Кой е онлайн?

В момента има 33 посетителя в сайта

С ИНТЕРАКТИВНИ ИГРИ И СЪЗДАВАНЕ НА СИТУАЦИИ БМЧК АПЕЛИРАХА КЪМ ШОФОРИТЕ ДА ПАЗЯТ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ И БЪДАТ ПО-ОТГОВОРНИ

  • ПДФ

Рано сутринта на 21ви септември младите червенокръстци, ученици от ОУ „Христо Никифоров“, служители от Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и служители от областна администрация - Ловеч, включвайки се в отбелязването на Европейския ден без загинали на пътя, раздадоха на учащи, родители и водачи на МПС информационни материали за безопасността на движението, за първа долекарска помощ, десетте важни правила на добрия водач на МПС и напомниха на водачите да шофират внимателно, да бъдат отговорни както за себе си, така и за останалите участници в движението.
Доброволците от трите училища в Тетевен подписаха обещание за спазване на правилата по повод дните на безопасността на пътя. Под мотото "Остани жив! Пази живота!". Обещанието е част от националната кампания на Фондация Road Pol и Национална пътна полиция България.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ И ЩАТНИЯ СЪТАВ ОТ ОБЛАСТ ЛОВЕЧ СЕ ВКЛЮЧИХА В КАМПАНИЯТА НА БТВ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

  • ПДФ

В 11-тото издание на кампанията „Да изчистим България заедно” отново обединихме доброволци и щатни служители на БЧК-Ловеч в името на каузата за по-чиста околна среда. Надсловът, под който се провежда днес най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година, е „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. През 2023г. именно най-малките жители на България ни поведоха по пътя към опазването и по-отговорно отношение към природата, рамо до рамо със своите приятели, родители и всички нас.

продължава>

ДО МЕДИИТЕ

  • ПДФ

Във връзка с отбелязване на Световния ден на първата помощ ви каним на презентиране, демонстрация и онайн обучение с подкрепата и в партньорство с РБ“проф.Беню Цонев“ в информационния център на библиотеката.

Събитието да се състои на 14ти септември от 15.00 часа в информационния ви център, за което изпращаме и плакат.

Тази година избраната тема е: “Първата помощ в дигиталния свят”. Чрез информационен център в РБ „проф. Беню Цонев“ всеки, който желае с помощта на нашите доброволци може да мине онлайн обучението по първа помощ и съответно да получи сертификат за това.

 

продължава>

Доброволев екип за реакция при бедствия с тренировка при наводнения и оказване на психо социална подкрепа

  • ПДФ

Доброволев екип за реакция при бедствия с тренировка при наводнения и оказване на психо социална подкрепа.

ЕКИПЪТ ОТ БЧК-ЛОВЕЧ ГРАБНА ВТОРОТО МЯСТО НА СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД СПАСИТЕЛ – 2023“ ВЪВ ВАРНА

  • ПДФ

На 1 септември се проведе състезание по водно спасяване "Млад спасител - 2023". На Южния плаж в град Варна 50 деца и младежи от Ловеч и Варна, на възраст от 12 до 18 г., разпределени в четири възрастови групи се състезаваха в четири дисциплини - плуване в открити води, плажни флагове, щафета /плажен спринт/ и направа на морски възли. Събитието се организира от Областен съвет на Български Червен кръст - Варна, с партньорството на НС на БЧК, Община Варна и БАСУ.

Екипът на ОС на БЧК – Ловеч бе от два отбора в трета възрастова група 15-18 години– младежите Теодор Джабраилов, Стоян Стоянов, Симеон-Серафим Симеонов и Дарий Бончев и девойките – Патрисия Петкова, Елица Христова, Мария-Йоана Колева и Габриела Танкова. За първи път БЧК-Ловеч участва с екип от момичета.

продължава>

Страница 11 от 131