Открит урок по пътна безопасност проведоха БМЧК и служители на МВР-Троян на интерактивното пространство

  • ПДФ

На 14ти юни доброволци от БМЧК Ловеч и служители от РПУ -Троян проведоха открит урок по пътна безопасност на ученици от първи клас на НУ „Христо Ботев“ – Троян на интерактивното пространство в партньорство с община Троян по проект „Space to create“ на Международната федерация на Червения кръст и Червения Полумесец и съфинансирано от община Троян.

Малчуганите с интерес се запознаха с полето по пътна безопасност на площадката, видовете знаци, а служителите от МВР и доброволците на БЧК им обясниха как правилно трябва да се движат различните участници

в движението по пътищата, как се пресича на светофар и пешеходна пътека, както и на улицата при липса на маркировка за пешеходци, как да се движим с велосипед и какви са изискванията когато се возим в автомобил. Служителите на РПУ-Троян предупредиха, че не е желателно да се слуша музика на слушалки когато си велосипедист или пешеходец, защото така не чуваш другите участници в движението по пътя. Напомниха кога трябва да се движим със светлоотразителна жилетка и в група.

Е естествено поиграхме и спортните игри на площадката, а обичащите математика играха на играта „стълби и змии“.

А най-смелите се пробваха на манекен как се прави сърдечен масаж по принцип на човек без пулс и дишане.

На 21ви юни доброволците ще разиграват с децата от НУ „Христо Ботев“ както игрите на площадката, така и други игри, а на 13ти юли по проект „Забавно лято“ на площадката ще очакваме всички желаещи деца да се забавляваме заедно.

Основната цел за изграждането на интерактивното пространство е доброволците на БМЧК да облагородят изоставени или слабо поддържани градски площи и да ги превърнат в креативни пространства за провеждане на обучения, тренинги, акции и кампании както в рамките на организацията, така и в партньорство с местни партньори, работещи в сферата на младежта, доброволчеството, спорта и опазването на околната среда, в които да се включат и партньори от регионални НПО, училища и ЦНСТ.