Кой е онлайн?

В момента има 30 посетителя в сайта

БЧК-ЛОВЕЧ С ДАРЕНИЕ ЗА КЛУБА НА ИНВАЛИДА В ТРОЯН

  • ПДФ

Днес 3 – декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания  и за мен е чест, че съм отново в клуба на инвалида в Троян“ сподели Цветомира Георгиева – Директор на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч. Тя предостави на госпожа Йонета Радоевска - Председател на клуба над 160 летни халати, летни нощници и мъжки ризи за празника на членовете на местното дружество.

В световен мащаб над един милиард души, или около 15% от населението има някаква форма на увреждане. В България по данни на НСИ с призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане имат 474 267 души. От тях 9 039 са деца, а 465 228 са хората на 16 и повече навършени години.
Хората с увреждания в България се сблъскват с проблеми, за които обикновения човек даже не се замисля.

продължава>

МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ ЗА ВЪЗПОМЕНАВАНЕ НА ЖЕРТВИТЕ НА ПТП С РЕДИЦА СЪБИТИЯ

  • ПДФ

Доброволците на Младежки Червен Кръст -Ловеч и Тетевен, съвместно със служителите от Областната дирекция на МВР, ОУ „Димитър Димов“ и СУ „Тодор Кирков“, с подкрепата на МКБППМН към община Тетевен под мотото „Животът е с предимство“, отбелязаха Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия (Световния ден), който с решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.

В периода 18ти-22 ноември доброволците от младежки червен кръст раздадоха на учащи и водачи на МПС информационни материали и напомниха на водачите да шофират внимателно. Всички се обединиха около това, че без личната отговорност на шофьорите на превозни средства и спазването на закона за движение няма да се намалят злополуките на пътя.

продължава>

БМЧК ЛОВЕЧ, ТЕТЕВЕН, ЕКИПА НА СБАЛББ-ТРОЯН И РЗИ – ЛОВЕЧ ОБЕДИНИХА УСИЛИЯ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

  • ПДФ

Всяка година третия четвъртък на месец ноември се отбелязва Международния ден без тютюнопушене. През 2022 година се навършват 10 години от въвеждане на забраната за пушене на обществени места в България.

По традиция на този ден се призовава всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, както и на здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

 

продължава>

КОНКУРС ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ

  • ПДФ

144 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ СЛУЖИ НА ХОРАТА

  • ПДФ

Уважаеми доброволци, членове и служители на Българския Червен кръст,

На 25 октомври 2022 г. се навършиха 144 години от основаването на първото червенокръстко дружество в България. На този ден БЧК отбелязва своето създаване.
Нашата мисия е да бъдем там, където са болката и страданието. Хилядите доброволци на организацията помагат първи при бедствия и кризи, на социално слаби и уязвими групи в обществото, на болни и самотни хора.
Силата на БЧК е в отстояването на фундаменталните принципи на Червения кръст - неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Вече 144 години организацията изпълнява своята хуманитарна кауза и своята спомагателна роля в помощ на държавата, закриля и подпомага уязвимите, като опазва тяхното достойнство.

продължава>

Страница 11 от 121