислава Бояджиева - 0884955505.