Кой е онлайн?

В момента има 16 посетителя в сайта

Открит урок по пътна безопасност проведоха БМЧК и служители на МВР-Троян на интерактивното пространство

  • ПДФ

На 14ти юни доброволци от БМЧК Ловеч и служители от РПУ -Троян проведоха открит урок по пътна безопасност на ученици от първи клас на НУ „Христо Ботев“ – Троян на интерактивното пространство в партньорство с община Троян по проект „Space to create“ на Международната федерация на Червения кръст и Червения Полумесец и съфинансирано от община Троян.

Малчуганите с интерес се запознаха с полето по пътна безопасност на площадката, видовете знаци, а служителите от МВР и доброволците на БЧК им обясниха как правилно трябва да се движат различните участници

продължава>

Екип от СУ „Васил Левски“-Троян с достойно представяне в „Национално състезание на ученически екипи по първа помощ, организирано от Български младежки Червен кръст“

  • ПДФ

На 10 юни 2023 г. (събота) в 9:30 ч. в Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен бе проведено „Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ“.

В състезанието участваха 26 отбора и над 100 състезатели от цялата страна на възраст от 12 до 14 години, от които и отбора на СУ „Васил Левски“-Троян – фаворит в регионалното ни състезание за реакция при бедствия и оказване на първа помощ.

 

продължава>

Първи стъпки в риболовството и ден на водноспасителнния минимум в Априлци

  • ПДФ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ за четвърта поредна година продължи и на рибарника в Общински парк Зла река на 11.06.2023 г от 9:30 ч в гр.Априлци на 11.06.2023 година (неделя), с което се продължават дните, посветени и на превенция от водните инциденти. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-17 години упорито се съревноваваха 11 деца, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване.

продължава>

На 6ти юни на интерактивно пространство в партньорство с община Троян по проект „Space to create“ на Международната федерация на Червения кръст и Червения Полумесец доброволците на БМЧК – Троян и Ловеч осъществиха пореден урок пред децата от IVти А клас н

  • ПДФ

Екип на БЧК Ловеч и РЗИ реализира редица лекции и обучения в различни населени места от областта по проект „Повишаване информираността по проблемите на възрастните хора и техните права“.

На 6ти юни г-жа Галя Тодорова-Главен експерт в РЗИ-Ловеч и представители на БЧК-Ловеч проведоха лекция на хора от третата възраст в „Център за хора с увреждания“ в Троян на тема „Инсулт и инфаркт - рискови фактори и профилактика“. Г-жа Тодорова обясни основните групи фактори, които водят до повишаване на опасността от сърдечно-съдов инцидент, като тютюнопушене, високи нива на холестерол в кръвта, високо кръвно налягане, липса на физическа активност, затлъстяване и наднормено тегло, захарен диабет и в последните години стрес. Не изключихме и наследствеността и напредналата възраст.

продължава>

ДОБРОВОЛЦИТЕ НА БЧК ЛОВЕЧ С ПОРЕДНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ НА ИНТЕРАКТИВНОТО ПРОСТРАНСТВО В ТРОЯН

  • ПДФ

На 6ти юни на интерактивно пространство в партньорство с община Троян по проект „Space to create“ на Международната федерация на Червения кръст и Червения Полумесец доброволците на БМЧК – Троян и Ловеч осъществиха пореден урок пред децата от IVти А клас на НУ „Христо Ботев“ - Троян.

Днешният открит урок бе как се оказва първа помощ. Децата с интерес се включиха заедно с нас в урока как да промием раничка, как се спира кръвотечение от нос, как се прави превръзка на счупена ръка,  спиране на артериално кръвотечение,а най-ентусиазираните се пробваха и на манекена за сърдечен масаж.

продължава>

Страница 10 от 127