Кой е онлайн?

В момента има 18 посетителя в сайта

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА „ЛЕЧЕБНОТО ДЕЙСТВИЕ НА БИЛКИТЕ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ „ЗАЕДНО ЗА ПО-СПОКОЕН УТРЕШЕН ДЕН“ НА ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И РЗИ

  • ПДФ

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА „ЛЕЧЕБНОТО ДЕЙСТВИЕ НА БИЛКИТЕ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ПРОЕКТ „ЗАЕДНО ЗА ПО-СПОКОЕН УТРЕШЕН ДЕН“ НА ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ И РЗИ

На 2ри юли по проект „Заедно за по-спокоен утрешен ден“ на ОС на БЧК-Ловеч и РЗИ се проведе презентация и беседа с доброволци, симпатизанти и членове на „Клуб на диабетиците“-Ловеч на тема „Лечебното действие на билките“ от г-жа Галя Тодорова – старши експерт в РЗИ -Ловеч. Беседата продължи и с разисквания за ваксиниране за Covid-19 – полезност най-вече при хората от третата възраст.

В България билкарството е популярно от вековете на Средновековието. Билколечението е в основата на българската традиционна медицина. За славяните, живели по нашите земи е известно, че са използвали лечебни средства от растителен произход – ела, бряст, липа, върба, явор, бреза, дрян, пелин, шипка, глог, жълт кантарион, хрян и други. Към днешна дата в България са разпространени над 3600 вида билки.

продължава>

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ В ПАТРТНЬОРСТВО СЪС СЕКТОР „ПЪТЕН КОНТРОЛ“ И СБА ПРОВЕДОХА АКЦИЯ ПОД НАДСЛОВ „НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО!“

  • ПДФ

ОС НА БЧК ЛОВЕЧ В ПАТРТНЬОРСТВО СЪС СЕКТОР „ПЪТЕН КОНТРОЛ“ И СБА ПРОВЕДОХА АКЦИЯ ПОД НАДСЛОВ „НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО!“На 29 юни за трети пореден път отбелязваме националния ден на безопасност на движението по пътищата в Република България. Мотото е „На пътя животът е с предимство!“.
ОС на БЧК-Ловеч в партньорство със Сектор „Пътен контрол“ и г-жа Валя Янкова – представител СБА проведоха акция в Ловеч. Младите червенокръстци предоставяха на шофьорите информационни материали и книжка за оказване на първа помощ на пострадали при ПТП. Плакат и информационни материали бяха раздадени и в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, ППМГ, ПГМЕТ, ПГВМ “проф. Димитър Димов“ и СУ „Свети Климент Охридски“.

продължава>

НА 26 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НЕЛЕГАЛНИЯ ТРАФИК С НАРКОТИЦИ.

  • ПДФ

НА 26 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НЕЛЕГАЛНИЯ ТРАФИК С НАРКОТИЦИ.Доброволците на БМЧК Тетевен присъстваха на излъчването на филма "Вкусът на злото.", предоставен от МКБППМН, в залата на Община Тетевен. После в училищата в града направиха информационна кампания като раздаваха листовки и брошури за превенция на наркоманията и нелегалното разпространение на наркотици най-вече сред младото поколение.

С отбелязването на този ден се цели разпространение на разбирането, че превенцията на употребата на наркотици е ефективна инвестиция в благосъстоянието на нашите деца и младежи, семейства и общности.

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИ

  • ПДФ

БЧК ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ КУРС ЗА ВОДНИ СПАСИТЕЛИВодно-спасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезон, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни, проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон, дейността на местните комисии по водно спасяване, водните инциденти в последните години, превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни и упражняване на водни спортове. Водно-спасителната служба към БЧК е създадена през 1964 г. Нейна основна цел е намаляване на водния травматизъм в страната.

В тази връзка ВСС обединява и координира дейността на организации и структури, работещи за опазването на човешкия живот при водни инциденти. Секретариатът на Областния съвет на Българския Червен кръст – Ловеч проведе курс „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове” и „Воден спасител на открити водни площи и море“ от 19.04.2021г–21.05.2021 г. Четиринадесет от общо шестнадесет кандидати положиха успешно изпит на 21.05.2021 г. на теория, оказване на първа до-лекарска помощ на удавник, 50м. и 100 м. свободен стил, 25м. извличане, 20м. под вода с изваждане на предмет, хватки, спасителни техники, плуване 100м. с плавници, 400 м. свободен стил, гребане с лодка и скокове при видове инциденти.

продължава>

СЪОБЩЕНИЕ

  • ПДФ

Офисът на БЧК Ловеч ще работи на 10 Май.

Страница 3 от 98