Кой е онлайн?

В момента има 18 посетителя в сайта

ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БМЧК – ТЕТЕВЕН БОЯДИСАХА ЛЮЛКИ И ПОЧИСТИХА ПРОСТРАНСТВО ОКОЛО ДЕТСКИ КЪТ ЗА ИГРА

  • ПДФ

ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БМЧК – ТЕТЕВЕН БОЯДИСАХА ЛЮЛКИ И ПОЧИСТИХА ПРОСТРАНСТВО ОКОЛО ДЕТСКИ КЪТ ЗА ИГРАДоброволците от БМЧК – Тетевен проведоха поредната си инициатива като почистиха пространството около фонтана и детския кът, намиращи се пред бившия хотел „Максим“. Освен че освежиха района, доброволците се заеха да боядисват детските съоръжения за игра, поставени пред хотела – люлки, пързалка и катерушка. В мероприятието се включиха 5 младежи под ръководството на г-жа Петя Вълова, които сами инициираха и избраха къде да се проведе акцията им. Те се отдадоха на задачата си с много настроение и емоции. Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева изказа своите поздрави към младежите и заяви пълната си подкрепа към подобни инициативи, насърчаващи придобиване на трудови навици у подрастващите. Тя добави, че се надява тези добри практики, организирани от БМЧК – Тетевен, да мотивират повече младежи, които да вземат участие в акциите занапред.

продължава>

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ОРГАНИЗИРА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

  • ПДФ

ДЕН НА ВОДНОТО СПАСЯВАНЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ В РИБАРСТВОТО ОРГАНИЗИРА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК-ЛОВЕЧ

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболовството“ се проведе на 23ти юли със състезание на язовир „Ливадето“ край село Владиня. Организатори са Български Младежки Червен кръст-Ловеч със съдействието на собствениците на язовир „Ливадето“ и г-н Владимир Динов с магазин „Бракониер“-Ловеч. В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-16 години, 16 момичета и момчета опитаха късмета си в съревнованието на необходимото отстояние, като всеки един от тях имаше право на придружител, който има право да му помага и учи в замятане на въдица, окачване на стръв, откачане на улов и кепване. Младите риболовци обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката…. Е не толкова успешен улов, но пък всеки научи по нещо.

продължава>

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА „ЛЕЧЕБНОТО ДЕЙСТВИЕ НА БИЛКИТЕ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ „ЗАЕДНО ЗА ПО-СПОКОЕН УТРЕШЕН ДЕН“ НА ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И РЗИ

  • ПДФ

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА „ЛЕЧЕБНОТО ДЕЙСТВИЕ НА БИЛКИТЕ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ „ЗАЕДНО ЗА ПО-СПОКОЕН УТРЕШЕН ДЕН“ НА ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И РЗИ

На 2ри юли по проект „Заедно за по-спокоен утрешен ден“ на ОС на БЧК-Ловеч и РЗИ се проведе презентация и беседа с доброволци, симпатизанти и членове на „Клуб на диабетиците“-Ловеч на тема „Лечебното действие на билките“ от г-жа Галя Тодорова – старши експерт в РЗИ -Ловеч. Беседата продължи и с разисквания за ваксиниране за Covid-19 – полезност най-вече при хората от третата възраст.

В България билкарството е популярно от вековете на Средновековието. Билколечението е в основата на българската традиционна медицина. За славяните, живели по нашите земи е известно, че са използвали лечебни средства от растителен произход – ела, бряст, липа, върба, явор, бреза, дрян, пелин, шипка, глог, жълт кантарион, хрян и други. Към днешна дата в България са разпространени над 3600 вида билки.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ В ПАТРТНЬОРСТВО СЪС СЕКТОР „ПЪТЕН КОНТРОЛ“ И СБА ПРОВЕДОХА АКЦИЯ ПОД НАДСЛОВ „НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО!“

  • ПДФ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ В ПАТРТНЬОРСТВО СЪС СЕКТОР „ПЪТЕН КОНТРОЛ“ И СБА ПРОВЕДОХА АКЦИЯ ПОД НАДСЛОВ „НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО!“На 29 юни за трети пореден път отбелязваме националния ден на безопасност на движението по пътищата в Република България. Мотото е „На пътя животът е с предимство!“.
ОС на БЧК-Ловеч в партньорство със Сектор „Пътен контрол“ и г-жа Валя Янкова – представител СБА проведоха акция в Ловеч. Младите червенокръстци предоставяха на шофьорите информационни материали и книжка за оказване на първа помощ на пострадали при ПТП. Плакат и информационни материали бяха раздадени и в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, ППМГ, ПГМЕТ, ПГВМ “проф. Димитър Димов“ и СУ „Свети Климент Охридски“.

продължава>

НА 26 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НЕЛЕГАЛНИЯ ТРАФИК С НАРКОТИЦИ.

  • ПДФ

НА 26 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НЕЛЕГАЛНИЯ ТРАФИК С НАРКОТИЦИ.Доброволците на БМЧК Тетевен присъстваха на излъчването на филма "Вкусът на злото.", предоставен от МКБППМН, в залата на Община Тетевен. После в училищата в града направиха информационна кампания като раздаваха листовки и брошури за превенция на наркоманията и нелегалното разпространение на наркотици най-вече сред младото поколение.

С отбелязването на този ден се цели разпространение на разбирането, че превенцията на употребата на наркотици е ефективна инвестиция в благосъстоянието на нашите деца и младежи, семейства и общности.

продължава>

Страница 10 от 105