Кой е онлайн?

В момента има 30 посетителя в сайта

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК ТРОЯН ЗАСАДИ ДРЪВЧЕТА В ГРАДИНКА „ТРОЯНКА“

  • ПДФ


На 10ти ноември – международен ден на науката младите червенокръстци от Троян с подкрепата на екипа на БЧК-Ловеч и община Троян засадиха дръвчетата гинкобилоба и магнолия в градинка „Троянка“. Естествено в инициативата се включиха и нашите приятелчета от квартала до градинката и с хъс и ентусиазъм помагаха на доброволците.

Идеята на доброволците е да мотивират младите хора да се стремят повече да опазват околната среда и се включват в инициативи в подкрепа и запазване на природата и облагородяване на града.

продължава>

Европейски ден на здравословното хранене

  • ПДФ

Новата сила на младежката организация на БЧК-Ловеч – доброволци от НПГВМ „проф.д-р Димитър Димов“ днес 8ми ноември - Европейският ден за здравословно хранене и готвене уплътни свободното си време, използвайки новия онлайн модул за обучение на БЧК за да премине първо ниво обучение на тема „Здравословен начин на живот“.

Европейският ден за здравословно хранене и готвене е съвместна инициатива на Европейската комисия и Европейска асоциация на професионалните готвачи.

продължава>

ЛОВЕШКАТА ЧЕРВЕНОКРЪСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ ОТПРАЗНУВА 145 ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ С ПАРТНЬОРИ И НАГРАДИ ДОБРОВОЛЦИ

  • ПДФ

С плакета на областния управител бе удостоена Ловешката червенокръстка организация. Отличието й се присъжда за активното и дългогодишно сътрудничество с областната администрация и по случай 145-годишнината на Българския червен кръст. Връчи го на директора на секретариата на областния съвет на БЧК – Ловеч, Цветомира Георгиева заместник областният управител Нели Читинова. Тя благодари и от името на областния управител Виктор Стойчев за това, че вече близо век и половина БЧК е опора на обществото и държавата във времена на бедствия, кризи, войни и тежки социални ситуации. „Вие и Вашите доброволци сте нашите посланици на милосърдието, съпричастността и професионализма. Във Ваше лице имаме не само партньори в различни дейности и каузи, а и приятели, които променят света наоколо, посвещават сърце и душа на другите и дават най-големите уроци по добротворство“, изтъкна Читинова.

продължава>

6 екипа с 30 участници се включиха в учението с тежко ПТП в Троян

  • ПДФ

Съвместно учение за реакция на съставните части на Единната спасителна система (ЕСС) при настъпило пътнотранспортно произшествие (ПТП) се проведе в Троян днес. Включиха се 6 екипа с 30 участници. Решение за това бе взето от областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

 

продължава>

МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ ОТ ЛОВЕЧ ПРОМОТИРАХА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО

  • ПДФ

"Промяната започва с теб - стани доброволец!".

Под това мото младите червенокръстци промотираха дейностите на младежката ни организация в училищата НПГВМ „проф.д-р Димитър Димов“, ППМГ и ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“. И естествено няма да стигнем само до тук и призоваваме всеки ученик, който иска да дари малко топлота на хората в нужда, да развие различни умение, но и естествено за се запознае с нови хора е добре дошъл в нашите редици. Вие имате силата да направите разлика в своята общност и да разпространите доброто около себе си. ☀

Защо да станете доброволец?

продължава>

Страница 9 от 131