Кой е онлайн?

В момента има 18 посетителя в сайта

ОБЕДИНЕНИ УСИЛИЯ В БОРБАТА С COVID - 19

  • ПДФ

Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ) за справяне с епидемиологичната ситуация.

Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:

•           чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

•           на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

•           чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID - 19.

АЛГОРИТЪМ НА ДЕЗИНФЕКЦИОННИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ В ОБЕКТИ С ОБЩЕСТВЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ В УСЛОВИЯТА НА ЕПИДЕМИЧНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID-19

  • ПДФ

Предложеният алгоритъм е разработен от специалисти на лаб. „Дезинфекция и стерилизация“ към НЦЗПБ и има за цел да предостави на собствениците, управителите и работещите в различни обекти с обществено предназначение информация за изискванията и стъпките за изпълнение на необходимите дезинфекционни мероприятия, във връзка с епидемичното разпространение на COVID-19.

продължава>

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕ

  • ПДФ

ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ПРОВЕДЕ СВОЕТО ГОДИШНО СЪБРАНИЕЛовешката червенокръстка организация проведе на 5ти март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет Ловеч. Събранието откри доц. д-р Николай Николов, Председател на БЧК – Ловеч. В сесията взеха участие г-жа Василка Каменова - Заместник генерален директор на БЧК, г-н Бойко Пъдарски –Заместник областен управител, ком. Венцислав Велев- ВПД Началник отдел ОП при ОД на МВР, Красимира Катева-Директор ДСП, Анета Винева-Директор РЗИ, доц. Д-р инж. Пенчо Пенчев – Директор на Технически колеж Габрово-клон Ловеч, ком. Владимир Кацарски - Директор на ПБЗН, д-р Ванко Меразов – Председател на „Дружество на ветераните туристи“, Зюлейха Терзиева- Представител на Комисия по дискриминация, партньори от „Клуб на инвалида”, г-н Светослав Генков – Началник отряд ПСС – Ловеч и други.

продължава>

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ

  • ПДФ

„НЕ НА ТОРМОЗА” КАЗАХА МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИС изнасяне на открити уроци, презентации и ролеви игри на тема „Стреса и агресията в училище!“ в Обединено училище „Неофит Рилски“ село Дерманци младите червенокръстци от клуб Ловеч и Луковит казаха „НЕ НА ТОРМОЗА”. Те запознаха учениците от шестите и седмите класове с видовете стрес и агресия, познаваха видове агресия чрез игри, съревноваваха се в решаване на казуси „как да се справим в ситуация на проявена агресия“. Беше и направена символична розова фланелка, с която се изразява апела срещу агресията в училищата и проявата на толерантност.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.

продължава>

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИ

  • ПДФ

ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ЗАЛЯХА ОБЛАСТТА С МАРТЕНИЦИВъв връзка с най-хубавия български празник, на който всички си пожелаваме здраве младите червенокръстци от Ловеч подариха мартеници в Областна администрация, общинските администрации, РД на МВР,РУП, ДСП, НАП, ОДЗГ, РИО на МОН, Окръжен съд и гражданите.

Баба Марта дари доброволците и граждани с мартеници и им пожела крепко здраве и благополучие, а младите червенокръстци от Ловеч направиха и фондонабирателна кампания като събраха общо 850 лв., които ще се използват за подпомагане на деца в риск със специални потребности, сираци и полусираци, деца от семейство със нисък социален статус. Доброволците от Тетевен ще посетят Дневния център за лица с увреждания Тетевен и ЦНСТПЛУИ в с. Гложене , след това в Дневния център за лица с увреждания в Тетевен за да зарадват всички с мартеници и пожелание за здраве и късмет.

продължава>

Страница 10 от 98