ОБУЧЕНИЕ „СТРЕС, ЕМОЦИИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ „УЧИМ И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО“ НА СДРУЖЕНИЕ „МИСИЯ. ИНОВАЦИИ.ГРАЖДАНСТВО – МИГ” – ГР. ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И „РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗ

  • ПДФ

С обучение по психо социална подкрепа на 29ти юни чрез интерарактивни игри на тема „Стрес, агресия и взаимоотношения“ продължават инициативите по проект „Учим и се забавляваме заедно“. Над 30 деца и родители се включиха в обучението. Доброволците Даниела Раковска, Пламен Патарински, Станислава Бояджиева и Цветомира Георгиева къкто и ръководителката на проекта Албена Йончева чрез интерактивен начин на обучение, рисунки, асоциации, разговаряха с децата, пострадали от конфликта в Украйна на темите „Емоции”, „Стрес” и „Взаимоотношения”. Целта на откритите уроци бе децата, а и техните

майки да могат да се справят с ежедневните стресови ситуации, да се намали агресията във взаимоотношинията в ежедневието и да се подпомогнат взаимоотношенията между децата от двете държави. Родители и деца приеха с интерес уроците и проявиха желание да продължат да работят с доброволците и на други важни теми.

Целевите групи на проекта са 50 деца и техните родители от Ловеч и с.Рибарица. Целта на проекта е да се подобрят уменията им да се справят с преодоляване на травмата от срещата с войната у децата, да се премахне езиковата бариера, да се стимулират познавателните им потребности , както и интеграция на украинските деца и възрастни в българското общество, като се работи в посока на подобряване на концентрацията, развитие на социални умения и се привлекат участващите в различните инициативи свързани с грижа, обучение и занимателни дейности за деца от Украйна.

Очакваните резултати по отношение на децата са свързани с придобити нови знания и умения за изработване на предмети от естествени материали, подобрени умения за работа в екип, насърчено творческото мислене, създадени възможности за осмисляне на свободното време.