Кой е онлайн?

В момента има 10 посетителя в сайта

ОС на БЧК – Ловеч проведе годишно отчетно събрание

  • ПДФ

ОС на БЧК – Ловеч проведе на 17.02.2011 г. годишно общо отчетно събрание. На събранието присъстваха проф. Здравко Маринов, зам.-председател на БЧК, д-р Славита Джамбазова, зам.-генерален директор на БЧК, представители на всички държавни институции и НПО от Ловеч, партньори на БЧК. И Областният управител на Ловеч Николай Нанков бе гост днес на отчетното събрание на Областния съвет на БЧК.

В дневния ред бяха представени отчет на Областния съвет на БЧК за дейността за 2010 г., отчет на областната контролна комисия и отчет за изпълнението на бюджет 2010 г. На вниманието на делегати и гости бе представена и Стратегията на ОС на БЧК за развитие на областната организация за периода 2011 – 2015 г. Бе приета и програма за отбелязване на Европейската година на доброволческите дейности, както бе приет и план за дейността на организацията за 2011 г.

В изказването си към делегатите и гостите на събранието г-н Нанков сподели, че всички отчетни доклади са пълни с цифри, доказващи колко много е направено или не в една област,в БЧК обаче цифрите говорят за друго – за подпомогнати хора, за променени съдби, за раздадена човечност. Той подчерта, че и в бъдеще най-голямата неправителствена организация у нас и нейните доброволци в Ловешка област трябва да виждат в институцията Областен управител партньор за всяка своя инициатива. В годината на доброволчеството пожелавам на всички, за които да си доброволец е мисия възможна и задължителна, ползотворна работа. Раздавайте топлина, благост и човещина на всеки, който има нужда от тях. И най-важното – възпитавайте у младите хора добрина и състрадание, обърна се още Николай Нанков към ръководството на ОС на БЧК. На работна среща през март ще бъдат обсъдени конкретни стъпки за бъдещо партньорство.

Годишно събраниеГодишно събрание

Доброволци заляха Ловеч с валентинки

  • ПДФ

Доброволци от пет организации заляха днес, 14 февруари, Ловеч с валентинки. Младежите от БЧК, Центъра за работа с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Б. Цонев", сдружение „Ловеч днес", "Знание" и Ресурсен център за работа с деца със специални образователни потребности подариха на гражданите валентики, брошури, сърчица и други подаръци по случай Свети Валентин - Денят на влюбените. Минувачите имаха възможност да се снимат за спомен и с "Купидон" и "Трифон Зарезан". Младежите подариха на града много усмивки и весело настроение!

Доброволци на Свети ВалентинДоброволци на Свети Валентин

Страница 123 от 123