Кой е онлайн?

В момента има 57 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ В ОТ ЛОВЕЧ ПАРТНЬОРСТВО СДОБРОВОЛЦИТЕ НА БИБЛИОТЕКАТА С ИНТЕРАКТИВЕН НАЧИН НА ОБУЧЕНИЕ ЗА РАЗДЕЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И „ХЕЛФИ“

  • ПДФ

През изминалата седмица – на 4ти, 5ти и 12ти октомври младите червенокръстци от Ловеч в партньорство с доброволците към „Център за работа с доброволци към РБ“проф. Беню Цонев“ проведоха ситуционни игри на екологичната тема: "Разделното събиране на отпадъци" и програма „Хелфи“ в детските градини „Мария Сиркова“, „Снежанка“ и „Люляче“.

Ролевите игри на малките възпитаници с доброволците за разделното събиране на отпадъците се оказаха интересни и потребни.

 

продължава>

БМЧК ТРОЯН СЕ ВКЛЮЧИ В АКЦИЯ „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“

  • ПДФ

На 7ми октомври младите червенокръстци от Троян подпомогнаха организаторите на Фондация „Капачки за бъдеще“ като приемаха и сортираха капачки, пластмасови бутилки и метални кутии. В акцията се включиха и младежи от „Център за грижа за лица с умствена изостаналост“ под грижата на червенокръстката Гергана Иванова – служител в Центъра.

Апела на младите червенокръстци от Троян е да мотивират повече млади хора от града да бъдат активни в разделното сметосъбиране, да са по-добри стопани, опазвайки околната среда, а и с подобни инициативи да подпомагат повече хора в нужда.

Кампанията бе подкрепена лично и от кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова.

 

продължава>

МЛАДИТЕ ДОБРОВОЛЦИ КЪМ БЧК-ЛОВЕЧ И РБ „проф. БЕНЮ ЦОНЕВ“ БЯХА МАРШАЛИ НА ДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ „ДЕЦА НА КОЛЕЛА“

  • ПДФ

Десетото издание на "Деца на колела", което се проведе в парка „Стратеш“ в събота и неделя 30ти септември - 1ви октомври отново зарадва ловчанлии. Младите колоездачи караха по специално обособено трасе в района на езерото, като в събота най-малките се състезаваха на трасе с ниско ниво на трудност, а в неделя, се проведоха състезанията за големите деца, като записаните бяха над 200 участници. Имаше състезатели от цялата страна, както и по един гост от Турция и Гърция. Най-малкият участник бе Давид Йонов (2 г.), който получи специална награда. Награди имаше в още три възрастови категории, а всички други получиха грамоти.Младите червенокръстци Христиан Юлиянов, Теодор Джабраилов, Габриела Бояджиева, Габриела и Василена Герганови, Патрисия Петкова и Габриела Танкова към БЧК-Ловеч и доброволците Виктория Йорданова и Александра Иванова на „Център за работа с доброволци“ към РБ „проф.Беню Цонев“ бяха „маршали“ на състезанието, като отговаряха за безпрепятственото преминаване през постовете на участниците и подпомагаха организаторите за спазване на необходимите изисквания за защита на участниците и спускането им по съответната поредност, предвидена в регламента на състезанието. Състезанието е 5-и финален кръг на Детските Даунхил Серии за 2023-та, като ще бъде решаващо за крайното класиране в турнира и ще определи шампионите за годината.

продължава>

ЕКИПЪТ НА БЧК И БМЧК-ЛОВЕЧ ИЗРИСУВА ЗАНИМАТЕЛНИ И СПОРТНИ ИГРИ НА ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ“ ВЪВ ВРЪЗКА С ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

  • ПДФ

От провеждане на екологични обучителни инициативи за децата и младите хора до реализиране на ателиета по първа помощ за най-малките – ние, доброволците на Българския младежки Червен кръст от област Ловеч, ежедневно разпространяваме различни умения и знания, защото вярваме, че промяната започва от самите нас.

В тази връзка в периода 19ти-27ми септември щатния състав и доброволците на БМЧК-Ловеч изрисувахме със специални бои за асфалтополагане на площадката на ОУ „Христо Никифоров“-гр.Ловеч матемитачиската игра за по.малките „Стълби и змии“, математическа игра за Vти – VII ми клас “Математическа игрушка“, и спортно-забавните игри „Дама“ и „Спортна надпревара“.

продължава>

С ИНТЕРАКТИВНИ ИГРИ И СЪЗДАВАНЕ НА СИТУАЦИИ БМЧК АПЕЛИРАХА КЪМ ШОФОРИТЕ ДА ПАЗЯТ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ И БЪДАТ ПО-ОТГОВОРНИ

  • ПДФ

Рано сутринта на 21ви септември младите червенокръстци, ученици от ОУ „Христо Никифоров“, служители от Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и служители от областна администрация - Ловеч, включвайки се в отбелязването на Европейския ден без загинали на пътя, раздадоха на учащи, родители и водачи на МПС информационни материали за безопасността на движението, за първа долекарска помощ, десетте важни правила на добрия водач на МПС и напомниха на водачите да шофират внимателно, да бъдат отговорни както за себе си, така и за останалите участници в движението.
Доброволците от трите училища в Тетевен подписаха обещание за спазване на правилата по повод дните на безопасността на пътя. Под мотото "Остани жив! Пази живота!". Обещанието е част от националната кампания на Фондация Road Pol и Национална пътна полиция България.

продължава>

Страница 10 от 131