Кой е онлайн?

В момента има 9 посетителя в сайта

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ С ОБУЧЕНИЕ НА ПЪРВИ КЛАС В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“-ЛОВЕЧ ПО ПЪРВА ПОМОЩ

  • ПДФ

Младите червенокръстци Теодор Джабраилов и Анна-Мария Петрова проведоха обучение и демонстрация по първа помощ по програма „Хелфи“ на децата от първи клас в ОУ „Васил Левски“-Ловеч. Те запознаха първокласниците какво е „първа помощ“, как да помогнат на наранено приятелче, какви видове рани има, как се промиват и превързват, какво се прави при изгаряне и при кръвотечение от носа. Децата с голям интерес се включваха в презентирането и с техни случки, активно взеха участие сами да си лепнат лепенки и превържат с бинт.

продължава>

МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ АПРИЛЦИ С ПОРЕДНА АКЦИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ПТП

  • ПДФ

По инициатива на доброволците от БМЧК при СУ"Васил Левски" гр. Априлци и с помощта на мед. сестра съвместно с помощта на служителите от град Априлци към РУ град Троян, проведохме акция пред училището под мотото "предимство е да си жив, намали скоростта" като на всеки шофьор подарявахме сърчице написано с мотото изработени от нас!

продължава>

193 ДЕЦА ОТ ОБЩИНА ЛУКОВИТ И СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО, ОБЩИНА ЛОВЕЧ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ДО КРАЯ НА ЗИМАТА ПО ПРОЕКТ НА БЧК - ЛОВЕЧ

  • ПДФ

Секретариатът на ОС на БЧК в Ловеч спечели за дванадесета година проект «Осигуряване на топъл обяд за деца» по програма «Партьорска мрежа за благотворителност». По проекта, който е с продължителност от 1ви декември 2023 до месец март 2024 г., ще се организира трапезария за 137 деца от НУ „инж.Георги Вълков“ и 56 деца от ОУ „св. Кирил и Методий“ в село Александрово, община Ловеч, в която ще се предлага топъл обяд на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци на стойност три лева на ден.

 

продължава>

БЧК ЛОВЕЧ С ОБУЧЕНИЕ ПО ПЪРВА ПОМОЩ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДГ „СИНЧЕЦ“ - ТРОЯН

  • ПДФ

На 2-ри декември ОС на БЧК Ловеч проведе еднодневно обучение по първа помощ на работното място на служители от ДГ“Синчец“ - Троян. Служителите преминаха теоретично и практическо обучение от доктор Силвия Дулева и доброволци на БЧК по първа долекарска помощ при наранявания и счупвания, при кръвотечение, изгаряния (термични изгаряния и химически изгаряния), измръзване, слънчев и топлинен удар, при удар от електрически ток, при остри отравяния, ухапвания от змия, куче, насекомо, помощ при състояние на безсъзнание и помощ при застрашаващи живота нарушения в дишането и кръвообращението, спешни състояния при симптоми на инсулт, инфаркт, гърч, асматичен пристъп. Обучението по първа помощ на работното място е част от задълженията на работодателя за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ПЕТТЕ КЛУБА НА ОБЛАСТ ЛОВЕЧ В СЪВМЕСТНА АНТИСПИН КАМПАНИЯ С РЗИ, ОБЩИНА ТРОЯН И ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

  • ПДФ

Младите червенокръстци от петте клуба на област Ловеч – Априлци, Троян, Тетевен, Ловеч и Летница на 30ти ноември и 1ви декември се включиха в Националната АНТИСПИН кампания превенция на сексуално рисково поведение на Министерство на здравеопазването съвместно с РЗИ-Ловеч, община Троян и община Тетевен под мотото „От теб се иска да избегнеш риска“.

В периода 28 ноември – 6 декември ще се проведат часове по здраве в училища в гр. Ловеч.

продължава>

Страница 3 от 127