Кой е онлайн?

В момента има 15 посетителя в сайта

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО В ЛЕТНИЦА

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ се проведе на 2ри юли със състезание на язовира в село Горско сливово община Летница. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч със съдействието на г-н Красимир Джонев – кмет на общината и ловната дружинка на селото. В две възрастови групи – до 9 години, 10-13 години, 19 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване.

продължава>

СТАРТ НА „ЗАБАВНО ЛЯТО“ ЗА 15-ТА ГОДИНА

  • ПДФ

За петнадесета година инициативата „Забавно лято“ ще радва деца и родители в община Ловеч. Организатори са Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, като ще им помагат и младежите от Българския червен кръст (БЧК) в Ловеч. Финансирането е по Програмата за младежки дейности на Община Ловеч, съобщи Албена Йончева от библиотеката.
„Идеята ни е през лятната ваканция малки и големи да се забавляват, да спортуват, да стоят по-малко пред телевизора и да изкарат по-различно лято“, посочи Йончева.
Срещите и игрите от „Забавно лято“ започват днес (30 юни) в 18:00 часа в кв. „Уста Колю Фичето” в Ловеч. След това инициативата ще гостува и в близките населени места. Доброволците имат покана от селата Славяни, Дойренци, Малиново, Чавдарци, Пресяка и др.

продължава>

ОБУЧЕНИЕ „СТРЕС, ЕМОЦИИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ „УЧИМ И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО“ НА СДРУЖЕНИЕ „МИСИЯ. ИНОВАЦИИ.ГРАЖДАНСТВО – МИГ” – ГР. ЛОВЕЧ В ПАРТНЬОРСТВО С ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И „РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗ

  • ПДФ

С обучение по психо социална подкрепа на 29ти юни чрез интерарактивни игри на тема „Стрес, агресия и взаимоотношения“ продължават инициативите по проект „Учим и се забавляваме заедно“. Над 30 деца и родители се включиха в обучението. Доброволците Даниела Раковска, Пламен Патарински, Станислава Бояджиева и Цветомира Георгиева къкто и ръководителката на проекта Албена Йончева чрез интерактивен начин на обучение, рисунки, асоциации, разговаряха с децата, пострадали от конфликта в Украйна на темите „Емоции”, „Стрес” и „Взаимоотношения”. Целта на откритите уроци бе децата, а и техните

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ЛОВЕЧ И ТЕТЕВЕН В ПАРТНЬОРСТВО С ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ С АПЕЛ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТЯ КЪМ ШОФЬОРИТЕ

  • ПДФ

На 29.06.2022г. доброволците от БМЧК град Тетевен и Ловеч под егидата на Областен управител-Ловеч, кметове на населени места, МВР и РЗИ-Ловеч отбелязаха Международният ден за безопасността на пътя. Бяха раздадени листовки с мото "На пътя животът е с предимство! Пазете децата! Децата нямат спирачки!" и книжки за Първа помощ при ПТП.

За четвърта поредна година Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ отбеляза деня, посветен на пътната безопасност. Партньори в акцията са още ПБЗН, ЦСМП, „Пътна полиция“, „Охранителна полиция“ и БЧК.

продължава>

В община Тетевен и Ловеч с подкрепа на младите червенокръстци се проведе кампания против наркотиците

  • ПДФ

Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при Община Тетевен проведе кампания в училищата на територията на общината под мотото: „За да има и утре!“ „Кажете НЕ на наркотиците!“

Бяха раздадени изготвени от комисията брошури по темата. Учениците направиха информационни табла, които бяха поставени на видни места в училищата, а с тях всички обединено се противопоставиха на злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

продължава>

Страница 10 от 116